Groepsreizen, Dalmatische Eilanden, Kroatië


Type reis: groepsreis, trektocht
Reissom: € 1170 per persoon op een tweepersoonskamer, € 1350 op een éénpersoonskamer
Reisperiode:
26 september – 3 oktober 2019 (8 dagen/7 nachten)
Maximum aantal deelnemers: 
15
Deze reis is volgeboekt
Boek deze reis

Type reis: groepsreis, trektocht
Reissom: € 1225 per persoon op een tweepersoonskamer, € 1405 op een éénpersoonskamer
Reisperiode: 5 – 13 oktober 2019
(9 dagen/8 nachten)
Maximum aantal deelnemers: 
15
Deze reis is volgeboekt
Boek deze reis

Bestemming >>
Programma van dag tot dag >>
Foto’s >>
Reissom >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Dalmatische Eilanden Brač, Korčula en Mljet

In oktober 2018 hadden we voor het eerst een groepsreis in Kroatië in ons programma. De deelnemers vonden het een prachtige reis. Daarom bieden we er ook dit jaar weer een groepsreis aan, maar nu op de Dalmatische Eilanden Brač, Korčula en Mljet. We organiseren deze reizen samen met een Nederlands reisbureau, gespecialiseerd in wandelvakanties op de Balkan. Frank van Hannibal Reizen loopt deze wandelingen dus voor het eerst en maakt gebruik van routebeschrijvingen, gedetailleerd kaartmateriaal en GPS-tracks.

De kustlijn van Kroatië is in feite een lange bergrug die zich uitstrekt in zuid-oostelijke richting. De eilanden maken onderdeel uit van hetzelfde plooiingsgebergte. De bergruggen liggen parallel aan de kust en de langgerekte eilanden strekken zich in dezelfde richting uit. De onrust die door de eeuwen heen de Balkan teisterde, ging aan deze eilanden goeddeels voorbij. Hier beleef je nog het authentieke Dalmatië. De sfeer is er anders dan op het vasteland. Het levenstempo ligt er wat lager, het is er landelijker, steden en snelwegen zijn ver weg. De zon schijnt er net wat meer en het landschap is er groener.

“Te voet van Split naar Dubrovnik”

Deze wandelreis gaat van Split naar Dubrovnik. Over de weg is het nog geen vier uur rijden, maar we doen er – wandelend over de eilanden – een week over. Dat is misschien nog te snel om al het moois onderweg in ons op te nemen.
Op deze reis trekken we over drie eilanden. We beginnen met een bezoek aan de oude binnenstad van Split. Daarna nemen we de ferry naar het eiland Brač, vermaard om zijn schapen, olijven en kostbaar gesteente. Onze tweede bestemming is Korčula met zijn prachtige oude stad en heerlijke stranden. We besluiten met Mljet, een eiland vol pijnbomen en prachtige zoutmeren. De laatste nacht verblijven we net buiten Dubrovnik, om deze beroemde stad, de parel van de Adriatische kust, nog met een bezoekje te vereren.* Een stadsbus brengt u in vijftien minuten naar de oude binnenstad.* De eerste reis is één dag korter. U heeft de hele middag om deze stad te bezoeken. De avondvlucht vertrekt om 20h20 uit Dubrovnik.

Programma van dag tot dag

dag 1
Na aankomst is er een transfer van de luchthaven naar de haven van Split. Als de heenreis zonder vertraging verloopt, kunnen we de bagage in een kluis doen en nog even het oude centrum van Split bekijken, dat op een steenworp afstand van de haven ligt. We nemen om 18h15 de veerboot naar het eiland Brač. Om 19h05 komen we aan in de haven van Supetar, de hoofdstad van Brač. Dan volgt nog een transfer van ongeveer een kwartier van Supetar naar het havenstadje Postira, onze uitvalsbasis voor de wandelingen op Brač.

dag 2
We starten met een transfer van ongeveer 45 minuten naar Blaca. Hier wandelen we de gelijknamige kloof in die naar zee afdaalt. Onderweg passeren we het oude klooster Pustinja Blaca. Het klooster is voornamelijk interessant vanwege de schilderachtige ligging onder een rots, in een goed verborgen kloof. Vanaf het strand nemen we het prachtige kustpad door pijnboombossen tot aan de baai van Farska. Hier houden we middagpauze, met gelegenheid om te picknicken en in de Adriatische Zee te zwemmen. Na de pauze is er een transfer van ongeveer een half uur, omhoog naar het boerendorpje Gornji Humac (wie na de middagpauze niet verder wil wandelen kan met de taxibus direct naar het hotel gebracht worden). Vanaf hier wandelen we naar Pučišća, het mooiste stadje op het eiland Brač. Tegen het eind van de middag kunnen we er nog lekker wat flaneren, voordat de taxi ons in twintig minuten terug brengt naar het hotel in Postira.
Korte variant: 7 km, ↓ 400 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16
Lange variant: 14 km, ↓ 850 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

dag 3
Na het ontbijt hebben we eerst een transfer van circa 45 minuten naar het hoogste punt van het eiland: Vidova Gora (778m). Deze top wordt beschouwd als een van de mooiste uitzichtpunten in de regio. Vanaf hier hebben we prachtig zicht op de eilanden in het zuiden, waar we later deze week nog zullen komen. We lopen terug naar Postira. Eerst door bos en later door een prachtig landschap met oude dorpen en boomgaarden. Het is hoofdzakelijk een geleidelijke afdaling. Het is mogelijk om de wandeling in te korten door vanuit het dorpje Dol een transfer per taxi terug naar Postira te bestellen. Verblijf in Postira.
Korte variant: 12 km, ↓ 750 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16
Lange variant: 17 km, ↑ 150 ↓ 900 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

dag 4
Vandaag moeten we vroeg uit de veren, want al om 8h00 nemen we de snelle veerboot van Brač via het eiland Hvar naar het eiland Korčula. De boot doet er iets minder dan twee uur over. In de gelijknamige hoofdstad checken we in bij het hotel en in de middag maken we een rustige rondwandeling langs de kust en door het natuurpark Kocje. Er is eerst een transfer van 15 minuten naar het startpunt. De wandeling eindigt weer bij het hotel. Verblijf in Korčula.
Looptijd: 2h15, 7 km, ↑ 100 m ↓ 250 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

dag 5
Rondwandeling vanuit het dorp Zrnovo, even ten zuiden van Korčula, door de macchia (dicht struikgewas) en langs twee afgelegen stranden. Aan het begin en aan het eind is er een transfer van ongeveer 15 minuten. De wandeling voert eerst door oud akkerland en dicht struikgewas, tot het pad afdaalt naar de zuidkust. Met prachtig zicht over zee bereiken we de stranden. Daarna volgt een lange, geleidelijke klim over een schaduwrijk pad om uiteindelijk langs akkerlanden en wijngaarden weer het startpunt te bereiken. Verblijf in Korčula.
Looptijd: 13 km, ↑↓700 m, zwaarte 

dag 6
We reizen verder naar het volgende eiland: Mljet. De boot vertrekt om 10h10 en komt een half uur later aan in Pomena aan de westkust van Mljet. We gaan direct aan de wandel terwijl de bagage per taxi naar ons logeeradres gaat. De wandelroute voert langs prachtige zoutmeren en door geurende pijnboombossen naar het vissersdorp Kozarica. In Kozarica overnachten we in het pension van de familie Radulj. Villa Radulj ligt op slechts 80 meter van de kiezelstranden van de Adriatische Zee en op 100 meter van het centrum van het dorp. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de zee.
Looptijd: 20 km, ↑↓400 m, zwaarte 

dag 7
Vanuit Kozarica wandelen we naar Babino Polje aan de zuidkust van het eiland. Op de bosrijke tocht zien we onder meer de beroemde zeegrot waar Odysseus zich volgens de legende schuil hield, nadat hij voor het eiland schipbreuk leed in zwaar noodweer. Voor wie wil is er de mogelijkheid om de top van het eiland, de Veliki Grad (514m) te beklimmen: een markante en panoramische piek waar de restanten van een Illyrisch fort liggen. Na de wandeling volgt een transfer van 20 minuten. Overnachting in Kozarica.
Korte variant: 13 km, ↑ 550 m, ↓ 400 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Lange variant: 17 km, ↑ 850 m, ↓ 700 m, zwaarte  

dag 8 eerste reis; 3 oktober
We nemen ’s ochtends om 10h45 de snelle boot naar Dubrovnik. Hier komen we om 12h05 aan. Een taxi brengt ons naar de oude binnenstad. De bagage laten we achter in het kantoor van het taxibedrijf. De middag is ter vrije besteding in Dubrovnik. Rond 18h00 volgt een transfer van ruim een half uur naar de luchthaven. Transavia vlucht HV 5008 van Dubrovnik (20h20) naar Rotterdam (22h45).

dag 8 tweede reis; 12 oktober 
We nemen ’s ochtends om 10h45 de snelle boot naar Dubrovnik. Hier komen we om 12h05 aan. Er is een korte transfer naar het hotel. Overnachting in een hotel, op enkele kilometers van de oude stad. Er is een goede busverbinding; de stadsbus brengt u in vijftien minuten naar de oude binnenstad. De middag is ter vrije besteding in Dubrovnik. Frank van Hannibal Reizen neemt afscheid van de groep. Hij reist meteen door naar de luchthaven van Dubrovnik voor zijn terugreis naar Genève.

dag 9 tweede reis; 13 oktober
Transfer van ruim een half uur naar de luchthaven van Dubrovnik. Transavia vlucht HV 5008 van Dubrovnik (9h50) naar Rotterdam (12h15).

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen.

Foto’s

Reissom

De reissommen zijn per persoon bij verblijf van twee personen op één kamer of verblijf op één eenpersoonskamer.

Reissom 26 september – 3 oktober

Bij verblijf op een tweepersoonskamer € 1170
Bij verblijf op een eenpersoonskamer € 1350

Reissom 5 – 13 oktober

Bij verblijf op een tweepersoonskamer € 1225
Bij verblijf op een eenpersoonskamer € 1405

Inbegrepen:

 • Vluchten Rotterdam – Split en Dubrovnik – Rotterdam
 • 15 kg ruimbagage
 • Alle veerboten behalve de boot van Split naar Supetar
 • Transfers per privé-taxibus voor de uitvoering van het wandelprogramma
 • Verblijf op een twee- of een eenpersoonskamer
 • Ontbijt en diners, behalve het diner in Dubrovnik
 • Begeleiding van de wandelingen door Frank van Hannibal Reizen

Niet inbegrepen:

 • Ticket bagage kluis Split
 • Veerboot Split – Supetar  € 4
 • Lunchpakketten
 • Eventuele taxi-transfer om wandeling in te korten op 6 oktober, € 25 per taxi-rit (3 à 7 personen)
 • Eventuele taxi-transfer om wandeling in te korten op 7 oktober, € 30 per taxi-rit (3 à 7 personen)
 • Entree Mjlet park € 10
 • Openbaar vervoer Dubrovnik
 • Diner Dubrovnik
 • Drankjes tijdens en na de diners
 • Fooien
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten € 15 per boeking
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

Gezamenlijke pot

Uitgaven zoals ticket bagage kluis Split, veerboot Split – Supetar, lunchpakketten, entree Mjlet park en fooien worden uit een gezamenlijke pot betaald.

Praktische informatie

Verblijf

Tijdens deze reis logeren we in comfortabele hotels. Drie nachten in **** Hotel Lipa op Brac, twee nachten in **** Hotel Liburna op Korčula, twee nachten in *** Villa Radulj op Mljet en één nacht in *** Hotel Vimbula in Dubrovnik. U verblijft in alle accommodaties op een 1-persoons- of 2-persoonskamer met eigen sanitair. Het ontbijt en het diner gebruiken we in de hotels. Alleen in Dubrovnik op 3 en 12 oktober is het diner niet inbegrepen.

Hoe komt u er?

De heen- en terugreis

De vluchten worden uitgevoerd door Transavia:

Reis 26 september – 3 oktober 2019
26 september 2019: vlucht HV 6259 van Rotterdam (12h55) naar Split (14h55)
3 oktober 2019: vlucht HV 5008 van Dubrovnik (20h20) naar Rotterdam (22h45)
Deze vluchttijden zijn onder voorbehoud.

Reis 5 – 13 oktober 2019
5 oktober 2019: vlucht HV 6259 van Rotterdam (12h45) naar Split (14h45)
13 oktober 2019: vlucht HV 5008 van Dubrovnik (09h50) naar Rotterdam (12h15)
Deze vluchttijden zijn onder voorbehoud.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *