Groepsreis Pyreneeën Frankrijk


Groepsreis: 8 dagen (7 nachten)
Type reis: standplaats
Reissom: € 995 p.p. (exclusief heen- en terugreis) bij verblijf op een 1-persoonskamer (chalet)
Reissom: € 925 p.p. (exclusief heen- en terugreis) bij verblijf op een 2-persoonskamer (appartement)
Reisperiode: 3 – 10 september
Maximum aantal deelnemers: 16

We adviseren u op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen via de officiële website van Buitenlandse zaken. Ook de websites van de ANWB  en Europese Unie bieden heldere informatie.

Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT

Boek deze reis »

Programma van dag tot dag >>
Verblijf en Prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Pyreneeën, rust en ruimte

Tussen de Atlantische Oceaan in het westen en de Middellandse Zee in het oosten ligt de meer dan 400 kilometer lange bergketen van de Pyreneeën. Het is de natuurlijke grens en de staatsgrens tussen Frankrijk en Spanje. De bergen reiken tot boven de 3000 meter en vormen een moeilijk te nemen barrière tussen beide landen. Alleen herders staken vroeger met hun kudde de bergen over, op weg naar de zomerweiden. De paden die zij gebruikten zijn nog steeds intact en voeren over de mooiste passen.

Ariège

In het centrale deel van de Franse Pyreneeën ligt de Ariège. Een dunbevolkte streek met langgerekte, smalle dalen en kleine boerendorpjes. Door het gebied stroomt de rivier de Salat, die haar oorsprong vindt op de flanken van Mont Rouch (2868m). In de valleien van de Salat en de zijrivieren bedrijven de boeren nog kleinschalige landbouw.

Programma van dag tot dag

U kunt tijdens deze wandelweek kiezen uit lichte en pittige tochten. De pittige tochten voeren door bergachtig terrein tot boven de 2200 meter. Deze brengen u onder andere van het Cirque de Cagateille naar de bergmeren Hillette en Alet. Een andere hoge wandeling voert langs de bergmeren aan de voet van de majestueuze Mont Vallier. Misschien wilt u het liever wat rustiger aan doen en kiest u voor wandelingen in een van de vele valleien. De paden voeren er langs weilanden en riviertjes, tussen hulsthagen, door eikenbossen en dorpjes. De wandelingen worden door Frank en Johan van Hannibal Reizen begeleid. Een van hen loopt mee met de korte variant, de ander met de lange variant. Onderstaand wandelprogramma is onder voorbehoud.

Zaterdag 3 september
Aankomst op de camping, vóór het diner

Zondag 4 september 
Rondwandeling om de ‘huisberg’ van Seix: Le Cos
Looptijd: 4h05, ↑↓560 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Van deze wandeling gaan we nog een kortere variant voorbereiden

Maandag 5 september
Dorpentocht vanuit Oust
Lange variant: 5h45, ↑690 m, ↓675 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 4h15, ↑470 m, ↓455 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dinsdag 6 september
Naar de bergmeren boven Col de la Core
Lange variant: 7h05, ↑↓1150 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 4h25, ↑↓ 600 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Woensdag 7 september
Rondwandeling vanuit Pentussa
Looptijd: 4h50, ↑↓650 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Van deze wandeling gaan we nog een kortere variant voorbereiden

Donderdag 8 september
De bergmeren boven het Cirque de Cagateille
Lange variant: 6h15, ↑↓1100 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 4h45, ↑↓800 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Van deze wandeling gaan we nog een kortere variant voorbereiden

Vrijdag 9 september
Rondwandeling door het dal van de Alet of naar de Pic de Fonta
Lange variant: 5h15, ↑↓900 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 3h00, ↑↓200 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Zaterdag 10 september 
Vertrek ná het ontbijt

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen

Verblijf en prijzen

In het hart van het ‘Parc Naturel Régional des Pyrénées d’Ariège’, niet ver van het dorpje Seix, ligt op 500 meter hoogte Camping Au Songe du Valier. In de maand september is het er heerlijk rustig. Op de kleinschalige, ruim opgezette camping hebben we chalets en appartementen gehuurd.
Een chalet (61m2) beschikt over een woonkamer, keuken, een (gedeelde) badkamer en een terras van 15m2. Op de 1e verdieping zijn twee slaapkamers. De chalets zijn bedoeld voor deelnemers die een eenpersoonskamer wensen.
Een appartement (32m2) beschikt over een woonkamer, kitchenette, badkamer, balkon en een slaapkamer met tweepersoonsbed op de 1e verdieping. De appartementen zijn bedoeld voor stellen.

Maaltijden

We ontbijten op de camping en u maakt zelf uw lunchpakket. De avondmaaltijden worden in Auberge du Haut Salat in Seix geserveerd. Zij koken vegetarische en niet-vegetarische maaltijden voor ons.

Reissom

€  995 per persoon bij verblijf op een eenpersoonskamer in een chalet (maximaal 2 personen per chalet)
€  925 per persoon bij verblijf op een tweepersoonskamer in een appartement

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van volpension
 • transfers Toulouse – Seix v.v.
 • transfers voor de wandelingen
 • toeristenbelasting
 • Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen
 • ingetekende wandelkaartjes schaal 1 : 25.000
 • GPS-bestanden van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

Hoe komt u er?

Per auto:
De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 1260 km; vanaf Brussel ongeveer 1100 km. Na boeking ontvangt u een routebeschrijving.

Per trein:
Wij kunnen ook een treinticket voor u boeken, hiervoor rekenen we € 15 per persoon. De prijs van een retour Rotterdam – Toulouse ligt tussen de € 300 en € 400. Het ticket kan gedeeltelijk geannuleerd worden. Na 10 juli wordt de exacte prijs en het treinschema bekend. De transfers Toulouse – Seix verzorgen we met onze minibussen. Onderstaand treinschema is onder voorbehoud.

Type trein Heenreis Stationsnaam Terugreis Type trein
Thalys 08h15 Rotterdam CS 20h02
12h44 Paris-Nord 17h25 Thalys
——— ——— ———————– ——– ——–
TGV 14h09 Paris-Montparnasse 15h53
16h14 Bordeaux Saint Jean 13h47

TGV

———– ——— ——————– ——– ——–
Régional 16h28 Bordeaux Saint Jean 13h32
18h37 Toulouse Matabiau 11h24  IC

Per vliegtuig:
Het is ook mogelijk om van Amsterdam naar Toulouse te vliegen.
Als u deze optie kiest, dan boekt u zelf onderstaande KLM vluchten. Let op: vliegtickets pas boeken nadat wij hebben laten weten dat de reis doorgaat. Als u het flex-tarief kiest kunt u uw ticket grotendeels annuleren. De transfers Toulouse – Seix verzorgen we met onze minibussen.

3 september Amsterdam 14h25 – Toulouse 16h10

10 september Toulouse 17h00 – Amsterdam 18h55

Ervaringen van gasten

We vonden de wandelingen supermooi. Erg fijn dat er ook voor keuze was in zwaarte en soort wandeling.

Het was een groot contrast met andere delen van Frankrijk waar alles gortdroog was. In de Ariège zorgen klaterende beken en watervallen voor een verkoelende noot en groen landschap. Een prachtig gebied.

Wat een prachtige vakantie heb ik mogen ervaren in de Franse Pyreneeën. In mijn eentje ben ik op pad gegaan met de meestal zeer duidelijke beschrijvingen van de wandelingen. De ene tocht nog mooier dan de andere.

Mijn excuses voor het late antwoord!
Ik wou jullie wel bedanken voor de prachtige vakantie!! Het was de mooiste vakantie die ik ooit gemaakt heb.
Het was niet altijd eenvoudig om de wandelingen alleen te doen, maar toch heb ik hier een enorme rust ervaren, en heb ik prachtige ervaringen opgedaan in de bergen! Wandeling 5 echter was voor mij een wandeling waarin ik verloren gelopen ben, en wel meerdere malen, ik heb zelfs stukken 2x gedaan omdat ik de uitleg niet begreep.
Op zich nu niet zo erg aangezien er altijd tijd genoeg was om terug te keren naar de Herberg.

We hebben dit jaar voor het eerst in de Franse Pyreneeën gelopen, en hebben genoten van de prachtige tochten, variërend van licht, middelzwaar tot behoorlijk zwaar. De rondwandeling Cirque de Cagateille was toch wel (letterlijk en figuurlijk) een topper. Prachtige uitzichten in de zon, maar ook flarden mist, bergmeertjes die uit de mist opdoemen, prachtige watervallen, waarvan je er enkele oversteekt op horizontale stukken. Ook best een zware en lastige wandeling vanwege de vele steen/rotsvelden. Af en toe een ketting om je aan vast te houden.

Wij zijn afgelopen zondag weer vanuit de Pyreneeën vertrokken, zou nog even laten weten hoe het was. Kan er allemaal mooie woorden over zeggen, maar het was heerlijk. Wandelingen zijn mooi, soms wat zoek en improvisatie noodzakelijk. Wij hebben trouwens de zwaarste wandeling gedaan 7a, fantastisch.

Wat een prachtig ruig gebied, de Ariège. Gezellig dat jullie er allebei bij waren; ook wel praktisch want nu konden de wandelingen gesplitst worden al naar gelang de fysieke mogelijkheden en zin van de deelnemers. De tocht op de laatste dag met Johan vanaf de Col de la Core langs twee bergmeertjes en over een stuk of vijf colletjes was zwaar – individueel hadden we die niet aangedurfd – maar voor Fred en mij een van de mooiste uit onze wandelcarrière. Zeer bedankt, we hebben weer genoten.

Beste mensen van Hannibal. De vakantie te Seix is spijtig genoeg voorbij en we zijn al terug aan het werk in België. Of we genoten hebben? Wees maar heel zeker! Zeer goed wandelweer, prachtige natuur, mooi levendig dorpje, vriendelijke mensen en nog meer van dat goeds.

Na een vlotte terugreis kunnen we enkel met veel plezier en voldoening terugkijken op een geslaagde vakantie in de Ariege (Franse Pyreneeën) Voor ons, die tot hier toe steeds de Alpen opzochten, was het een leuke manier om kennis te maken met de prachtige Pyreneeën. Uw wandeling “7” werd trouwens door mijn echtgenote omschreven als “de mooiste bergwandeling die ze ooit maakte!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *