Groepsreis Vechtdal Overijssel, Nederland


Type reis: groepsreis, wandelvakantie vanuit Hof van Dalfsen
Reissom: vanaf € 470
Maximaal aantal deelnemers: 20 (2 x een groepje van 10 deelnemers en een begeleider)
Reisperiodes:
Zaterdag 19 december tot woensdag 23 december
Er is nog één plaats beschikbaar voor deze periode

Woensdag 23 december tot zondag 27 december
Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor deze periode

Boek de reis 19-23 december 2020 »

Boek de reis 23-27 december 2020 »

Bestemming >>
Wandelprogramma >>
Reissom >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Overijsselse Vechtdal

De eerste wandelreis van Hannibal Reizen in Nederland brengt ons naar het mooie Overijssel. Dwars door de provincie meandert de Overijsselse Vecht van de Duitse grens bij Hardenberg naar het Zwarte Water bij Zwolle. De rivier ontspringt op een hoogte van 165 meter boven zeeniveau, in de heuvels van het Münsterland en mondt na ruim 180 km via het Zwarte Water en de randmeren uit in het IJsselmeer. De stroom passeert landgoederen, bossen, heide en pittoreske dorpjes. We lopen door kleine plaatsjes als Wijthmen, Vilsteren, Junne en Beerze, langs historische boerderijen en riante landgoederen.

Het wandelprogramma

We hebben meerdere wandelingen geselecteerd en gaan deze dit najaar voorbereiden. Daarna maken we een selectie van de tochten die ons het meest bevallen. Daaronder bevinden zich wandelroutes met namen als Groene Wissel, Trage Tocht en Landgoedwandeling. Ook lopen we op de dag dat we een uitstapje maken naar het noordelijk deel van de Sallandse Heuvelrug, over een stuk van het bekende Pieterpad. Hieronder noemen we een aantal wandelingen die waarschijnlijk in het programma zullen komen.
We splitsen het gezelschap van twintig wandelaars in tweeën, zodat we in een kleine groep lopen. Beide groepjes worden begeleid door Johan en Frank. De ene helft loopt tegen de wijzers van de klok in, de andere helft met de wijzers van de klok mee. Bij lijnwandelingen van A naar B, start de ene helft in A en de andere helft in B. Bij alle wandelingen komen we elkaar dus halverwege tegen.
Enkele wandelingen beginnen en/of eindigen bij het station van Dalfsen. Dit ligt op 2,7 km van het hotel. Er rijdt elk uur een bus tussen het hotel en het station.

Dag 1
U reist met uw auto of per openbaar vervoer naar Hotel Hof van Dalfsen bij het gelijknamige dorp Dalfsen. Bij aankomst rond het middaguur is er ontvangst met koffie en taart. We stallen de bagage in het hotel en maken die middag al een korte wandeling. We nemen eerst vanaf het hotel de bus naar Wijthmen. Deze doet er ruim een half uur over. We lopen vervolgens terug over een mooie route langs drie buitenplaatsen tussen Zwolle en Dalfsen. Weidse vergezichten, romantische bomenlanen en statige landhuizen wisselen elkaar af. Deze wandeling is ongeveer tien kilometer.

Dag 2
Rondwandeling vanuit Dalfsen. We lopen aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Na het centrum van Dalfsen wandelen we over stille landwegen over de Welsumer Es en langs graslanden naar de Stuw bij Vilsteren. Daar steken we de Vecht over en vervolgen de route door een rivierduinbos met beekje en langs Landgoed Rechteren, met het schitterende kasteel, terug naar Dalfsen. Deze wandeling is ongeveer negentien kilometer.

Dag 3
Lijnwandeling van Lemelerveld naar Ommen. We gaan eerst met de bus van Dalfsen naar Lemelerveld. We lopen door open landschap met mooie uitzichten in noordoostelijke richting naar het bosgebied rondom de Lemelerberg. Hier bereiken we de route van het bekende Pieterpad. Over bospaden, slingerende heidepaadjes en langs jeneverbesbosjes klimmen we naar de top van de Lemelerberg. Met elke stap wordt het uitzicht mooier en eenmaal op de top is het echt adembenemend en bijna on-Nederlands. Via de Archemerberg lopen we dan over de route van het Pieterpad verder via de Besthmerberg naar het station van Ommen. Vervolgens rijden we in ruim vijf minuten met de trein terug naar Dalfsen. Deze wandeling is ongeveer negentien kilometer.

Dag 4
Rondwandeling vanuit Ommen. Eerst gaan we in ruim vijf minuten met de trein van Dalfsen naar Ommen. Ook deze wandeling voert ons aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Na Ommen wandelen we over rustige weggetjes en landelijke wegen over de Achter Es en langs het natuurgebied de Junner Koelanden. Daar kunnen we vanuit een hoge observatiehut genieten van het rijke vogelleven. Bij Junne steken we de Vecht over en trekken vandaar door de afwisselende bossen van De Heetdelle. We vervolgen de route over het Pieterpad en lopen langs de Sahara, een kleine zandverstuiving, terug naar het station. Deze wandeling is ongeveer 22 kilometer.

Dag 5
Dit is de dag van uw vertrek. Na het ontbijt kunt u nog een niet begeleide, korte wandeling maken voordat u naar huis gaat. Het is een prachtige rondwandeling over drie landgoederen en het Rechterense Veld ten zuiden van Dalfsen. De route gaat bijna alleen over onverharde paden en wegen. Vanaf het station loopt u landgoed Rechteren op langs de akkerranden van de Millinger Es. Het Rechterense Veld is een heuvelachtig gebied met naald- en loofbomen op voormalig stuifzand en een uitgestrekt vochtig heideveld. U komt langs een houten schaapskooi en wandelt over de Bosrandweg met uitzicht over het boerenland. Dan duikt de route het bos weer in naar De Boskamp. Het volgende deel van de route gaat door het halfopen landgoederenlandschap. U loopt langs de statige landhuizen Den Aalhorst en Den Berg en wandelt over brede beuken- en eikenlanen terug naar het station. Deze wandeling is ongeveer veertien kilometer en kan worden ingekort.

Het verblijf

Tijdens deze wandelvakantie verblijven we in hotel Hof van Dalfsen. Het hotel ligt tussen het bos en het groen aan de noordrand van het dorp. U kunt kiezen uit een eenpersoonskamer, een tweepersoonskamer met lits-jumeaux en een tweepersoonskamer met twee ruim uiteenstaande eenpersoonsbedden. Alle kamers hebben eigen sanitair. Het verblijf is op basis van volpension. We eten met vier tot zes personen aan een tafel met ruime afstand van elkaar. Ochtends een ontbijtbuffet en ’s avonds een drie-gangen menu met een keuze van het hoofdgerecht: vlees, vis of vegetarisch. Een lunchpakket voor de wandeling is inbegrepen.

Reissom

Reis van 19 – 23 december
Eenpersoonskamer € 570
Tweepersoonskamer € 470

 

Reis van 23 – 27 december
Eenpersoonskamer € 595
Tweepersoonskamer € 495

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van volpension (ontbijt/lunchpakket/diner)
 • begeleiding door Johan en Frank van Hannibal Reizen
 • welkomst met koffie en taart
 • toeristenbelasting van  € 1,35 p.p.p.n

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis naar Dalfsen
 • openbaar vervoer (trein/bus) tijdens de wandelingen
 • lunchpakket op dag van aankomst
 • drankjes bij het diner (koffie/thee/wijn/bier/fris)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Praktische informatie

De reis ernaartoe

Dit arrangement organiseren we zonder de reis ernaartoe. U reist met de eigen auto of met het openbaar vervoer naar Dalfsen. U kunt de auto gratis parkeren bij het hotel. Per trein reist u naar Dalfsen en vandaar loopt u de 2,7 km naar het hotel of u neemt de bus, lijn 167, naar de halte Bontekamp dichtbij het hotel.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *