Groepsreizen Serras de Alicante, Spanje


Type reis: groepsreis, standplaats
Reissom:
€ 1095, 
per persoon bij verblijf op een tweepersoonskamer
€ 1200, bij verblijf op een éénpersoonskamer

Reisperiodes:

22-29 december 2018, er zijn nog drie plaatsen beschikbaar, geen éénpersoonskamers meer beschikbaar

30 december 2018 – 6 januari 2019, deze reis is volgeboekt

Maximum aantal deelnemers per reis: 15

Bestemming >
De wandelingen >>
Foto’s >>
Data en prijzen >
Praktische informatie >>

Groepsreis Serras Alicante 22 december – 29 december 2018 (7 overnachtingen)
Boek deze reis »

Groepsreis Serras Alicante 30 december 2018 – 6 januari 2019 (7 overnachtingen)
Boek deze reis »

Bestemming

Costa Blanca

De ‘Witte Kust’ is een van de bekendste kustlijnen van het Iberisch Schiereiland. ’s Zomers trekken massa’s zonaanbidders naar de stranden in deze zuidoosthoek van Spanje. ’s Winters is het een gewilde bestemming voor Noord-Europese overwinteraars. Noem de naam Benidorm en elke Nederlander heeft zijn oordeel klaar.

Het achterland van de Costa Blanca

Hoe anders is het binnenland van deze toeristische kust. Wie een van de kronkelweggetjes landinwaarts inslaat, ontdekt een geheel ander Spanje. Aan de voet van hoge, kale bergruggen en langs diep ingesneden rivierkloven liggen kleine bergdorpen verscholen, alsof ze zich willen afkeren van de drukke buitenwereld op een steenworp afstand. Een opvallend kenmerk van het landschap in de Serras de Alicante zijn de terrashellingen, met afscheidingen van gestapelde stenen muurtjes. Door de weelderige valleien stroomt het water van de vele bronnetjes die op de omringende hellingen ontspringen. De bevolking maakt hiervan dankbaar gebruik voor de bevloeiing van de amandel- en olijfbomen.

Wandelen in de Serras de Alicante

We beklimmen makkelijke paden naar uitzichtpunten op bergtoppen, we maken tochten met een stevige klim, traverseren een afgelegen berggraat en dalen af in diepe kloven. We lopen over bospaden, over oude muilezelpaden en over nauwelijks zichtbare jachtpaden. Er zijn routes over in onbruik geraakte terrassen geflankeerd door eeuwenoude muurtjes en door amandel- en olijfboomgaarden. De wandelingen voeren door middelgebergte tussen de 300 en 1500 meter boven zeeniveau. De tochten zijn zo voorbereid, dat u dagelijks kunt kiezen tussen lichte en pittige wandelingen.

De wandelingen

Uit het overzicht van de wandelingen hieronder maken we ter plaatse een keuze, rekening houdend met de wensen van de deelnemers. Vrijwel zeker lopen we de wandelingen 6, 10 en 11. Deze wandelingen werden vorige winter 2017/2018 nog niet aangeboden. 

Wandeling 1
Rondwandeling Serra del Racó Roig.
Dit is een korte rondwandeling dichtbij onze verblijfplaats en het hoogteverschil is gering. Er is mooi uitzicht op enkele omliggende Serra’s
Looptijd: 2h15, 7 km, ↑↓ 300 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 2
Rondwandeling vanuit Tàrbena.
Deze rondwandeling loopt door de valleien ten noorden van Tàrbena. We lopen over prachtige bergpaadjes en soms ook een stuk over kleine weggetjes.
Lange variant: 4h15, 14½ km, ↑↓ 665 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 3h00, 10 km, ↑ 440 m, ↓ 455 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 3
Rondwandeling naar Els Arcs.
De reusachtige rotsbogen van Els Arcs zijn ontstaan doordat zacht gesteente, dat tussen hardere steenlagen was opgesloten, is verweerd.
Looptijd: 4h05, 15 km, ↑↓ 555 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 4
Rondwandeling Serra de Polop.
Deze massieve rotsklomp ligt ten oosten van het plaatsje Polop. Via een mooi pad lopen we naar Coll de Llamp. Liefhebbers kunnen nog verder klimmen over een bergpaadje naar de echte top, de Ponotx. Over een pad langs een diep ingesneden kloof daalt het pad af aan de zuidzijde van de Serra de Polop. Het laatste deel van de tocht lopen we door het bos aan de oostzijde van de berg. Indrukwekkende wanden van kalkzandsteen vormen het uitzicht tijdens de afdaling.
Lange variant: 4h55, 14 km, ↑↓ 930 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Middel variant: 3h50, 11½ km, ↑↓ 725 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 3h00, 8½ km, ↑ 525 m, ↓ 640 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 5
Rondwandeling Serra de Bèrnia.
Deze Serra is de markante bergrug die vanaf vrijwel alle andere wandelingen goed herkenbaar is. Dit massief ligt dicht bij de zee. Daarom rijzen de hellingen steil uit de omliggende kustvlakte op. Aan de zuidzijde staat op een hoogte van 803 meter de ruïne van het voormalige Fort de Bèrnia, in opdracht van Filips de Tweede gebouwd om eventueel Moorse opstanden te voorkomen en de kust te beschermen.
Looptijd: 3h45, 10 km, ↑↓ 480 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 6
Rondwandeling Serra del Penyal.
Een mooie wandeling over een bergkam met prachtige uitzichten.
Looptijd: 3h15, 10 km, ↑↓ 465 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 7
Rondwandeling Serra d’Aitana.
Deze wandeling brengt je naar het hoogste deel van de provincie Alicante. Boven op de top van de Serra d’Aitana staan een observatorium en diverse zendmasten. De eigenlijke top op 1557 meter is daardoor niet toegankelijk. Maar de directe omgeving van de top is zeer de moeite waard. Het is een geologisch roerig gebied. Onder de bergkam zijn in een ver verleden grote holtes in het kalksteen door water uitgesleten. De bovenliggende gesteentes zijn daarna in deze holtes gezakt. Daardoor ontstonden de diepe spleten die delen van de bergkam uiteen scheurden. Na de nauwe rotsspleet Passet de Rabosa komt het pad uit aan de andere zijde van de bergrug. Het pad volgt nu langdurig de bergkam en er is adembenemend uitzicht op de kustvlakte, op de typische contouren van de Puigcampana en op de zee daarachter.
Looptijd: 3h00, 9 km, ↑↓ 520 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 8
Rondwandeling Puigcampana.
De Puigcampana (1408 m) is de op een na hoogste top van de provincie Alicante. Ook deze top is vanaf veel van de andere wandelingen zichtbaar en makkelijk te herkennen aan de inkeping op een van de hoogste punten. Het verhaal gaat dat de Franse held Roland in een duel met een fiere Moorse strijder zijn zwaard heft en de strijder de genadeslag wil toedienen. Echter hij mist en het zwaard hakt een stuk uit de bergkam. Deze rotsklomp vliegt door de lucht en land in zee net voor de kust van Benidorm. Zo wordt met een klap het ontstaan van de inkeping in de Puigcampana en Benidorm Island verklaard. De inkeping van de bergkam is goed te zien vanaf het tweede deel van de afdaling van deze rondwandeling. De top van de Puigcampana is omgeven met steile steenhellingen en verticale rotswanden. Er is wel een wandelpad vanaf de Coll de Pouet naar de top, maar dit is erg zwaar.
Looptijd: 3h30, 11½ km, ↑↓ 625 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 9
Serra Helada, van Albir naar Benidorm.
Een lijnwandeling van A(lbir) naar B(enidorm). Een contrastrijke wandeling over de zandsteen kliffen van de Serra Helada ten noordoosten van Benidorm. Naar links kijkend waan je je ver van de bewoonde wereld, maar kijk je naar rechts dan zie je een drukke volgebouwde kustvlakte. De wandeling begint in het kuststadje Albir. Al snel verlaat je de bebouwing en klim je over een goed beloopbaar pad naar het hoogste punt van de Serra Helada: de top Alt del Governador. Na een korte passage over een verharde weg volgt de eigenlijke wandeling hoog boven de kust. De kliffen zijn over de gehele lengte diep ingesneden. Het pad klimt en daalt daarom voortdurend. Het maakt van deze relatief korte wandeling een pittige onderneming. Aan het einde wacht de verrassende afdaling naar Benidorm. Eerst loop je hoog boven de wolkenkrabbers van deze toeristische badplaats, maar naar gelang je verder afdaalt wordt de hoogte van de omringende gebouwen steeds imponerender. De route van deze wandeling loopt grotendeels over de steil naar zee afdalende kliffen. Maar het pad blijft overal ver genoeg van de rand. Wie hoogtevrees heeft hoeft niet bang te zijn voor deze tocht. Er is één stukje moeilijke afdaling over een helling waar het pad is geërodeerd.
Looptijd: 3h45, 10 km, ↑ 680 m, ↓ 720 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16

Wandeling 10
Rondwandeling Vall de Laguar.
Wandeling vanuit het dorpje Fleix. Een oud pad met traptreden daalt af naar de droogstaande bedding van de Rio Girona. Deze rivier komt uit in de bekende Barranc d’Infern, een ravijn met waterpoelen en steil oprijzende rotswanden.
Looptijd: 4h00, 10½ km, ↑↓ 480 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 11
De Penya el Castellet.
Een mooie rondwandeling naar het kasteel El Castellet, hoog gelegen in de Serra de Serrella.
Looptijd: 4h00, 11 km, ↑↓ 560 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen.

Foto’s

Data en prijzen 2018

We organiseren twee reizen naar de Serras de Alicante.
Reis 1: Zaterdag 22 december – Zaterdag 29 december 2018
Reis 2: Zondag 30 december 2018 – Zondag 6 januari 2019
Maximum aantal deelnemers: 15

De reissommen zijn per persoon bij verblijf van twee personen op een kamer of verblijf op een eenpersoonskamer. Twee van de drie eenpersoonskamers delen de badkamer en het toilet.

Bij verblijf op een tweepersoonskamer:
€ 1095
Bij verblijf op een eenpersoonskamer:
€ 1200

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Transavia van Amsterdam naar Alicante inclusief 20 kg ruimbagage
 • Transfers per privé-bus van Alicante luchthaven naar Bolulla v.v.
 • Alle transfers ten behoeve van de wandelingen
 • Verblijf op een twee- of een eenpersoonskamer
 • 4 x diner inclusief koffie/thee na de maaltijd.
 • Alle dagen ontbijt en een lunchpakket voor onderweg
 • Begeleiding van de wandelingen door Frank en/of Johan van Hannibal Reizen
 • Voor wie wil Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen en een GPS-bestand van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • 3 x diners
 • De drankjes tijdens en na de diners
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten € 15 per boeking
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

Praktische informatie

Verblijf
We verblijven tijdens deze wandelvakantie op een ‘eigen’ landgoed van 5000 m2. Het grote huis ligt op vijf minuten lopen van het bergdorp Bolulla, temidden van citrusvelden en olijfgaarden. Er is een grote huiskamer met open haard en een open keuken. Naast de woonkamer is een groot terras. Het is een gastvrij huis met 10 slaapkamers en 9 badkamers. Vanaf de grote tuin met diverse terrassen heeft u uitzicht op de valleien en bergen rondom. Er zijn drie eenpersoonskamers. Twee eenpersoonskamers delen één badkamer en toilet op de gang. Verder zijn er nog zeven tweepersoonskamers met elk twee eenpersoonsbedden en een eigen badkamer.

De maaltijden
De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Tijdens dit ontbijt maakt u zelf een lunchpakket voor onderweg. Een kerst- of oudejaarsdiner bieden we niet aan, maar wel elke avond een smaakvolle driegangenmaaltijd. Een dieetwens, vanwege medische redenen, is op aanvraag. Gedurende drie avonden bereidt Frank van Hannibal Reizen een vegetarische maaltijd. Omdat u op de aankomstdag laat ter plaatse bent (rond 22h00) serveren we die avond soep met brood. Een avond wordt het diner door vrienden van Frank en Johan verzorgd en een andere avond door een lokale kok aan huis. Koffie en thee na het eten zijn inbegrepen. We zorgen voor wijn, bier en andere drankjes. Deze zijn niet inbegrepen, maar kunt u ter plaatse afrekenen. Op de twee avonden dat er niet in huis wordt gekookt eten we in een restaurant in Bolulla en in Tàrbena. Deze restaurants serveren vlees-, vis- en vegetarische maaltijden.

Hoe komt u er?

Reis 1 van 22 – 29 december 2018
Zaterdag 22 december vlucht HV 6149 Amsterdam (17h55) – Alicante (20h35)
Zaterdag 29 december vlucht HV 6144 Alicante (10h20) – Amsterdam (13h10)

Reis 2 van 30 december 2018 – 6 januari 2019

Zondag 30 december vlucht HV 6145 Amsterdam (17h25) – Alicante (20h05)
Zondag 06 januari vlucht HV 6144 Alicante (09h45) – Amsterdam (12h35)

Bovenstaande tijden zijn onder voorbehoud.
De transfer van de luchthaven van Alicante naar Bolulla duurt ruim een uur.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

6 Gedachten over “Groepsreizen Serras de Alicante, Spanje

 • Margriet

  Een verblijf in een prachtig huis, een villa, in de bergen rond Alicante, beeldschone sierras, als in een droom. De persoonlijke zorg van Frank en Johan is uniek, alsof je bij betrokken familie op bezoek bent. Steeds wordt gevraagd of het wel naar je zin is, is er genoeg…….? vul maar in. Je voelt je geborgen en gewenst. En dan de schoonheid van het landschap en de heerlijke vegetarische maaltijden. Een tien voor alle facetten.
  Ik begrijp nu waarom er zoveel vaste gasten zijn, het is als een familie, en wie wil dat niet?

  Groet Margriet

 • Esther

  Wat heb ik heerlijk gewandeld in de Sierras de Alicante (kerst 2017), mooi uitzichten, heerlijk frisse lucht. En wat is het lekker dat je niet op de route hoeft te letten, omdat Frank of Johan dat al doet. Ik vond het een gezellig Spaans huis, en lekker relaxed om in de avond gewoon “thuis” met de groep van de heerlijke maaltijden van Frank te genieten. Ik heb fijn gewandeld, lekker gegeten, goed geslapen en genoten van gezelligheid van de groep. En alles prima geregeld!

 • Annelies Platschorre

  Frank en Johan,
  de week in Bolulla in Alicante is omgevlogen.
  Een week wandelen in de zon midden in de winter is zeker voor herhaling vatbaar.
  Dank jullie wel voor jullie goede en professionele begeleiding.
  Ik sluit mij geheel aan bij de mooie woorden van Niek, Ans, Dirk en Karien.
  Niets aan toe te voegen.
  Groetjes Annelies

 • Dirk en Karine

  Sierras de Alicante – 31-12-2017 / 07-01-2018
  Frank en Johan,…..wat waren de goden ons goedgezind…een ganse week vol Spaanse zon, een mooi verblijf, lekker eten en een groep met vriendelijke mensen. De wandelingen waren pittig maar heel mooi !! Een heel speciaal wandelgebied met achter iedere hoek weer een ander zicht op de bergen en de natuur…..Heel speciaal aan het gebied is ook, dat je tijdens de wandelingen kunt terugkijken naar het gebergte waar je de dag voordien hebt gelopen .
  Bedankt aan iedereen van de groep voor de goede verstandhouding, en de goede zorgen van Frank en Johan !!
  Tot de volgende !!!!!!!!!
  Groetjes van Dirk en Karine

 • Ans Meerding

  Wij zijn nu 9 januari weer net terug van de wandelreis door de bergen van Alicante. We hebben weer genoten. We hadden alle dagen mooi weer, doorgaans zonnig. De wandelingen die Frank en Johan hadden uitgezet en begeleid waren prachtig. Goed te wandelen en ook weer enkele uitdagingen erbij, die met de niet aflatende zorg van Frank en/of Johan altijd goed verlopen. Ik geniet altijd weer van het uitzicht over de bergen in de omgeving. Zo’n bijzonder gebied, droog en woeste natuur en de continue geur van de kruiden die je tocht begeleiden. De villa waar wij met de groep verbleven was uniek en gezellig. Het eten van Frank is voortreffelijk. Het eten in de restaurants is prima. Jammer dat het al weer voorbij is. Maar de volgende wandelreis met Hannibal is ook al weer geboekt. Groetjes Ans en Niek.

 • Henk en Alie

  31 12 2017 Inmiddels is de tweede groep gearriveerd. Ik wens ze net zo’n mooie week toe als de onze, want dat was het.
  Prachtige wandelingen, zon, fijne groep en een fantastisch huis. We hadden een riante kamer met badkamer. Af en toe viel het licht uit, maar Frank en Johan wisten dat snel weer op te lossen.
  Gezellig om gezamenlijk in het huis te zijn en ’s avonds een heerlijke maaltijd voorgeschoteld te krijgen.

  Reactie Hannibal Reizen: Feliz nuevo año 2018 Henk en Alie. Het was fijn jullie weer bij ons te hebben.