Groepsreis Trièves Frankrijk


Groepsreis: 8 dagen (7 nachten)
Type reis: wandelen vanaf een camping
Reissom: vanaf  975 (exclusief heen- en terugreis) met verblijf op een 1-persoons- of 2-persoonskamer
Reisperiode: 18 – 25 juni 2022
Maximum aantal deelnemers: 17

We adviseren u op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen via de officiële website van Buitenlandse zaken. Ook de websites van de ANWB  en Europese Unie bieden heldere informatie. 

Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

Boek de reis 18 – 25 juni 2022»

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT
De wandelingen >>
Verblijf en Prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

De Trièves

Even ten zuiden van Grenoble ligt de ‘Trièves’, voor velen een vrijwel onbekend middelgebergte. Bekender is de Route Napoléon, de hoofdroute van Grenoble naar de Provence en de Côte d’Azur. Rijdend over deze route, kijkt u naar het zuidwesten uit over de Trièves. Het landelijke gebied is omgeven door hoge rotswanden van de Vercors in het westen, het massief van de Dévoluy in het zuiden en de besneeuwde toppen van de Écrins in het oosten. De Trièves wordt dus aan drie zijden omringd door hoge bergmassieven. In dit natuurlijke amfitheater vallen de openheid en de weidsheid van het landschap direct op. Kenmerkend voor het gebied zijn de typische dorpjes, kleinschalige landbouw, bergen en bossen, rivieren en meren. Het lijkt ervoor gemaakt om het te voet te doorkruisen.

De wandelingen

Uit het overzicht hieronder maken we ter plaatse een keuze, rekening houdend met de wensen van de deelnemers. We hebben zeven wandelingen in de Trièves voorbereid, van de meeste zowel een korte als een lange variant.

Wandeling 1
Rondwandeling ten zuiden van de hoofdplaats Mens. Makkelijk beloopbare paden verbinden de boerendorpjes met elkaar. Ze slingeren tussen weilanden en akkers. Af en toe lopen we door  bos, maar meestal hebben we fenomenaal uitzicht op het massief van de Obiou (2789m) en de Grand Ferrand (2758m).
Lange variant: 3h50, ↑↓ 500 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 3h00, ↑↓ 350 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 2
Deze rondwandeling vanuit Mens voert langs mooie gehuchten als Menglas en Ser Clapi. We lopen langs de préhistorische offersteen Pierre des Sacrifices. Na de Col de St. Sébastien dalen we af naar Mens.
Lange variant: 5h00, ↑↓ 700 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 3h50, ↑↓ 520 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 3
Rondwandeling vanuit het het dorpje Prébois, dat centraal in de Trièves ligt. We stijgen gestaag over een heuvelrug in de richting van de afgeronde, beboste bergtop van Le Ménil. Ruim vóór de top dalen we af over een steil pad naar het lager gelegen boerenland tussen Prébois en Mens. Het pad voert ons verder langs oude boerderijen als La Chapelle en Agnès.
Lange variant: 4h20, ↑↓ 600 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 3h00, ↑↓ 360 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 4
Een rustige rondwandeling door het zuidelijke deel van de Trièves aan de voet van de Col de la Croix-Haute. We trekken door open terrein  met fraaie uitzichten.
Looptijd: 4h00, ↑↓ 425 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 5
Rondwandeling vanuit het dorpje St. Jean d’Hérans, dat in het noorden van de de Trièves ligt. Fraaie uitzichten in de diep uitgesleten Gorge du Drac.
Looptijd: 3h30, ↑↓ 325 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 6
Vanuit de gehele Trièves is de opvallende tafelberg Le Châtel te zien. Deze is bedekt met gras en omzoomd door een band van rotsen, waardoor het lijkt of de berg een muts op heeft. Le Châtel wordt daarom ook wel Bonnet de Calvin (Calvijns Muts) genoemd. De klim begint op de bosrijke westhelling van Le Châtel en voert ons daarna door een opening in de rotsband. Bovenop krijgen we, bij helder weer, imposant uitzicht op de bergen rondom. Het gedeelte tussen Col de la Brêche en Le Châtel (1937m) is over moeilijk terrein; steil omhoog en met enkele makkelijke klauterpassages over rotsen. Wilt u dit vermijden, kies dan de kortere variant.
Lange variant: 4h45, ↑↓ 950 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 3h15, ↑↓ 675 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 7
Een wandeling op hoogte vanuit Lus-la-Croix-Haute door de bergen ten zuidwesten van de Col de la Croix-Haute. Vanaf de bergrug tussen Col de Lus en Col de Grimone hebben we weids uitzicht op de grillige pieken van de Dévoluy. Lus-la-Croix-Haute is een aardig plaatsje met enkele terrasjes.
Looptijd: 4h20, ↑↓ 600 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen.

Foto’s

Verblijf en prijzen

Verblijf

In het hart van de Trièves, vlakbij het dorp Lalley, ligt Camping Belleroche tussen het markante silhouet van de Vercors en de hoge toppen van de Écrins. In de maand juni is het er nog heerlijk rustig. Op de kleinschalige, ruim opgezette camping hebben we twee chalets en zes mobile homes gehuurd. Elk onderkomen beschikt over twee slaapkamers, een doucheruimte met wastafel, een keuken, een eet- en zitruimte, een overdekt terras, en een apart toilet. De chalets zijn qua indeling het meest geschikt voor deelnemers die elkaar kennen. De mobile homes zijn ideaal voor deelnemers die deze reis alleen boeken. Na de wandeling kunt u een duik nemen in het grote verwarmde zwembad en wellicht nog genieten van een drankje/snack op het terras van de campingbar.

Maaltijden

Frank van Hannibal Reizen maakt een aantal keren een vegetarische maaltijd. De uitbaters van de camping koken ook een aantal keren, zij bieden een vegetarische of niet-vegetarisch gerecht. We kunnen – als we dat willen – buiten eten, of als het weer dat niet toelaat, in een groepsruimte die alleen voor ons gereserveerd is.

Reissom

€  975  met verblijf op een eenpersoonskamer in een mobile home (maximaal 2 personen per mobile home)
€  1050  met verblijf op een tweepersoonskamer in een chalet (maximaal 2 personen per chalet)

Inbegrepen

  • verblijf op basis van volpension (diner, ontbijt, lunchpakket)
  • transfer Grenoble – Lalley v.v.
  • lokale transfers t.b.v. de wandelingen
  • begeleiding van de wandelingen 

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • administratiekosten € 25 per boeking
  • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
  • reis- en annuleringsverzekering

Praktische informatie

Hoe komt u er?

Per auto:
De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 1040 km; vanaf Brussel ongeveer 880 km. Na boeking ontvangt u een routebeschrijving.
Per trein:
Wij kunnen ook een treinticket voor u boeken. De prijs van een retour Rotterdam – Grenoble ligt tussen de € 200 en € 300. Na 25 maart zijn de exacte prijs en het reisschema bekend. De transfers Grenoble – Lalley verzorgen we met onze minibusjes.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *