Groepsreis Yorkshire Dales, Engeland


Type reis: groepsreis, wandelvakantie vanuit Settle en Hawes
Reissom: vanaf € 740, exclusief heen- en terugreis Manchester
Maximum aantal deelnemers: 16
Reisperiode: 25 April – 2 Mei 2020 (7 overnachtingen)
Deze reis is volgeboekt
We hebben deze reis geannuleerd vanwege de corona pandemie

Boek deze reis »

Bestemming >>
Programma van dag tot dag >>
Het verblijf >>
Reissom >>
Foto’s >>
De reis ernaartoe >>

Bestemming

Ruig en ongerept heuvellandschap

Het nationale park Yorkshire Dales ligt ten oosten van de waterscheiding van het Penninisch Gebergte, de bergachtige ruggengraat van Engeland en zo’n tachtig kilometer ten noorden van Leeds. Deze regio staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De streek bestaat uit vier grote en talloze kleinere dalen (dales), die omringd worden door heuvels met rotsige hellingen. Het brede Wensleydale, dat dwars door het gebied loopt, staat bekend om de kastelen, watervallen en de kaas uit het dorpje Gayle. Het smalle Swaledale in het noorden wordt omzoomd door steile hellingen. In het diepe, grillig gevormde Wharfedale, in het hart van de Yorkshire Dales, liggen veel pittoreske dorpjes. In het westen strekt zich het Ribblesdale uit, een glooiend landschap met kalksteenkloven en hoog oprijzende toppen.

Wandelen door het land van James Herriott

Herinnert u zich de Britse televisieserie, waarin het wel en wee van veearts James Herriott werd gevolgd? De opnamen voor deze serie werden onder andere in Hawes gemaakt, een dorp in het Wensleydale. De wandelingen voeren ons door dit Wensleydale, maar ook door het Ribblesdale en Dentdale. We verkennen het ruige landschap met majestueuze heuveltoppen, steile en glooiende hellingen, hooggelegen heidevelden, groene dalen met een wirwar van stenen stapelmuurtjes en robuuste boerderijen en schuren. Overal grazen schapen, onverstoorbaar. De dorpen van de Dales bereiden hun gasten een warme ontvangst. De pubs en inns op het platteland, eeuwenlang een toevluchtsoord voor packhorse handelaren, bieden nu gastvrij onderdak aan wandelaars. Daar drink je een ‘pint of real ale’ of een glas wijn terwijl je wacht op de maaltijd, waarin de kok veelal lokale producten heeft verwerkt.

The Settle – Carlisle Railway

Door het westelijke deel van de Yorkshire Dales loopt een van Engelands mooiste spoorlijnen, The Settle-Carlisle Railway. De verblijfplaatsen Settle en Hawes liggen aan of dichtbij deze spoorlijn. Voor sommige wandelingen brengt het boemeltje ons naar de verschillende uitgangspunten van de wandelingen. Zodoende kunnen we een groot gedeelte van de Dales te voet verkennen.

daar-komt-ie-dan

Het weer

De westenwinden en de warme golfstroom zijn bepalend voor het klimaat in Groot-Brittannië. Hierdoor is het weer wisselvallig en kunnen zon en regen elkaar op een dag verschillende keren afwisselen. In het voorjaar is het over het algemeen aangenaam in Yorkshire.

Programma van dag tot dag

Johan en Frank van Hannibal Reizen begeleiden deze wandelvakantie. Vrijwel alle wandelingen kennen een korte en lange variant. Waar mogelijk lopen zij beiden mee.

Zaterdag 25 april
Vlucht Amsterdam – Manchester
Aansluitend privé bustransfer van anderhalf uur naar Settle
Verblijf in Settle

Zondag 26 april
Rondwandeling vanuit Settle naar de Attermire Scar
Lange variant: 17 km, ↑↓ 520m, 4h25, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant:t: 8½ km, ↑↓ 295m, 2h15, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16
Verblijf in Settle

Maandag 27 april
Rondwandeling vanuit Settle naar Feizor
Looptijd: 4h15, 15 km, ↑↓450m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Verblijf in Settle

Dinsdag 28 april
Lijnwandeling van Horton-in-Ribblesdale naar Settle
Looptijd: 4h45, 17½ km, ↑490m ↓570m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Verblijf in Settle

Woensdag 29 april
Wandeling van Garsdale Station naar Hawes
Looptijd: 4h50, 18 km, ↑545m ↓635m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Verblijf in Hawes

Donderdag 30 april
Wandeling van Hawes naar Askrigg en Bainbridge
Looptijd: 4h30, 14km, ↑270m ↓295m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
of
Rondwandeling vanuit Hawes naar Stagfell
Looptijd: 3h15, 13 km, ↑↓395m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Vrijdag 1 mei
Rondwandeling vanuit Hawes naar het Raydale
Lange variant: 4h50, 15 km, ↑↓540m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 3h10, 10 km, ↑↓280m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Zaterdag 2 mei
Na het ontbijt privé-bustransfer van twee uur naar de luchthaven van Manchester
Vlucht Manchester – Amsterdam

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen

yorkshire.dales.hannibal.reizen.fot.2

Het verblijf

De twee oer-Engelse dorpen Settle en Hawes zijn het uitgangspunt van de wandelingen. We verblijven op basis van logies/ontbijt in b&b’s en guesthouses met een eigen of gedeelde badkamer. De deelnemers die in Settle in een guesthouse logeren, hebben het ontbijt in ‘The Singing Kettle’. In Hawes ontbijten alle deelnemers in de b&b’s. Lunchpakketten kunnen door Frank ingekocht worden, zelf inkopen kan natuurlijk ook. Voor het diner kunnen we in beide plaatsen terecht in diverse restaurants of pubs. Reken op ongeveer £ 15 tot £ 20 voor een tweegangenmenu.

Reissom

€ 740 bij verblijf op een tweepersoonskamer (twee aparte bedden of een tweepersoonsbed) met eigen badkamer
€ 845 bij verblijf op een éénpersoonskamer met gedeelde badkamer

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt, ‘Full English’ of ‘Continental breakfast’
 • begeleiding door Johan en/of Frank van Hannibal Reizen
 • transfers van de luchthaven naar Settle en terug van Hawes naar de luchthaven
 • lokale transfers t.b.v. van de wandelingen
 • Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen
 • GPS-bestanden van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • retourvlucht Amsterdam – Manchester *
 • retour Rotterdam – Settle per ferry en trein **
 • lunchpakketten en diners
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • administratiekosten € 15 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

* Prijsindicatie retourvlucht: op 4 december 2019 kostte de retourvlucht € 245 Als wij de vlucht voor u boeken gaat u akkoord met de aanschaf van een ticket van maximaal € 280 Hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper de vliegbiljetten zijn. In het geval de prijs hoger ligt, nemen wij eerst contact met u op. De reisbiljetten vallen niet onder de annuleringsverzekering.
** Prijsindicatie retour ferry/trein Rotterdam – Settle op aanvraag. Wij kunnen alleen de overtocht voor u boeken. De reisbiljetten vallen niet onder de annuleringsverzekering.

Foto’s

De reis ernaartoe

We proberen bij het organiseren van onze groepsreizen zo weinig mogelijk gebruik te maken van vervoer per vliegtuig. Ook bij deze reis hebben we de alternatieven grondig onderzocht: de veerboten tussen Nederland en Engeland en de treinverbindingen via Calais en Dover. Het is zeker mogelijk om buiten het vliegtuig om naar Groot-Brittannië te reizen. Voor de reis per veerboot moet je een dag eerder vertrekken en kom je een dag later terug.

Heen- en terugreis per ferry/trein 

Vrijdag 24 april Ferry Rotterdam 20h30 Hull 08h00 (25 april)
Zaterdag 25 april Bus Ferry terminal Hull station
Zaterdag 25 april Trein Hull 12h08 Settle 14h17
Zaterdag 2 mei Bus Hawes 10h07 Garsdale 10h30
Zaterdag 2 mei Trein Garsdale 10h36 Hull 13h32
Zaterdag 2 mei Bus Hull 17h00 Ferry terminal 17h50
Zaterdag 2 mei Ferry Hull 20h30 Rotterdam 09h45 (3 mei)

 

Heen- en terugreis per vliegtuig

 Zaterdag 25 april  Vliegtuig  Amsterdam 12h50  Manchester 13h05
 Zaterdag 25 april  Bus  Manchester 14h00  Settle 15h30
 Zaterdag 2 mei Bus  Hawes 09h45  Manchester 11h45
 Zaterdag 2 mei  Vliegtuig  Manchester 13h45  Amsterdam 16h05

 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

Een gedachte over “Groepsreis Yorkshire Dales, Engeland

 • F Post auteur

  Yvonne
  De groepsreis naar Yorkshire was geweldig. De wandelingen waren afwisselend in een ruig, wijds landschap, waar je de stilte nog kunt horen. Door de keuze van de plaatsen, van waaruit we gingen wandelen, de gastvrijheid bij de B&B’s en ’s avonds eten in de pub kon ik me echt helemaal onderdompelen in Engelse sferen. En de goede voorbereiding van Johan en Frank en ter plekke hun aandacht en zorg maakten dat ik als deelnemer maximaal kon genieten van alles wat er in deze vakantie voor handen was, Thanks Lads

  Renee
  Yorkshire Dales…zucht… wat een ruimte, wat een groen, wat een leuke mensen, wat een leuke schapen en dan maar wandelen, wandelen en wandelen. Het is zoo mooi!

  Dirk en Karine
  Yorkshire Dales National Park…..kort en krachtig, maar vooral prachtig !! Wat een mooi heuvellandschap om te verkennen ! Klimmen en dalen in de weiden en hooilanden tussen kilometers stapelmuurtjes, veldschuren en de ontelbare schaapjes met hun kroost. De Fazanten, Regenwulpen en scholeksters roepen ononderbroken hoe welkom je bent. Na iedere glooiing kwam weer een ander zicht tevoorschijn. Mooie wandelingen !!! En…..na iedere wandeling een lekker pintje in de pub, en ’s avonds genieten van een lekkere maaltijd….dan zalig slapen,…. en terug gaan wandelen met een stevig Engels ontbijt achter de kiezen. We hebben weer een weekje genoten…… een aanrader zou ik zeggen !!! Tot de volgende Hannibal
  Dirk en Karine

  Aranka en Paul
  We hebben genoten van onze wandelingen door de Yorkshire Dales. Routes waren zeer afwisselend en goed beschreven met navigatie als extra check. B&B’s waren zeer goed verzorgd met zeer uitgebreid ontbijt. We kijken terug op eindeloos wandelen tussen de groene heuvels, muurtjes, mooie landgoederen en leuke gesprekken met gastheer, -vrouw en andere wandelaars.

  Lentien en Margriet
  Per nachtboot reisden wij van Rotterdam naar Hull en vandaar met de trein door naar Settle waar wij rond 12en aankwamen en meteen een prachtige tocht konden lopen. Een heerlijke ontspannen manier van reizen die we iedereen kunnen aanraden!! En zo liepen wij ook alle dagen daarna geweldig mooie tochten door het uitgestrekte landschap van Yorkshire Dales, eerst vanuit Settle daarna vanuit Hawes. Als treinreiziger zijn de mogelijkheden vanuit Settle heel groot en prachtig omdat je steeds op een ander station je wandeling kunt beginnen of beëindigen, maar ook vanuit Hawes is het heel mooi wandelen. Fijne hotels met super aardige gastheren en -vrouwen. Lekkere ontbijten op beide locatie’s.
  Een enorm fijne vakantie gehad!

  Klaas en Ruud
  Beste Frank en Johan,
  Met Hannibal in onze rugzak heerlijk gewandeld door de prachtige dalen en over de kale heuvels van Yorkshire Dales.
  Wat een fantastisch mooi landschap heeft het Yorkshire Dales National Park. We felt completely in love with it. Het is heerlijk om onbezorgd tussen de schapen door te struinen op weg naar het volgende muurtje en trapje. Geholpen door een mooi, zacht lentezonnetje hebben we van iedere wandeldag genoten.  Settle en Hawes zijn een gezellige uitvalsbasis. Een pub met verrassend goede keuken troffen we in Hawes: The White Hart Country Inn. Daar troffen we de beste kok van al onze wandeldagen.
  Tot een volgende wandelreis.

  Jan Menno en Goverdien
  Hallo Frank en Johan,
  Yorkshire Dales, wat een mooi wandelgebied! Prachtige, afwisselende routes die goed beschreven zijn met duidelijke plattegrondjes en ook nog een gps-bestand. Zelfs de reistijden van bus en trein zijn goed aangegeven.
  De gastfamilies van de B&B’s doen er alles aan om je thuis te laten voelen in hun gezellige, Engelse, accommodatie. De ontbijtjes zijn zodanig uitgebreid en lekker dat je voor de lunch niet veel nodig hebt. Vrijwel naast de B&B’s zitten leuke pubs waar je na de wandeling een “pint” kan drinken maar ook voor weinig geld heerlijk kan eten.
  De dorpjes Hawes en Settle zijn zeer verschillend en dat maakt het extra leuk, het wandelgebied daarbij varieert namelijk ook. Als kers op de taart het mooie wandelweer! Wij hebben genoten van een heerlijke, goed verzorgde vakantie en kijken uit naar een volgende Hannibalreis….

  Clara en Akke
  Beste Frank en Johan,
  We hebben erg genoten van onze reis naar de Yorkshire Dales. We hebben heel erg geluk gehad met het weer. Eén regenbui, maar toen bezochten we het museum in Settle en twee maal drie druppen. De onderkomens zijn voortreffelijk. Bijzonder hartelijke ontvangst, goed ontbijt, fijne sfeer in beide verblijven. Geen moeite was de eigenaren van de Guesthouses te veel. In Settle had Clara haar pet laten liggen, en die werd door achterna gestuurd. In Hawes heeft Barbara een broek en hemdjes van Akke gewassen.

  Jaap
  Heerlijk gewandeld in de Yorkshire Dales. Wat een prachtig gebied is dat! De moors, en de graniet rotsen, de heuvels met zijn stenen muurtjes en schapen je ziet het er allemaal. De Engelsen hounden echt van hun “country side”. Met prachtige wandelpaden, overal schoon geen afval. Maar zodra je onderweg was kom je niet veel mensen tegen. Het weer was prima, geen regen (maar dat is misschien wel gewoon geluk). De B&B waren goed, met een Engels ontijt heb je een goede start voor de eerste paar uur. De wandelingen, GPS routes het was allemaal weer tip top in orde en goed geregeld door Hannibal reizen. Een aanrader voor iedereen, ook als je alleen reist.

  Harry en Henny
  Begin augustus hebben we de wandelvakantie in Yorkshire, UK gedaan. Hoewel de weerverwachting op onze telefoon continu slecht weer aangaf, hebben we slechts één dag regen gehad. De overige dagen waren mooi, zonnig en soms echt warm. Het Yorkshire landschap is ruig (rotsen), groen, weinig bomen en niet meer klimmen en dalen dan 500 meter. Veel muurtjes, schapen, koeien, konijnen en af en toe een wandelaar gezien.
  Op een deel van de wandeling nabij Hawes werden we plotseling door een “sheep dog” begeleid, die precies wist hoe de route liep. Hij dreef ons als een kudde schapen in de juiste richting, tot hij blijkbaar aan het einde van zijn terrein kwam. Zoals we gewend zijn van Hannibal zijn de wandelingen afwisselend in landschap en looptijd en voorzien van een uitstekende omschrijving. De eerste dagen logeerden we in Settle, daarna in Hawes. Beide B&B’s waren uitstekend. In de plaatsen is genoeg gelegenheid uit eten te gaan. Hawes is toeristischer en drukker. We merkten dat het daar in het weekeind verstandig is om bij pub of restaurant te reserveren. In een paar woorden een heerlijke wandelvakantie. Zeker een aanrader!

  Engelien en Jan
  Al lopend een week lang genieten in de Yorkshiredales. Over paden door immense weilanden, omzoomd door muurtjes waar heel veel schapen grazen, over stiles en door hekjes. Langs kleine riviertjes, rustig kabbelend of woest stromend, met een privé excursie over het terrein van de immense kostschool ven Giggleswick met de hooggelegen kapel. Vriendelijke en behulpzame mensen in de gastvrije guesthouses. Dankzij duidelijke beschrijvingen maakten we prachtige wandelingen.