Groepsreis Zuid-Limburg Nederland   Onlangs bijgewerkt!


Groepsreis vanuit Wittem
Reissom: vanaf € 665 per persoon met verblijf van twee personen op een tweepersoonskamer
Type reis:
standplaats
Reisperiode: maandag 10 – vrijdag 14 oktober
Aantal deelnemers:  18

Covid-19 maatregelen Nederland
Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

Boek de reis 10+14+oktober »

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT

Bestemming >> 
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Zuid-Limburg, Nederlands eigen buitenland

Voor de gemiddelde Nederlander van boven de rivieren is alles in Zuid-Limburg anders: het landschap, de taal en de cultuur. Dat maakt een verblijf in dit deel van ons land tot een bijzondere ervaring. Tussen de groene, beboste hellingen liggen dorpjes met witgepleisterde vakwerkhuizen, kalksteengroeves, bloemrijke kalkgraslanden en ouderwetse hoogstamboomgaarden. In de bossen ontspringen beekjes die samen klaterende stroompjes vormen op weg naar de riviertjes de Gulp en de Geul. Langs de zandpaden en landwegen die de dorpen verbinden, staan talrijke kruisbeelden en Mariakapelletjes. De vroomheid uit het nabije verleden is nog overal zichtbaar. Zuid-Limburg heeft de wandelaar veel te bieden. We lopen er over holle wegen, door beekdalen, langs schitterende uitzichten en over uitgestrekte plateaus. België is nooit ver weg: enkele wandelingen gaan deels door de Voerstreek.

Overzicht van de wandelingen

Om zoveel mogelijk van het Zuid-Limburgse landschap te genieten, hebben we rondwandelingen vanuit vijf verschillende dorpen uitgezet. Vier van de vijf dorpen liggen aan de buslijn tussen Gulpen en Maastricht. De bus rijdt dagelijks minstens één keer per uur in beide richtingen. Het beginpunt van de vijfde wandeling is eveneens per bus bereikbaar.  We moeten dan wel een keer overstappen. 

Wandeling 1
De rondwandeling begint in Noorbeek. In het dorpje Mheer komen we langs het terras van ‘Taverne In de Smidse’. Na het verlaten van Mheer passeren we de grens en trekken we de Belgische Voerstreek in. Op het landgoed Altenbroek wandelen we even langs de Noorbeek, een zijriviertje van de Voer. Daarna gaat het omhoog en via enkele indrukwekkende bomenlanen komen we terug in Nederland.
Korte variant: 3h15, 13 km, ↑↓240 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16
Lange variant: 3h35, 15 ½ km, ↑↓245 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 2
De rondwandeling begint in Slenaken. Het dorp heeft meerdere terrasjes. We lopen door het valleitje van de Gulp het dorp uit. Dan draait de route terug in de richting van de Belgische grens. Via een omweg bereiken we het Bovenste Bosch, dat in Nederland ligt. Dit hooggelegen bos vormt de natuurlijke scheiding tussen het Gulpdal en het Geuldal. Via een fraai pad komen we in het landelijke gebied van Heijenrath. Tenslotte daalt het af naar het Gulpdal bij Slenaken.
Looptijd: 4h40, 18 km, ↑↓ 375 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 3
De rondwandeling begint in Epen. We lopen tussen weilanden en langs beekjes naar het Geuldal. We volgen de Geul stroomopwaarts en passeren de grens met België. Vervolgens gaat de route in een ruime boog terug en klimt het Geuldal uit naar Nederland. We komen door de aardige buurtschap Cottessen. Het terras van ‘Buitenlust’ is een prettige plek voor een pauze. Het ligt aan de rand van de bossen en heeft een weids uitzicht over het Geuldal. Hierna dalen we af in het Geuldal en volgen we de route terug naar Epen.
Looptijd: 4h30, 17½ km, ↑↓ 425 meter, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 4
De rondwandeling begint bij het busstation van Gulpen. De route stijgt naar het plateau buiten Gulpen met een uitgestrekt weidegebied. Nu gaat het verder door het vrijwel ongerepte Gerendal. Dit is een van de meest geliefde wandelgebieden van Zuid-Limburg. In de kalkgraslanden bloeien verschillende soorten zeldzame wilde orchideeën. Na een stop op het terras van’ De Herbergier’, buigt de route terug en lopen we naar het Geuldal. Na een mooi traject langs de rivier brengt het pad ons terug naar het plateau en dalen we tenslotte af naar Gulpen.
Looptijd: 4h15, 17 km, ↑↓ 300 meter, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 5
Deze wat kortere rondwandeling begint in Vijlen. We lopen over via enkele kleine buurtschappen omhoog naar het Holsetterbosch. Na een bezoekje aan het terras van ‘Het Hijgend Hert’, in Zuid-Limburg heel bekend, voert de tocht ons langs de rand van het Holsetterbosch. We passeren een wijngaard en na nog een lus in de route gaan we terug naar Vijlen
Looptijd: 3h00, 12 km, ↑↓ 265 meter, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Verblijf en prijzen

Het verblijf

Tijdens deze wandelvakantie verblijven we in een fraaie groepsaccommodatie net buiten Wittem. Het verblijf is op basis van volpension. U kunt kiezen uit een éénpersoons- of een tweepersoonskamer. Gezien de inrichting van de kamers bieden we geen kamers op indeling aan. Boekt u alleen, dan is alleen een overnachting op een éénpersoonskamer mogelijk. 

De maaltijden

Frank en Johan zorgen voor het ontbijt en het lunchpakket. Een cateraar verzorgd het avondeten. Al zoekend kwamen we ‘Yamen Cuisine’ tegen. Na overleg werden we heel enthousiast. Lees hier waarom. Yamen Cuisine schotelt ons drie dagen een driegangendiner voor: (h)eerlijke gerechten uit alle windstreken. We genieten van twee voorgerechten, twee vegetarische en één niet-vegetarisch hoofdgerecht, twee salades en een nagerecht. Op de laatste avond krijgen we een extra feestelijk 4-gangen menu geserveerd. Dit bestaat uit zes voorgerechten, twee vegetarische en twee niet-vegetarische hoofdgerechten, twee salades en twee desserts.

  • Reissom

   Verblijf op een éénpersoonkamer: € 745
   Verblijf op een tweepersoonskamer:€ 665

   Inbegrepen:

   • verblijf op basis van volpension op een één- of tweepersoonskamer met eigen sanitair
   • Nederlandstalige routebeschrijvingen en ingetekende kaartjes van de wandelingen
   • GPS-bestanden van de wandelingen

   Niet inbegrepen:

   • heen- en terugreis naar Wittem
   • eventueel toeslag maaltijden vanwege duurdere grondstofprijzen
   • uitgaven van persoonlijke aard
   • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
   • administratiekosten € 25 per boeking
   • reis- en annuleringsverzekering

   Foto’s

   Praktische informatie

   De reis ernaartoe

   U reist met eigen auto of met het openbaar vervoer naar Epen. U kunt de auto bij de accommodatie parkeren, er is voldoende parkeerplaats. Na boeking ontvangt u informatie over hoe u per auto en openbaar vervoer de accommodatie kunt bereiken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul het ontbrekende getal in *