Individuele wandelvakantie Drentsche Aa Nederland


Individuele wandelvakantie vanuit één accommodatie
Reissom: vanaf € 177 per persoon met verblijf van twee personen op een kamer
Type reis:
standplaats, vanaf 4 dagen (3 overnachtingen)
Honden
zijn helaas niet welkom in deze accommodatie
Reisperiode:
Dit arrangement kan het hele jaar door geboekt worden

Boek deze reis »

Bestemming >> 
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Drentsche Aa

In het noordoosten van Drenthe, tegen de grens van Groningen, ligt het prachtige gebied van de Drentsche Aa. De beekjes slingeren door het landschap dat er vrijwel nog net zo uitziet als een eeuw geleden. Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam. Pas in de buurt van de stad Groningen wordt de officiële naam ‘Drentsche Aa’. Op de essen, de eeuwenoude akkers op de hoge zandruggen, verbouwt men graan, voedergewas en groenten. Op de natte graslanden in de beekdalen graast het vee. In het stroomdal vind u heidevelden, zandverstuivingen, elzensingels, esdorpen-met-brink en hooilanden die in het voorjaar geel en rood kleuren van de boterbloemen en de zuring. In augustus is de hei er op haar mooist, maar ook in de winter is het aantrekkelijk om in Drenthe te wandelen. U ontdekt dit oude landschap langs rustige zandweggetjes, statige bomenlanen en kronkelende paadjes.  

De wandelingen
We hebben een viertal wandelingen voorbereid. Op de meeste dagen kunt u kiezen uit een lange en een korte variant. Het landschap is soms glooiend, waardoor er hoogteverschillen zijn, maar deze zijn beperkt. De afstand van het verblijf naar het startpunt van een wandeling is ongeveer tien kilometer, te bereiken per bus of eigen vervoer. 

Overzicht van de wandelingen

Rondwandeling vanuit Anloo naar het natuurgebied rondom de Gasterse Duinen
Korte variant: 10½ km
Zuivere looptijd: 2h45, klimmen en dalen 25 meter
Lange variant:  
15 tot 18½ km
Zuivere looptijd: 4h00 tot 4h45, klimmen en dalen 75 meter

Rondwandeling vanuit Loon over het Ballooërveld
Lengte: 15½ km
Zuivere looptijd: 4h00, klimmen en dalen 60 meter

Rondwandeling vanuit Anloo naar Landgoed de Schipborg en Strubben
Korte variant: 10 km
Zuivere looptijd: 2h45, klimmen en dalen 35 meter
Lange variant:
19½ km
Zuivere looptijd: 5h00, klimmen en dalen 75 meter

Lijnwandeling van Anloo via Gieten naar Gasselte
Korte variant: 15 km
Zuivere looptijd: 4h00, klimmen en dalen 60 meter
Lijnwandeling van Anloo via Gieten en Gasselte naar Drouwen
Lange variant: 19½ km
Zuivere looptijd: 5h00, klimmen en dalen 90 meter

Verblijf en prijzen

Het verblijf

Tijdens deze wandelvakantie verblijft u in een bed & breakfast in het mooie, gezellige Zuidlaren. Op de kamer kunt u thee of koffie maken. De gasten beschikken ook over een gezamenlijke zitkamer en binnentuin met terras. U verblijft op basis van logies/ontbijt. Het lunchpakket kunt u eventueel in de B&B bestellen of zelf inkopen. In Zuidlaren zijn verschillende restaurants. Parkeren rondom de B&B is gratis. Uw fiets of motor kan gratis overdekt gestald worden.

Reissom 2023

Prijs per persoon bij verblijf op een tweepersoonskamer met twee personen

Aantal nachten  3  4  5  Extra nacht
Standaard kamer 16 m2
op 1e verdieping met zolderraam
 € 177  € 236  € 295  € 59
Standaard plus kamer 18m2
op 1e verdieping met zolderraam
 € 184  € 245  € 306  € 61
Comfort kamer 20m2
op begane grond
 € 191  € 254  € 318  € 64
Luxe kamer 24m2
op begane grond
 € 199  € 263  € 329  € 66

bij verblijf op een tweepersoonskamer door één persoon

Aantal nachten  3  4  5  Extra nacht
Standaard kamer 16 m2
op 1e verdieping met zolderraam
 € 267   € 355  € 444  €  89
Standaard plus kamer 18m2
op 1e verdieping met zolderraam
 € 280  € 374  € 467  €  93
Comfort kamer 20m2
op begane grond
 € 294  € 392  € 490  €  98
Luxe kamer 24m2
op begane grond
 € 308  € 410  € 513   € 103

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • gebruik van routebeschrijvingen en ingetekende kaartjes van de wandelingen
 • GPS-coördinaten van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis naar Zuidlaren
 • diners 
 • lunchpakketten (in B&B te bestellen: € 7,50 of zelf inkopen)
 • openbaar vervoer (trein/bus) tijdens de wandelingen
 • toeristenbelasting € 1,25 p.p. per nacht
 • consumentenbijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

De reis ernaartoe

U reist met eigen auto of met het openbaar vervoer naar Zuidlaren. U kunt de auto gratis bij de accommodatie parkeren, er is voldoende parkeerplaats. Na boeking ontvangt u informatie over hoe u per auto en openbaar vervoer de accommodatie kunt bereiken.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

13 gedachten over “Individuele wandelvakantie Drentsche Aa Nederland

 • Carel en Lucy

  Beste Frank en Johan,
  Het was weer een genoegen een wandelvakantie via jullie te doen. Net als tijdens andere bestemmingen troffen we een fantastische overnachtingsplek, rustig gelegen in het centrum van Zuidlaren. De gastvrouw was aardig en adequaat. Zij schotelde ons een prima ontbijt voor met eigen vers gebakken brood en gaf prima advies over goede eetgelegenheden. De wandelingen waren goed aangegeven (op een enkele oneffenheid na); allen in een prachtige omgeving. Plus nog wat mooi weer. Wat wil je nog meer.
  Hopelijk tot een volgende keer.
  Hartelijke groeten, Carel en Lucy.

 • Hanneke van Sijl

  Wat een ontdekking is dit hoekje van Drenthe. Prachtige wandelingen uitgezet door Frank en Johan. Zoals altijd weer buiten de gebaande paden. Prachtige natuur, en wat een ruimte en vooral ook stilte. Alle wandelingen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
  Ook de B&B is prachtig; een beetje achteraf van de drukke hoofdstraat en daardoor heerlijk rustig. Ruime kamers met zicht op de tuin.
  En zoals altijd genoten van het gezelschap en jullie fantastische organisatie.

 • Yvonne Schreiner

  Wat een prachtige streek en de wandelingen zijn door Johan en Frank met zorg en aandacht voor de schoonheid van de natuur uitgezet. Heel afwisselend en stil en weids is het daar. De B&B is mooi en ligt middenin Zuidlaren op een rustige plek. Alles is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Natasja Bericht auteur

  Wandelen met Frank en Johan door het gebied van de Drentsche Aa: veel gezelligheid en mooie, verrassende, afwisselende routes, weg van de gebaande paden. Heidegebied, bosranden, moeras, boerenland, hunebedden en schilderachtige dorpjes met altijd wel ergens een goed terras. De routes waren makkelijk in te korten. De B&B was uitstekend: ruime kamer, goed bed, warme douche en gastvrije mensen. Aanrader dus, Nederland is echt heel mooi!

 • Mon en Nicole

  Wandelen in de Drentsche Aa is wandelen in een eeuwenoud natuurgebied, langs kronkelende paadjes, telkens moeten stilstaan, verwonderd en genietend van zoveel natuurschoon. Wandelen met Hannibal in de Drentsche Aa, is gewoon midden in die eeuwenoude natuur helemaal opgenomen worden in al die schoonheid, helemaal een zijn met die natuur en oog krijgen voor al het moois dat je tegenkomt, je ontmoet er medewandelaars die hun kennis delen, hun verhalen delen en ’s avonds laat je je gewoon verwennen bij een wijntje, een biertje en het lekkerste eten dat je je kan voorstellen. Wandelen met Hannibal smaakt naar meer, nieuwe wandelingen, nieuwe streken ontdekken…

 • Margreet Vroom Bericht auteur

  Alles wat de Drentsche Aa zo bijzonder maakt is te vinden tijdens de prachtige wandelingen van Hannibal Reizen door dit gebied: bossen, weidse weilanden, vennen, moerassen, beekjes, hunebedden, jeneverbesstruiken. De wandelroutes van Frank en Johan, eigenaren van Hannibal Reizen, laten een afwisselend oud esdorpenlandschap zien. Zij laten je genieten van een uniek stukje Nederland waar nog heel veel mooie natuur te vinden is. Super fijn om daar te wandelen. Kortom, een aanrader!

 • Ton Leensen Bericht auteur

  Dag Frank en Johan,

  Hannibal reizen is wat mij betreft zeer aan te bevelen.
  De groepsreis naar Drenthe van 28 apr. tot 2 mei 2022 was bijzonder.
  Heb tweemaal eerder met Hannibal gewandeld. Voortreffelijke organisatie,
  mooie wandelingen onder begeleiding van twee door de wol geverfde en hartelijke Frank en Johan.

  Vriendelijke groet, Ton

 • Silvia Bericht auteur

  Het waren ook erg mooie, afwisselende wandelingen. Ik kende de Drentsche Aa nog niet, dus dit was een mooie kennismaking die smaakt naar meer. En de mooie B&B maakte het helemaal af.

 • Anneke Bericht auteur

  Lieve Hanniballers,

  Ik heb heel erg genoten van de wandelvakantie. Van alles, het landschap, het gezelschap, de B&B, de Syrische hapjes (maar nu wel zin in iets anders..) en niet in het minst van jullie unieke ‘begeleiding’.

 • Loes Bericht auteur

  Dag Frank, dag Johan,

  Ik heb het ontzettend fijn gehad , de dagen in Drenthe in alle opzichten: prachtige wandelingen, mooi weer, mooie accommodatie , lekker eten en niet op de laatste plaats jullie organisatie en liefdevolle aandacht. Heel erg bedankt!

 • Ans Meerding Bericht auteur

  Dit was weer een heerlijke wandelreis. Zuidlaren, waar we verbleven, is een prachtig dorp. En de omgeving is net zo mooi. De wandelingen zijn zeer goed beschreven en met de GPS routes kun je niet fout lopen. Vooral over onverharde paden, door bossen, over weides en langs de beek hebben we gelopen. Ik heb genoten. De accomodatie was zeer comfortabel en ruim. Mooi ingerichte kamers en een ruime badkamer. Ook hebben ze een ommuurde tuin waar je heerlijk buiten kunt zitten. Frank en Johan, het was met recht weer een heerlijke Hannibalwandelreis! Dankjewel voor jullie goede zorgen.

 • Ger Feijen en Truus van Putten

  Wij hebben het goed gehad. Een prachtig verblijf en vriendelijke gastvrouw Jammer dat we eerder naar huis gegaan zijn van wege ziekte Dat was wel jammer niets aan te doen Met vriendelijke groeten Ger en Truus