Individuele wandelvakantie Overijssels Vechtdal Nederland


Individuele wandelvakantie vanuit één accommodatie
Deze reis kan ook door één persoon alleen worden geboekt
Reissom: vanaf € 120 per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Type reis: standplaats, minimaal 3 dagen (2 nachten)
Honden zijn welkom in deze accommodatie maar mogen niet in het restaurant
Reisperiode: Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden geboekt worden
Covid-19 maatregelen Nederland
Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

Boek deze reis »

Bestemming >> 
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Overijssels Vechtdal

Deze wandelreis brengt u naar het mooie Overijssel. Dwars door de provincie meandert de Overijsselse Vecht van de Duitse grens bij Hardenberg naar het Zwarte Water bij Zwolle. De rivier ontspringt op een hoogte van 165 meter boven zeeniveau, in de heuvels van het Münsterland en mondt na ruim 180 km via het Zwarte Water en de randmeren uit in het IJsselmeer. De stroom passeert landgoederen, bossen, heide, zandverstuivingen en pittoreske dorpjes. U loopt door kleine plaatsjes als Hessum, Vilsteren, Junne, Besthmen, Arriën en Beerze, langs historische boerderijen en riante landgoederen.

Overzicht van de wandelingen

U heeft de keuze uit vijf wandelingen. Van de meeste wandelingen hebben wij een korte en een langere variant voorbereid.

1. Rondwandeling vanuit Dalfsen over drie landgoederen en het Rechterense Veld.
Vanaf het station loopt u het Landgoed Rechteren op langs de akkerranden van de Millinger Es. Het Rechterense Veld is heuvelachtig gebied met naald- en loofbomen op voormalig stuifzand afgewisseld met heideveld. U passeert de houten schaapskooi en wandelt over de Bosrandweg met uitzicht over het boerenland. Het volgende deel van de route gaat door het halfopen landschap rondom landgoederen. U komt langs de statige landhuizen Den Aalhorst en Den Berg en wandelt over brede beuken- en eikenlanen.
Lengte: 14 km
Zuivere looptijd: 3h30

2a. Rondwandeling vanuit Ommen.
U loopt langs beide zijden van de Vecht door het mooie Vechtdal. Na de bebouwing van Ommen wandelt u over stille landwegen door de Achter Es en langs het natuurgebied Junner Koeland. Vervolgens  steekt u de Vecht over en wandelt u door de afwisselende bossen. Dan een stukje over het beroemde Pieterpad en langs de Sahara (een kleine zandverstuiving) terug naar het station.
Lange variant: 21 km
Zuivere looptijd: 5h00
of
2b. Rondwandeling vanuit Ommen over het Landgoed Eerde. Vanaf station Ommen wandelt u via het buurtschap Besthmen door een heidegebied naar de Besthmenerberg en het Besthmenerven. Daarna doorkruist u het Landgoed Eerde met het gelijknamige kasteel. Via een prachtig pad langs de Steile Oever, een dode arm van de Regge, naar het Landgoed Het Laer. Door de bossen rondom Wolfskuil bereikt u weer het station van Ommen.
Korte variant: 13 km
Zuivere looptijd:
3h45

3a en 3b. Een lijnwandeling van Lemelerveld naar Ommen.
Eerst loop u door open weidelandschap met mooie uitzichten in noordoostelijke richting naar het bosgebied rondom de Lemelerberg. Hier bereikt u de route van het bekende Pieterpad. De langere variant maakt een extra rondje over bospaden, slingerende heidepaden en langs jeneverbesbosjes naar de Lemelerberg. De korte variant slaat dit rondje over. Vervolgens gaat u verder omhoog naar het hoogste punt. Met elke stap wordt het uitzicht mooier en op de top van de Archemerberg is het uitzicht bijna on-Nederlands. Over het Pieterpad voert de route terug naar het station van Ommen.
Lange variant: 20½ km
Zuivere looptijd: 5h10
Korte variant: 14½ km
Zuivere looptijd: 3h40

4a. Rondwandeling vanuit Dalfsen.
Deze wandeling voert u aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Over paden langs de groene rand van Dalfsen loop u over stille landweggetjes van de Welsumer Es. De route loopt vervolgens via de graslanden van het Vechtdal en passeert u het terras van Hotel-restaurant Mooirivier. U steekt de Vecht over en vervolgt de wandeling over rustige klinkerweggetjes, lommerrijke landwegen en door een rivierduinbos met beekje. In een grote boog loopt u langs het Landgoed Rechteren – met het mooie kasteel op de achtergrond – naar het station van Dalfsen.
Lange variant: 21½ km
Zuivere looptijd:
5h15
of
4b. Een afwisselende wandeling door het Vechtdal bij Dalfsen. Vanaf het station loopt u door een rivierduinbos in de richting van kasteel Den Berg naar het buurtschap Millingen. Boerderijen, houtwallen en watergangen zorgen voor veel afwisseling. De route voert langs de randen van de bossen van het Rechterense en Hessumse Veld. Dan door de buurtschap Hessum met fraaie boerderijen en een ommetje over de dijk langs het Vechtdal; wandelend over smalle graspaadjes en langs slootjes omzoomd met knotwilgen. Over onverharde paden langs heggen en hoge bomen en met uitzicht op kasteel Rechteren in de verte, loopt u terug naar het station van Dalfsen.
Korte variant: 17 km
Zuivere looptijd:
4h00

5a en 5b. Rondwandeling vanuit Mariënberg.
De wandeling loopt vanaf station Mariënberg door bos-, heide- en stuifzand-landschap. De route bestaat uit twee geschakelde rondjes, met als schakelpunt de parking Beerzerpoort. Hier besluit je de gehele wandeling (5A) te lopen of alleen het eerste rondje (5B). Halverwege de lange variant kom je langs een terrasje op camping De Roos; geopend van begin april tot half oktober.
Lange variant: 13½ km
Zuivere looptijd: 3h45
Korte variant: 9 km
Zuivere looptijd: 2h25

Verblijf en prijzen

Het verblijf

Het hotel ligt tussen het bos en het groen aan de noordrand van het dorp. U kunt kiezen uit een eenpersoonskamer, een tweepersoonskamer met lits-jumeaux of met twee uiteenstaande eenpersoonsbedden. Alle kamers hebben eigen sanitair. Het verblijf is op basis van halfpension of logies/ontbijt. Kiest u voor halfpension dan is het ontbijt en een driegangen menu inbegrepen, met keuze in het hoofdgerecht tussen vlees, vis of vegetarisch. Wilt u liever à la carte eten? Dat is ook mogelijk. U betaald dan ter plekke een meerprijs. Gaat u liever uit eten in een van de restaurants in Dalfsen? In dat geval boekt u alleen de overnachting en het ontbijt. Indien gewenst kunt u een lunchpakket bestellen. Dit bestaat uit 4 boterhammen, krentenbrood, yoghurt, fruit, een reep en een pakje drinken.

Prijzen 2022

U kunt deze reis het hele jaar door boeken. Er is geen vaste dag van aankomst. De reissommen zijn per persoon.

Verblijf op basis van halfpension (diner, overnachting, ontbijt)

Aantal nachten  2  3  4  5  Extra nacht
Tweepersoonskamer (17 m2)  € 168  € 249  € 328  € 405  €   81
Tweepersoonskamer (22 m2)  € 174  € 258  € 340  € 420  €   84
Eenpersoonskamer   (17 m2)  € 214  € 318  € 420  € 520  € 104

Verblijf op basis van logies en ontbijt

Aantal nachten  2  3  4  5  Extra nacht
Tweepersoonskamer (17 m2)  € 120  € 180  € 240  € 300  € 60
Tweepersoonskamer (22 m2)  € 126  € 189  € 252  € 315  € 63
Eenpersoonskamer   (17 m2)  € 170  € 255  € 340  € 425  € 85

Toeslagen:

  • indien gewenst: lunchpakket € 10
  • indien van toepassing: hond per nacht € 9 (op aanvraag)
  • indien gewenst: fietshuur € 11 gewone fiets per dag, € 22 elektrische fiets per dag

  Inbegrepen:

  • gebruik van routebeschrijvingen en kaartjes van de wandelingen
  • GPS-gegevens van de wandelingen
  • welkomstdrankje
  • verblijf op basis van halfpension (overnachting, ontbijt, diner) of
  • verblijf op basis van overnachting en ontbijt

  Niet inbegrepen:

  • heen- en terugreis naar Dalfsen
  • openbaar vervoer (trein/bus) tijdens de wandelingen
  • lunchpakketten (in hotel te bestellen: € 10 of zelf inkopen)
  • drankjes tijdens en na het diner
  • toeristenbelasting € 1,35 p.p.p.n
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
  • administratiekosten € 25 per boeking
  • eventuele reis- en annuleringsverzekering

  Foto’s

  Praktische informatie

  De reis ernaartoe

  U reist met de eigen auto of met het openbaar vervoer naar Dalfsen. U kunt de auto gratis parkeren bij het hotel.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul het ontbrekende getal in *

9 gedachten over “Individuele wandelvakantie Overijssels Vechtdal Nederland

 • Petra Wempe Bericht auteur

  Het Vechtdal kende ik van naam, maar echt geweest was ik er nooit. Deze groepsreis was een uitstekende manier om de vele mooie facetten van deze streek te leren kennen. De door Frank en Johan uitgezette wandelingen gaven ons bossen, hei, rivieren, landgoederen en kastelen. De Steile Oever langs een dode arm van de Regge was van een haast onnederlandse schoonheid. De natuur verwende ons met de prachtigste bermen en overal groeiden en bloeiden bossen vingerhoedskruid. Geen gebrek aan horeca onderweg en het hotel was zeer gastvrij met een groot terras waar het na al het wandelen heerlijk toeven is ook als je individueel gaat boeken. Petra

 • Margriet Bericht auteur

  Beste Frank en Johan,
  Dank voor de heerlijke vakantie.
  Groepsreis Dalfsen was een toppertje.
  Vijf dagen aan de wandel en toch uitgerust thuiskomen? Ja dat werd bereikt dankzij de prachtige wandeltochten, de gezellige sfeer en de klantvriendelijke en maagstrelende verzorging in het hotel. Kortom een echte aanrader.
  Ik hoop snel weer een van jullie gasten te mogen zijn.
  Groetjes Margriet

 • Hanneke

  Lieve Frank en Johan,

  Het was weer heerlijk wandelen als vanouds! Een prachtig gebied met verrassende wandelingen met veel verrassende wendingen. Het personeel van het hotel was vriendelijk; er heerste een plezierige vriendelijke en ontspannen sfeer.
  tot de volgende reis!
  groetjes
  Hanneke

 • Annelies en Wil

  Wij hebben voor het eerst deelgenomen aan een groepswandeling met Hannibal binnen Nederland.
  Vijf dagen struinen door het Overijsselse landschap.
  Dat is bijzonder goed bevallen, verrassend mooie streek. Met mooie landgoederen, prachtige natuur en een goed verblijf. Een aanrader.
  Wil en Annelies
  Reactie Hannibal Reizen:
  Wil en Annelies hebben zowat alle groepsreizen met ons buiten Nederland gedaan. Nu dan in Nederland. We hadden een gezellige groep, het weer zat mee en een fijn onderkomen. Kortom een geslaagde vakantie.

 • Ans Meerding

  Afgelopen weekend zijn we met zijn vieren naar Dalfsen gegaan. We hadden prachtig wandelweer. De wandelingen zwaren heel afwisselend. We hebben rond lunchtijd leuke terrassen kunnen aandoen op de route. Wandelingen zijn zeer goed beschreven, we zijn niet één keer fout gelopen. Dankjewel Frank en Johan. Bovendien werden er kaartjes meegeleverd van de routes én de GPStracks. Uitmuntend dus. Het hotel heeft nette en goed onderhouden kamers. De ontvangst was erg gastvrij, met zelfs een welkomstdrankje! De bediening was prima, niets was te veel!
  Het ontbijt was goed en we hebben ‘s avonds heerlijk gegeten zowel in de grote tuin als binnen. Genoeg ruimte!
  Dankjewel voor het fijne wandelweekend!
  Ans en Niek

 • Monique, Wilco en Hans Bericht auteur

  De wandelreis naar het Vechtdal was een prima eerste ervaring met Hannibal reizen.
  Vanwege Corona was deze reis gekozen in plaats van ons eerder gekozen wandel reis naar het Ahrtal.Dat omboeken ging volledig in goede harmonie met Frank en Johan, zij hebben alles goed begeleid en geregeld.
  Het onderkomen is prima. Verwacht geen luxe en fancy kamers.
  Wat je wel kunt verwachten zijn vriendelijke mensen en een schone kamer en badkamer.
  Het Vechtdal is een schitterende omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.
  Wij gaan zeker nog eens terug naar het Vechtdal! Voor een volgende wandelreis kijken we ook zeker of Hannibal wat van onze gading te bieden heeft, je gunt het ze gewoon!!

 • Loes Bericht auteur

  Het Vechtdal is een afwisselend gebied: de noordzijde van de Vecht is vlak en meer open, bij Ommen heuvelachtig en wat bebost. De wandelingen zijn prachtig en zeer gevarieerd; topper vond ik de Lemelerveldroute (korte)
  De mensen in het hotel zijn bijzonder aardig. Fijn dat je bij aankomst en vertrek bij het station opgehaald wordt. p Bij bakker Van der Most kun je lekkere belegde broodjes kopen. De kamer was ruim, voorzien van een goed bed en eigen badkamer. Het eten was goed klaargemaakt en smaakvol. Met het plotseling zeer mooie weer was het erg druk op het terras met eten en daar was de bediening nog niet geheel op ingespeeld. Al met al een heerlijke vakantie gehad.
  Toevoeging Hannibal Reizen: Loes verbleef in dit hotel op het moment dat de corona maatregelen verruimd werden. We vermoeden dat de bediening daar nog op in moest spelen. Bovendien, de horeca heeft moeite met vinden van personeel.

 • Rob en Irene Voorberg

  Omdat de groepsreis in december niet doorging door de coronamaatregelen en we wel wilden wandelen, hebben we de individuele reis geboekt. Mooie wandelingen in het Vechtdal, zeer afwisselend! Het hotel voelde als thuiskomen. Heerlijk wandelen in eigen land!