Individuele wandelvakantie Ariege Franse Pyreneeën vanaf een camping Frankrijk   Onlangs bijgewerkt!


Individuele wandelvakantie vanaf een camping
Voor dit wandelarrangement heeft u een (huur)auto nodig
Reissom: vanaf € 201,25 per persoon,
 gebaseerd op vier personen die samen één accommodatie delen
Type reis:
standplaats, minimaal 8 dagen (7 nachten)
Honden zijn helaas niet toegestaan in deze accommodatie
Reisperiode:
te boeken van begin juni tot eind oktober, er is geen vaste aankomstdag

Boek deze reis »

Bestemming >>
De wandelingen>>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Pyreneeën, rust en ruimte

Tussen de Atlantische Oceaan in het westen en de Middellandse Zee in het oosten ligt de meer dan 400 kilometer lange bergketen van de Pyreneeën. Het gebergte vormt een natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje. De toppen reiken tot boven de drieduizend meter en zijn een barrière tussen beide landen die lastig te passeren is. Alleen herders staken vroeger met hun kudde de bergen over, op weg naar de zomerweiden. De paden die zij gebruikten zijn nog steeds intact en voeren over de mooiste passen.

Ariège

In het centrale deel van de Franse Pyreneeën ligt de Ariège. Een dunbevolkte streek met langgerekte, smalle dalen en kleine boerendorpjes. Door het gebied stroomt de rivier de Salat, die haar oorsprong vindt op de flanken van Mont Rouch (2868m). In de valleien van de Salat en de zijrivieren bedrijven de boeren nog kleinschalige landbouw.

De wandelingen

U heeft deze wandelweek de keuze uit lichte en pittige tochten. De zwaardere tochten voeren door bergachtig terrein tot boven de 2200 meter. Deze brengen u onder andere van het Cirque de Cagateille naar de bergmeren Hillette en Alet. Een andere hoge wandeling voert langs de bergmeren aan de voet van de majestueuze Mont Vallier. In het voorjaar kan er op de hogere paden nog sneeuw liggen. De meeste paden zijn echter vanaf begin juni begaanbaar. Misschien wilt u het liever wat rustiger aan doen en kiest u voor wandelingen in een van de vele valleien. De paden voeren er langs weilanden en riviertjes, tussen hulsthagen, door eikenbossen en dorpjes.

U bepaalt zelf het aantal wandel- en rustdagen. Dit schema is slechts één mogelijkheid. U kunt kiezen uit wandelingen met vaak meerdere varianten.

Dag 1
Aankomst In Seix

Dag 2
Rondwandeling om de ‘huisberg’ van Seix: Le Cos
Looptijd: 4h05, ↑↓560 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 3
Dorpentocht vanuit Oust
Lange variant: 5h45, ↑690 m, ↓675 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 4h15, ↑470 m, ↓455 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 4
Naar de bergmeren boven Col de la Core
Lange variant: 7h05, ↑↓1150 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 4h25, ↑↓ 600 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 5
Rondwandeling vanuit Pentussa
Looptijd: 4h50, ↑↓650 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 6
De bergmeren boven het Cirque de Cagateille
Lange variant: 6h15, ↑↓1100 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 4h45, ↑↓800 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16

Dag 7
Rondwandeling door het dal van de Alet of naar de Pic de Fonta
Lange variant: 5h15, ↑↓900 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 3h00, ↑↓200 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Dag 8
Vertrek uit Seix

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen

Verblijf en prijzen

Verblijf

Camping ‘Au Songe du Valier’ ligt aan een landelijk weggetje op anderhalve kilometer van het dorp Seix. Veronique en Jean-Michel, de bijzonder gastvrije en attente eigenaren, verwelkomen u. Op het bloemrijke terrein, dat iets meer dan een hectare groot is, staan appelbomen, eiken en beuken. Het biedt plaats aan een tiental tenten en caravans. Verder zijn er chalets en houten hutten op palen. Alle gasten komen er voor hetzelfde: voor de rust en om te fietsen en te wandelen in het prachtige berglandschap. Bent u een vogelliefhebber? Neem dan uw verrekijker mee en geniet van de wouwen, buizerds, raven en misschien wel van gieren.

U kunt kiezen uit onderstaande accommodaties:
Chalet.
Op de begane grond zijn de badkamer en de woon/eetkamer. Hier heeft u toegang tot het grote, overdekte terras op het zuiden. Op de eerste verdieping zijn een of twee grote slaapkamers met tweepersoonsbedden van 160 cm breed. Deze kunnen ook als eenpersoonsbedden opgesteld worden. Een van de slaapkamers heeft een balkon. Vanaf het terras kijkt u uit over de bergen.

Paalwoning
Een ruime en moderne houten hut van zestien vierkante meter, die op palen is geplaatst. U heeft er een slaapkamer met een tweepersoonsbed van 160 cm breed, een keukenhoek en een badkamer met apart toilet. De slaapkamer geeft toegang tot een ruim overdekt terras met een mooi uitzicht op de bergen.

Seix is een charmant bergdorp met terrasjes, een bakker, een dorpskruidenier en een paar restaurants. Niet ver van de camping is een grotere supermarkt. Met de auto kunt u ook nog enkele buiten het dorp gelegen restaurants bezoeken.

Als u op zoek bent naar een rustig verblijf dichtbij alle voorzieningen, in de aantrekkelijke regio ‘Ariège’, met uitzicht op de Pyreneeën, dan is ‘Le Songe du Valier’ misschien uw standplaats voor een volgende wandelvakantie.

Prijzen 2023

Dit arrangement kan geboekt worden van begin juni tot eind oktober.Het basisarrangement bestaat uit zeven overnachtingen. De hieronder genoemde prijzen zijn per accommodatie. Honden zijn helaas niet toegestaan in de accommodaties.

Verblijf op basis van logies, 7 overnachtingen   Laagseizoen  Middenseizoen  Hoogseizoen
Chalet 2 slaapkamers, 2 personen € 665 €  855 €  955
Chalet 2 slaapkamers, 3 personen € 735 €  925 €1025
Chalet 2 slaapkamers, 4 personen € 805 €  995 €1095
Paalwoning 1 slaapkamer, 2 personen € 575 €  715  €  785 
Paalwoning 2 slaapkamers, 2 personen € 695  €  905  €1015 
Paalwoning 2 slaapkamers, 3 personen € 765 €  975 €1085
Paalwoning 2 slaapkamers, 4 personen € 835 €1045 €1155

Wilt u langer verblijven dan 7 nachten. Dan neemt de prijs van 1 overnachting met 1/7 van bovenstaande reissommen toe.
Laagseizoen: April, Mei, Juni, en na 2 september
Midden seizoen: 1 – 21 juli en 19 augustus  -2 september
Hoogseizoen: 22 juli – 18 augustus

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies inclusief lakenset voor 2 personen
 • schoonmaakkosten van de accommodatie
 • Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen
 • ingetekende wandelkaartjes schaal 1 : 25.000
 • GPS-bestanden van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • indien u met meer dan 2 personen in een accommodatie verblijft extra lakenset € 8 per persoon
 • huur 2 handdoeken € 6 per persoon 
 • theedoeken
 • heen- en terugreis
 • maaltijden
 • toeristenbelasting € 0,69 per persoon per overnachting in chalet
 • toeristenbelasting € 0,23 per persoon per overnachting in hut
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • consumentenbijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

Hoe komt u er?

Per auto:

Dit arrangement kunt u alleen boeken als u ter plekke over een auto beschikt. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 1250 km, vanaf Brussel ongeveer 1100 km. Het grootste deel van het traject is snelweg. Na boeking ontvangt u een routebeschrijving.

Individuele wandelvakantie Ariege Franse Pyreneeën vanaf een camping Frankrijk

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul het ontbrekende getal in *

Een gedachte over “Individuele wandelvakantie Ariege Franse Pyreneeën vanaf een camping Frankrijk

 • Ans en Niek Bericht auteur

  Beste Frank en Johan,
  We hebben weer ontzettend genoten van de wandelingen. Zowel gemakkelijke als wat zwaardere wandelingen. Zelfs Niek, die al aardig 70+ is, of eigenlijk 80-, heeft alle wandelingen heel goed kunnen doen. En met de GPS route erbij kun je niet verkeerd lopen. Overigens zijn de beschrijvingen ook prima. We hadden begin september fijn wandelweer, doorgaans droog en niet te warm. De omgeving waar we liepen was prachtig. Bijzonder dat we regelmatig ook jonge herders tegenkwamen met hun kuddes, met name schapen. Mooi om te zien hoe de verschillende honden hun werk doen. De camping met was mooi, schoon, basic, rustig en op loopafstand van het dorpje Seix. Er was een mooie tuin met leuke zitjes. De eigenaren waren zeer vriendelijk. De kleine winkeltjes in het dorp zijn leuk om te bezoeken. Kortom een heel fijne week. En ik verheug me al weer op de volgende wandelreis.

  Wil Michiels en Annelies Platschorre
  September bleek een prima periode voor een wandelvakantie in de Pyreneën. Warm maar niet te heet en af en toe een wolkje. Wat een prachtige wandelingen hebben jullie aangeboden. Gelopen met GPX, Komoot app en jullie routebeschrijvingen en wandelkaartjes. Zo kun je de routes prima vinden. Alleen laatste dag in de middag in dichte mist gekomen en dan is zo’n app wel heel handig om van de berg af te geraken. Gehoopt op de ontmoeting met een bruine beer waarvoor overigens ook wel gewaarschuwd wordt maar deze toch niet gezien. Wel veel schapen, koeien wilde paarden en de Pyreneese berghond om de kudde te beschermen. Vooral de bergmeren zijn schitterend. Het verblijf in een appartement van de camping Au Songe du Vallee was prima. Bij mooi kan gebruik gemaakt worden van de zitjes een tuin in Balinese sfeer waar het goed toeven is na een inspannende wandeling.
Reactie Hannibal Reizen: Het klopt dat er bruine beren rondlopen. Daarom wordt er op informatieborden aan het begin van sommige wandelingen uitgelegd wat je wel en niet moet doen mocht je er een tegenkomen. Die kans is overigens verwaarloosbaar.

  Margreet Vroom
  Ik kijk terug op een heerlijke week op de Camping Au songe du Valier met veel groen, gelegen in het hart van een natuurpark (vogeltjes zoals de boomklever zijn er volop te horen!). Daar verbleef ik in een comfortabel chalet + terras met een adembenemend uitzicht op de bergen.Een prachtige plek om na te genieten van de afwisselende wandelingen van Hannibal. Die gingen hoog de bergen in met dan weer zicht op bergmeertjes en dan weer zicht op een enorme kudde schapen (prachtig die klank van hun belletjes!) met een herder, collies en een patou om ze te beschermen. Iedere wandeling was bijzonder, m.a.w. om nooit te vergeten………

  Ad en José
  De wandelingen waren prima met voldoende keuze tussen zwaar, middel en licht. Van de wandeling die in ons pakket wandeling 3 was, start Pentussa, kan de beschrijving wel een update gebruiken. Zeker vier richtingspalen waaraan gerefereerd wordt zijn er niet meer, althans wij konden ze niet vinden. Zonder gps tracks zouden we zeker drie keer verkeerd zijn gelopen.
  Reactie Hannibal Reizen: Tijdens de groepreizen in september 2022 zijn de routebeschrijvingen weer up to date. Gelukkig kun je tegenwoordig, met behulp van gps coördinaten, eigenlijk niet meer fout lopen.

  Han
  We hadden een fantastisch verblijf in Seix en vonden de wandelingen supermooi. Erg fijn dat er ook voor keuze was in zwaarte en soort wandeling.

  Helma Cornelin
  Ook wij hebben een fantastische vakantie gehad in Seix! Vooral was heel fijn dat ondanks de hitte de lichte wandelingen nog goed te doen waren aangezien die grotendeels in de schaduw lagen. Het was een groot contrast met andere delen van Frankrijk waar behalve heel heet gortdroog was. In de Ariège zorgen klaterende beken en watervallen voor een verkoelende noot en groen landschap.
Prachtig gebied en bovendien fijne ontvangst!
Om nog eens terug te keren.

  Rick cuijpers
  Hoi ,
Wij zijn net terug van onze wandeltrip door de Pyreneeën. Wij hebben vorig jaar via jullie gelopen in de Chartreuse en dit beviel ons goed vandaar nogmaals via jullie organisatie. De accommodatie beviel ons goed. Het dorp is niet groot maar voldoende om na een wandeling rond te hangen.

  Groetjes 
Rick en Yvonne  Petra Fretz


  
Wat een prachtige vakantie heb ik mogen ervaren in de Franse Pyreneeën. In mijn eentje ben ik op pad gegaan met de meestal zeer duidelijke beschrijvingen van de wandelingen. De ene tocht nog mooier dan de andere. 
Ik was in zeer goeie en hartelijke handen, een fijne camping met een gemoedelijke sfeer.
Zeker voor herhaling vatbaar.
  
Groetjes Petra Fretz

  
Nathalie van den Acker
  Beste,
Mijn excuses voor het late antwoord!
Ik wou jullie wel bedanken voor de prachtige vakantie!!
Het was de mooiste vakantie die ik ooit gemaakt heb.
Het was niet altijd eenvoudig om de wandelingen alleen te doen, maar toch heb ik hier een enorme rust ervaren, en heb ik prachtige ervaringen opgedaan in de bergen!
Het was kortom fantastisch!!
Zeker voor herhaling vatbaar!!!
Heel erg bedankt en tot een volgende keer!
Met vriendelijke
  groeten 
Nathalie

  
Irna en Evert-Jan
  
We hebben dit jaar voor het eerst in de Franse Pyreneeën gelopen, en hebben genoten van de prachtige tochten, variërend van licht, middelzwaar tot behoorlijk zwaar. De rondwandeling Cirque de Cagateille was toch wel (letterlijk en figuurlijk) een topper. Prachtige uitzichten in de zon, maar ook flarden mist, bergmeertjes die uit de mist opdoemen, prachtige watervallen, waarvan je er enkele oversteekt op horizontale stukken.

  


Marina en Christa
  
Beste Johan en Frank,
We hebben een heerlijke vakantie in de Pyreneeën gehad. Vanuit Seix (leuk levendig plaatsje, met vrijwel uitsluitend Fransen) hele mooie tochten gewandeld.

  
Andries en Leni
  
Beste Johan en Frank,
Wij zijn afgelopen zondag weer vanuit de Pyreneeën vertrokken, zou nog even laten weten hoe het was. Kan er allemaal mooie woorden over zeggen, maar het was heerlijk. Mensen zijn zeer vriendelijk, locatie prachtig. Leuke mensen ontmoet, reclame gemaakt voor o.a. de Chartreuse Kortom weinig reden tot klagen.Wandelingen zijn mooi. Jullie een goede tijd en ik hoop nog een paar boekingen voor dit seizoen.
  
Hartelijke groet, Andries en leni


  Peter en Désirée
  
Hallo Frank en Johan,
Net terug van onze wandelvakantie in de Pyreneeën. Het is ons heel erg goed bevallen. Mooie, en soms pittige wandelingen. We hebben regen en zon gezien, van alles wat. Al met al een hele fijne vakantie, alles was weer prima geregeld!
  
Groetjes, Peter en Désirée

  
Willy en Fred
  
Ha jongens,
Even een paar regels in jullie gastenboek over de wandelweek in de Pyreneeën. Wat een prachtig ruig gebied, de Ariège. Gezellig dat jullie er allebei bij waren; ook wel praktisch want nu konden de wandelingen gesplitst worden al naar gelang de fysieke mogelijkheden en zin van de deelnemers. De tocht op de laatste dag met Johan vanaf de Col de la Core langs twee bergmeertjes en over een stuk of vijf colletjes was zwaar – individueel hadden we die niet aangedurfd – maar voor Fred en mij een van de mooiste uit onze wandelcarrière. Zeer bedankt, we hebben weer genoten.
  
Willy en Fred, Nootdorp

  Dirk en Karine
  
Beste mensen van Hannibal,
De vakantie te Seix is spijtig genoeg voorbij en we zijn al terug aan het werk in België. Of we genoten hebben? Wees maar heel zeker! Zeer goed wandelweer, prachtige natuur, mooi levendig dorpje, vriendelijke mensen en nog meer van dat goeds. Die dingen maken je vakantie nog mooier. Zo, we kunnen terugkijken op een mooie geslaagde vakantie. Alvast bedankt, en wie weet, tot later eens.
Groetjes Dirk en Karine

  
Bart Verheyen en Anne de Bruyne
  Beste,
Na een vlotte terugreis kunnen we enkel met veel plezier en voldoening terugkijken op een geslaagde vakantie in de Ariege (Franse Pyreneeën) Voor ons, die tot hier toe steeds de Alpen opzochten, was het een leuke manier om kennis te maken met de prachtige Pyreneeën. Uw wandeling “7” werd trouwens door mijn echtgenote omschreven als “de mooiste bergwandeling die ze ooit maakte!” We willen dan ook via deze weg uhartelijk bedanken voor deze mooie week en zullen het niet nalaten om voor Uw reisbureau de nodige positieve publiciteit te maken.
  
Vriendelijke groeten, Bart Verheyen en Anne de Bruyne Kapellen, België