Individuele wandelvakantie Pyreneeën standplaats Frankrijk


Individuele wandelvakantie vanuit één accommodatie
Deze reis kan ook door één persoon alleen worden geboekt
Voor dit wandelarrangement heeft u een (huur)auto nodig
Reissom: vanaf € 371 per persoon,
 gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Type reis:
standplaats, minimaal 8 dagen (7 nachten)
Honden
zijn helaas niet welkom in deze accommodatie
Reisperiode:
dit arrangement kunt u boeken van begin juni tot eind oktober

We adviseren u op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen via de officiële website van Buitenlandse zaken. Ook de websites van de ANWB  en Europese Unie bieden heldere informatie. 

Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

Boek deze reis »

Bestemming >>
Programma van dag tot dag >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Pyreneeën, rust en ruimte

Tussen de Atlantische Oceaan in het westen en de Middellandse Zee in het oosten ligt de meer dan 400 kilometer lange bergketen van de Pyreneeën. Het is de natuurlijke grens en de staatsgrens tussen Frankrijk en Spanje. De bergen reiken tot boven de 3000 meter en vormen een moeilijk te nemen barrière tussen beide landen. Alleen herders staken vroeger met hun kudde de bergen over, op weg naar de zomerweiden. De paden die zij gebruikten zijn nog steeds intact en voeren over de mooiste passen.

Ariège

In het centrale deel van de Franse Pyreneeën ligt de Ariège. Een dunbevolkte streek met langgerekte, smalle dalen en kleine boerendorpjes. Door het gebied stroomt de rivier de Salat, die haar oorsprong vindt op de flanken van Mont Rouch (2868m). In de valleien van de Salat en de zijrivieren bedrijven de boeren nog kleinschalige landbouw.

De wandelingen

U heeft deze wandelweek de keuze uit lichte en pittige tochten. De zwaardere tochten voeren door bergachtig terrein tot boven de 2200 meter. Deze brengen u onder andere van het Cirque de Cagateille naar de bergmeren Hillette en Alet. Een andere hoge wandeling voert langs de bergmeren aan de voet van de majestueuze Mont Vallier. In het voorjaar kan er op de hogere paden nog sneeuw liggen. De meeste paden zijn echter vanaf begin juni begaanbaar. Misschien wilt u het liever wat rustiger aan doen en kiest u voor wandelingen in een van de vele valleien. De paden voeren er langs weilanden en riviertjes, tussen hulsthagen, door eikenbossen en dorpjes.

pyreneeen.hannibal.reizen.1e.brede.foto

Programma van dag tot dag

U bepaalt zelf het aantal wandel- en rustdagen. Dit schema is slechts één mogelijkheid. U kunt kiezen uit wandelingen met vaak meerdere varianten.

Dag 1
Aankomst in het hotel, vóór het diner

Dag 2
Rondwandeling om de ‘huisberg’ van Seix: Le Cos
Looptijd: 4h05, ↑↓560 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 3
Dorpentocht vanuit Oust
Lange variant: 5h45, ↑690 m, ↓675 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 4h15, ↑470 m, ↓455 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 4
Naar de bergmeren boven Col de la Core
Lange variant: 7h05, ↑↓1150 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 4h25, ↑↓ 600 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 5
Rondwandeling vanuit Pentussa
Looptijd: 4h50, ↑↓650 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Dag 6
De bergmeren boven het Cirque de Cagateille
Lange variant: 6h15, ↑↓1100 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 4h45, ↑↓800 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16

Dag 7
Rondwandeling door het dal van de Alet of naar de Pic de Fonta
Lange variant: 5h15, ↑↓900 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 3h00, ↑↓200 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Dag 8
Vertrek ná het ontbijt

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen

Verblijf en prijzen

Verblijf

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in een hotel in Seix, een van de dorpjes aan de rivier Salat. De ruime tweepersoonskamers met naar keuze twee aparte bedden of een groot bed hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Twee kamers hebben een zitkamer en suite. Er zijn slechts beperkt eenpersoonskamers beschikbaar. Het hotel beschikt over een ontbijtrestaurant. ’s Avonds serveert het restaurant zogenaamde ’tapas dinatoire’ (aperitiefhapjes), maar geen volledige diners. Voor de diners kunt u terecht bij het restaurant dat naast het hotel ligt. Verder is er in het dorp nog een pizzeria. Met de auto kunt u ook nog enkele buiten het dorp gelegen restaurants bezoeken.

Prijzen 2021

Dit arrangement kan geboekt worden van begin juni tot eind oktober. De reissommen gelden voor het basisarrangement en zijn per persoon. Het basisarrangement bestaat uit zeven overnachtingen en kan met een onbeperkt aantal dagen worden verlengd. U kunt geen hond meenemen naar deze bestemming.

Verblijf o.b.v. logies/ontbijt Basisarrangement Verlenging
Tweepersoonskamer (suite) € 424 € 61
Tweepersoonskamer (22m2) € 389 € 56
Tweepersoonskamer (15m2) € 371 € 53
3e persoon op tweepersoonskamer € 280 € 40
Eenpersoonskamer € 532 € 76

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • korte transfer naar het beginpunt van de wandeling vanuit Oust
 • Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen
 • ingetekende wandelkaartjes schaal 1 : 25.000
 • GPS-bestanden van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis
 • lunches en diners
 • transfers naar beginpunt overige wandelingen (eigen auto)
 • toeristenbelasting € 0,55 per persoon per onvernachting
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

Hoe komt u er?

Bij boeking van een wandelarrangement waarvoor u naar de bestemming moet vliegen is het van belang dat de reservering van de vliegreis en het verblijf op elkaar zijn afgestemd. Dit is onder andere het geval bij wandelreizen naar de Pyreneeën De procedure is:

 • U bepaalt aan de hand van beschikbare vluchten (zie onze website onder ‘Hoe komt u er?’) wanneer u het verblijf wilt laten aanvangen en eindigen. De vliegreis nog niet boeken.
 • U vult met deze gegevens het boekingsformulier in op deze website.
 • Wij gaan na of de accommodatie(s) beschikbaar is/zijn. U hoort meestal binnen twee dagen of dit het geval is.
 • Nadat wij u hebben laten weten dat de accommodatie(s) beschikbaar is/zijn, boekt u direct de bijbehorende vlucht. U geeft vervolgens de vluchtgegevens aan ons door.
 • Mocht de accommodatie niet beschikbaar zijn in de door u gewenste periode, dan zullen we in overleg kijken of er alternatieve data zijn.

Per auto:

Dit arrangement kunt u alleen boeken als u ter plekke over een auto beschikt. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 1250 km, vanaf Brussel ongeveer 1100 km. Het grootste deel van het traject is snelweg. Na boeking ontvangt u een routebeschrijving.

Per vliegtuig + huurauto:

Vanuit Nederland naar Toulouse

Vanuit België naar Toulouse

Tegelijk met de vlucht kunt u een huurauto boeken.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

12 gedachten over “Individuele wandelvakantie Pyreneeën standplaats Frankrijk

 • Han

  We hadden een fantastisch verblijf in Seix en vonden de wandelingen supermooi. Erg fijn dat er ook voor keuze was in zwaarte en soort wandeling. Over het hotel en de eigenaren zijn we ook zeer te spreken

 • Helma Cornelis

  Ook wij hebben een fantastische vakantie gehad in Seix! Vooral was heel fijn dat ondanks de hitte de lichte wandelingen nog goed te doen waren aangezien die grotendeels in de schaduw lagen. Het was een groot contrast met andere delen van Frankrijk waar behalve heel heet gortdroog was. In de Ariège zorgen klaterende beken en watervallen voor een verkoelende noot en groen landschap.
  Prachtig gebied en bovendien fijne ontvangst in de Auberge!
  Om nog eens terug te keren.

 • rick cuijpers

  Hoi ,

  Wij zijn net terug van onze wandeltrip door de Pyreneeën. Wij hebben vorig jaar via jullie gelopen in de Chartreuse en dit beviel ons goed vandaar nogmaals via jullie organisatie. De auberge beviel ons goed. Stevig ontbijt en vriendelijke mensen. Het dorp is niet groot maar voldoende om na een zware wandeling rond te hangen. De route waren goed te doen alleen 6A is er wel een die je niet in 6 uur en 15 minuten loopt. De hotel eigenaar zei nog dat hij hierover contact met jullie zou op nemen.
  Grotendeels is over keien klimmen en klauteren en dan is het er ook nog vaak vochtig dus glad. Dan gaat naar boven nog wel maar naar beneden is het haast niet te doen. Verder waren de wandelingen en uitzichten ontzettend mooi.

  groetjes
  Rick en Yvonne

  Reactie Hannibal Reizen:

  Beste Rick en Yvonne,

  Hartelijk dank voor uw reactie, deze stellen wij zeer op prijs. Het klopt dat route 6A een zware bergwandeltocht is door moeilijk terrein. De aangegeven tijden zijn zuivere looptijden voor een ervaren bergwandelaar. Daarbij zijn echter niet de rustpauzes, fotomomenten en dergelijk ’oponthoud’ gerekend. Wij hebben destijds de tocht in iets minder tijd gelopen en er daarna wat extra tijd aan toegevoegd. Maar ik ga wel wat meer aanwijzingen (waarschuwingen) bij deze tocht zetten, zodat wandelaars goed weten waar ze aan beginnen. Ik zal ook de tijden nog iets oprekken. In

 • Petra Fretz

  21 juli 2017
  Wat een prachtige vakantie heb ik mogen ervaren in de Franse Pyreneeën. In mijn eentje ben ik op pad gegaan met de meestal zeer duidelijke beschrijvingen van de wandelingen. De ene tocht nog mooier dan de andere.

  Ik was in zeer goeie en hartelijke handen, een prettig hotel met een gemoedelijke sfeer.
  Zeker voor herhaling vatbaar.
  Groetjes Petra Fretz

  Reactie Hannibal Reizen: Beste Petra, fijn te lezen dat de eigenaren van het hotel goed voor u gezorgd hebben. Graag tot ziens op een volgende Hannibal wandelvakantie. Hartelijke groeten Frank de Jong

 • Nathalie van den Acker

  Beste,
  Mijn excuses voor het late antwoord!
  Ik wou jullie wel bedanken voor de prachtige vakantie!!
  Het was de mooiste vakantie die ik ooit gemaakt heb.
  Het was niet altijd eenvoudig om de wandelingen alleen te doen, maar toch heb ik hier een enorme rust ervaren, en heb ik prachtige ervaringen opgedaan in de bergen!
  Wandeling 5 echter was voor mij een wandeling waarin ik verloren gelopen ben, en wel meerdere malen, ik heb zelfs stukken 2x gedaan omdat ik de uitleg niet begreep.
  Op zich nu niet zo erg aangezien er altijd tijd genoeg was om terug te keren naar de Herberg.

  Het was kortom fantastisch!!
  Ook de mensen van de herberg waren zeer begaan met mij en hielden altijd een oogje in het zeil voor het geval ik niet zou terugkeren.
  Zeker voor herhaling vatbaar!!!

  Heel erg bedankt en tot een volgende keer!
  Met vriendelijke groeten
  Nathalie

 • Irna en Evert-Jan

  We hebben dit jaar voor het eerst in de Franse Pyreneeën gelopen, en hebben genoten van de prachtige tochten, variërend van licht, middelzwaar tot behoorlijk zwaar. De rondwandeling Cirque de Cagateille was toch wel (letterlijk en figuurlijk) een topper. Prachtige uitzichten in de zon, maar ook flarden mist, bergmeertjes die uit de mist opdoemen, prachtige watervallen, waarvan je er enkele oversteekt op horizontale stukken. Ook best een zware en lastige wandeling vanwege de vele steen/rotsvelden. Af en toe een ketting om je aan vast te houden. Volgens de Garmin (GPS) 1116 hoogtemeters en 15,3 km, door ons afgelegd in iets minder dan achtenhalf uur, met afwisselend zon, dichte mist, en wat regen bij de afdaling. Na een fantastische week in de Pyreneeën zijn we richting de Vogezen gegaan, en hebben daar nog 3 dagen gewandeld vanuit Taintrux, waar we te gast waren in de Chambre d’hôte Le Verger. Een heerlijke afsluiting. Irna en Evert-Jan

 • Marina en Christa

  Beste Johan en Frank,

  We hebben een heerlijke vakantie in de Pyreneeën gehad. Vanuit Seix (leuk levendig plaatsje, met vrijwel uitsluitend Fransen) hele mooie tochten gewandeld. Het pension was prima, goed eten (driegangen keuze menu). Cristina en Thierry hebben ons uitstekend ontvangen.

 • Andries en Leni

  Beste Johan en Frank,

  Wij zijn afgelopen zondag weer vanuit de Pyreneeën vertrokken, zou nog even laten weten hoe het was. Kan er allemaal mooie woorden over zeggen, maar het was heerlijk. Mensen zijn zeer vriendelijk, locatie prachtig, kamer goed. Eten voortreffelijk. Op de website hebben jullie het over een eenvoudige maaltijd, mag je wat mij betreft er wel afhalen. Eten is zeer goed. Leuke mensen ontmoet, reclame gemaakt voor o.a. Chartreuse en La Brique. Kortom weinig reden tot klagen.Wandelingen zijn mooi, soms wat zoek en improvisatie noodzakelijk. Wij hebben trouwens de zwaarste wandeling gedaan 7a, fantastisch. Jullie een goede tijd en ik hoop nog een paar boekingen voor dit seizoen.

  Hartelijke groet, Andries en leni

 • Peter en Désirée

  Hallo Frank en Johan,

  Net terug van onze wandelvakantie in de Pyreneeën. Het is ons heel erg goed bevallen. Mooie, maar pittige wandelingen, in een aantal gevallen gewoon klauterpartijen! Wel erg leuk. We hebben regen, sneeuw en zon gezien, van alles wat. Door de sneeuw hebben we één van de routes niet kunnen afmaken omdat we geen markeringen meer zagen, dat was wel erg jammer.We zijn heel hartelijk ontvangen in het hotel, hebben daar ook heerlijk gegeten. We moesten zelf voor ons lunchpakket zorgen, was ook geen probleem want er was een bakker, slager en supermarktje in de buurt. Al met al een hele fijne vakantie, alles was weer prima geregeld!

  Groetjes, Peter en Désirée

 • Willy en Fred

  Ha jongens,

  Even een paar regels in jullie gastenboek over de wandelweek in de Pyreneeën. Wat een prachtig ruig gebied, de Ariège. Gezellig dat jullie er allebei bij waren; ook wel praktisch want nu konden de wandelingen gesplitst worden al naar gelang de fysieke mogelijkheden en zin van de deelnemers. De tocht op de laatste dag met Johan vanaf de Col de la Core langs twee bergmeertjes en over een stuk of vijf colletjes was zwaar – individueel hadden we die niet aangedurfd – maar voor Fred en mij een van de mooiste uit onze wandelcarrière. Zeer bedankt, we hebben weer genoten.

  Willy en Fred, Nootdorp

 • Dirk en Karine

  Beste mensen van Hannibal,

  De vakantie te Seix is spijtig genoeg voorbij en we zijn al terug aan het werk in België. Of we genoten hebben? Wees maar heel zeker! Zeer goed wandelweer, prachtige natuur, mooi levendig dorpje, vriendelijke mensen en nog meer van dat goeds. Maar wat ik zeker niet mag vergeten is de gastvrijheid die we hebben genoten in ons verblijf bij Elsa en Erling en hun personeel! Het was: “Af” zoals wij zeggen. Elke dag een propere kamer, goed ontbijt, lekkere maaltijd na de wandeling en vriendelijkheid troef! Die dingen maken je vakantie nog mooier. Zo, we kunnen terugkijken op een mooie geslaagde vakantie. Alvast bedankt, en wie weet, tot later eens.

  Groetjes Dirk en Karine

 • Bart Verheyen en Anne de Bruyne

  Beste,

  Na een vlotte terugreis kunnen we enkel met veel plezier en voldoening terugkijken op een geslaagde vakantie in de Ariege (Franse Pyreneeën) In een gemoedelijke sfeer werden we door de uitbaters van het hotel in de watten gelegd en konden we zorgeloos genieten van de mooie wandelingen die U en ook Elsa ons ter beschikking stelde. De maaltijden waren verzorgd en smaakvol, de bediening verliep vlekkeloos en de kamer was steeds netjes verzorgd. Voor ons, die tot hier toe steeds de Alpen opzochten, was het een leuke manier om kennis te maken met de prachtige Pyreneeën. Uw wandeling “7” werd trouwens door mijn echtgenote omschreven als “de mooiste bergwandeling die ze ooit maakte!” We willen dan ook via deze weg Elsa, Erling en hun staf hartelijk bedanken voor deze mooie week en zullen het niet nalaten om voor Uw reisbureau en het hotel de nodige positieve publiciteit te maken.

  Vriendelijke groeten, Bart Verheyen en Anne de Bruyne Kapellen, België