Individuele wandelvakantie Rijk van Nijmegen Nederland


Individuele wandelvakantie vanuit één accommodatie
Reissom: vanaf € 187,50 per persoon per nacht, gebaseerd op twee personen die één kamer delen
Type reis: standplaats, minimaal 4 dagen (3 nachten)
Honden zijn helaas niet welkom in deze accommodatie
Reisperiode: Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden geboekt worden.
Covid-19 maatregelen Nederland
Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

Boek deze reis »

Bestemming >> 
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Het Rijk van Nijmegen

Een stukje buitenland aan de rand van Nederland, zo wordt de streek rondom Nijmegen ook wel genoemd. En terecht, want je vindt er landschapselementen die je in ons land zelden dicht bijeen aantreft. Op de plek waar de Rijn vanuit Duitsland ons land binnenstroomt, heeft het water een stukje buitenland meegesleept en afgezet. Gletsjerijs heeft het vervolgens opgestuwd tot voor ons land ongekende hoogte. De Waal en de Maas pasten hun loop aan en stromen nu onderlangs de heuvels door een landschap van uiterwaarden, polders, hellingbossen, bronbeekjes en vennetjes in uitgestrekte heidevelden.

De wandelingen

In het Rijk van Nijmegen zijn tientallen wandelingen uitgezet, die deels ook bekend zijn van de beroemde wandelvierdaagse van Nijmegen. Wij hebben een viertal wandelingen voorbereid in verschillende landschappelijke gebieden. Enkele wandelingen zijn door geaccidenteerd terrein, zodat u bij elkaar opgeteld aardig wat meters klimt en daalt. De wandelingen zin echter niet lang in aantal kilometers.

Overzicht van de wandelingen

1. Een route door de glooiende bossen op de stuwwal van Berg en Dal.
De topjes zijn tot ruim 90 meter hoog. Onderweg passeer je talloze schilderachtige laantjes en beekjes die de heuvels af stromen. Af en toe loop je door bewoond gebied, al zijn het vooral luxe villa’s die veelal afgeschermd liggen. Het heuvelachtige landschap biedt prachtige vergezichten over de polders, uiterwaarden en het rivierenlandschap van de Waal en de Rijn. Onderweg passeert u regelmatig terrasjes en uitspanningen.
Lengte: 14½ km
Zuivere looptijd:
3h50 Klimmen: 450 m Dalen: 450 m
Zwaarte: **

2. Een afwisselende wandeling op de grens van Gelderland en Noord-Limburg.
U loopt eerst door het Zevendal naar de Mookerhei. Het Zevendal ligt aan de voet van de Kiekberg (77 meter) en is gevormd in een uitloper van de Nijmeegse stuwwal. Er zijn voor Nederland flinke hoogteverschillen. Op de Mookerheide heeft men op sommige punten prachtige vergezichten over de Maasvallei bij het land van Cuijk. De bloeiende hei is op zijn mooist in de tweede helft van augustus. Na de hei gaat het over paden met vergezichten in het Zevendal richting Groesbeek. Daarna wandel je over een landgoed. over slingerende paadjes op beboste hellingen, langs akkers en kleine bronbeekjes terug naar het restaurant met terras bij het startpunt.
Lengte: 17 km
Zuivere looptijd:
4h00 Klimmen: 275 m Dalen: 275 m
Zwaarte: **

3. De Ooijpolder is een natuurgebied aan de rivier de Waal ten oosten van Nijmegen.
Voordat de dijken werden gebouwd was dit een ruig en moerassig gebied. De rivier heeft in het verleden bij overstromingen vruchtbare rivierklei afgezet. De klei is voornamelijk gebruikt om stenen van te bakken. De Ooijpolder maakt onderdeel uit van de Gelderse Poort, een grensoverschrijdend natuurproject met Duitsland. Het is er heerlijk wandelen langs strandjes, uiterwaarden en meertjes. En ook is er op tijd horeca onderweg. 
Lengte: 13½ km
Zuivere looptijd:
3h20 Klimmen: 80 m Dalen: 105 m
Zwaarte: *

4. Wandeling over glooiende rivierduinen, vele vennen en uitgestrekte heidevelden.
Het gebied waardoor deze wandeling loopt is in hoofdzaak gevormd door de grote rivieren. Na de laatste ijstijd was Nederland een poolwoestijn. Zand uit de bedding van de Maas werd tot hoge rivierduinen opgeblazen. De Waal had voordien al een laag klei afgezet. Daardoor ontstonden er vennen. Omdat de vennen dreigden te verdrogen is later een deel van het bos omgevormd naar heide. Hierdoor blijft de unieke flora en fauna van dit heidegebied behouden. Halverwege de wandeling komt u langs horeca.
Lengte: 12 km
Zuivere looptijd:
3h00 Klimmen: 60 m Dalen: 60 m
Zwaarte: *

Verblijf en prijzen

Het verblijf

U verblijft in een B&B in Beek-Ubbergen op een tweepersoonskamer met lits-jumeaux en eigen sanitair. De kamer is voorzien van een Nespresso apparaat. Het ontbijt wordt geserveerd in de gastenhuiskamer. Verder kunt u gebruik maken van het een gedeeld terras met uitzicht over de beschutte tuin en/of de Ooipolder. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt. In de omgeving zijn diverse restaurants.

Prijzen 2022

Onderstaande prijzen zijn per persoon bij verblijf met twee personen op een kamer. 

Kamer 3 nachten 4 nachten 5 nachten 6 nachten
Standaard 2-persoonskamer € 187,50 € 250 € 312,50 € 375

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • toeristenbelasting
 • gebruik van Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaartjes van de wandelingen
 • GPS-gegevens van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis naar Beek-Ubbergen
 • lunchpakketten en diners
 • eventueel openbaar vervoer tijdens de wandelingen
 • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

De reis ernaartoe

U reist met de eigen auto of met het openbaar vervoer naar Beek-Ubbergen. Na boeking ontvangt u informatie over hoe u per auto en openbaar vervoer de B&B kunt bereiken.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

7 gedachten over “Individuele wandelvakantie Rijk van Nijmegen Nederland

 • Anemieke Bericht auteur

  Heerlijke dagen gehad, ondanks het werk wat ik tussendoor nog moest doen. Vooral de Ooipolder staat hoog op mijn lijstje om nog eens te lopen. Voor Frank complimenten dat hij zo heerlijk heeft gekookt voor zo’n grote groep. Ik hoop jullie allemaal op een volgende Hannibal reis weer tegen te komen.

 • Irma Bericht auteur

  Ik heb genoten van de mooie wandelingen, de gezelligheid en het heerlijke eten. Ik kijk uit naar een volgende Hannibal reis

 • Vicky

  Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad én met een heel fijn gezelschap. Een bijzondere en persoonlijke organisatie van Frank en Johan van Hannibal Reizen. Ik heb zo heerlijk gegeten! Ik ga heel graag nog een keer mee met een groepswandelreis van Hannibal Reizen.

 • Margreet

  Beste Frank en Johan,
  De wandelingen van jullie in de omgeving van Groesbeek zijn echt een aanrader. Ze brengen je dicht bij de natuur en zijn heel afwisselend. Niet alleen omdat drie wandelingen over paden gaan dan weer door dicht bos, dan weer langs bosranden met mooie decorlandschappen, dan weer wat klimmend en dan weer wat dalend, maar ook omdat één wandeling in een geheel andere omgeving is, door de Ooijpolder. Dit maakte het wandelen heel plezierig. En het was ook fijn om halfweg of aan het eind van de wandeling op een terras iets te kunnen drinken. En terug in de accommodatie was het altijd gezellig thuiskomen doordat Frank ons altijd verwelkomde met kannen thee en koffie en met door hem gebakken bananencake. Daarna serveerde ie ook nog een super lekker diner. Wat kan hij heerlijk koken! Kortom: ik kijk terug op heel mooie en gezellige wandeldagen in het Rijk van Nijmegen.

  Reactie Hannibal Reizen: Margreet was op stap met een groepsreis. Individueel is deze wandelvakantie ook goed te doen. Alleen mist u dan mijn (Frank) kookkunsten.

 • Ans en Niek Bericht auteur

  Dag Frank en Johan,

  Het was weer een geweldige wandelvakantie. We hebben genoten. De wandelingen waren iedere dag compleet anders. Zowel gelopen op de stuwwal met veel hoogteverschil, als in de Ooypolder, bij de Hatertse vennen en over de Mookerheide. Het zijn prachtige routes die Hannibal heeft uitgezet. De groepsaccommodatie was super, heel mooi en luxe. En het eten wat Frank heeft gekookt was voortreffelijk. Nogmaals bedankt. Hopelijk is er snel weer een wandelreis waar we weer mee kunnen.

 • Marianne en Pieter Bericht auteur

  We hebben het Rijk van Nijmegen gewandeld in mei 2021. In coronatijd, maar onderweg konden we al wel van een terrasje gebruik maken. Dat hebben we elke dag gedaan, want dat waren de eerste terrasjes sinds 1.5 jaar en dat voelde uniek. Hotel was prima, ontbijt en diner op de kamer. De ligging van het hotel is prachtig. Maar de wandelingen, daar ging het natuurlijk vooral om. De vier wandelingen zijn heel verschillend qua natuur. Dus voor iedereen wat wils. Ik vond de ooi-polder prachtig en mijn man was het meest enthousiast over de wandeling vanuit Plasmolen. Maar ook de andere twee wandelingen waren erg leuk en verrassend.
  Het enige minpuntje vonden we de (te korte) afstanden. Normaal hebben jullie altijd 2 afstanden: een korte en een lange. Dat zou ook nu een mooie toevoeging zijn. Of nog een paar erbij, zodat je 2 kortere kunt lopen op 1 dag.

  Reactie Hannibal Reizen: Wij proberen inderdaad altijd een korte en langere variant van een wandeling aan te bieden. In deze streek lukte dat niet. Hadden we sommige wandelingen langer gemaakt dan zou er (te) veel asfalt aan de route toegevoegd worden. Dat voorkomen we liever. Het wandelarrangement Overijsselse Vecht heeft wel die mogelijkheid!