Individuele wandelvakantie Wales standplaats Groot-Brittannië


Individuele wandelvakantie van 8 dagen (7 nachten)
Deze reis kan niet door één persoon alleen worden geboekt
Reissom: € 487 per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Type reis: wandelen vanuit twee accommodaties
Honden zijn helaas niet welkom in de accommodaties
Reisperiode: dit arrangement kan geboekt worden van begin april tot eind oktober

Boek deze reis »
Bestemming >>
Programma van dag tot dag >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Wales, groen en ongerept heuvelland

Wales ligt in het westen van Groot-Brittannië. De ruige kust van de Ierse Zee geniet als ‘Heritage Coast’ speciale bescherming. Het dunbevolkte Midden-Wales is groen en heuvelachtig. In dit gebied liggen de Cambrian Mountains. Dit is een bergketen die van noord naar zuid loopt, met steile hellingen, langgerekte dalen en hoogvlakten, die voor een deel bebost en voor een deel met heide en gras begroeid zijn. Ooit was Wales bedekt met eikenbossen. Deze hebben plaatsgemaakt voor heidevelden, venen en graslanden. Op de eindeloze heuvels van Midden-Wales grazen overal schapen en koeien. Daarboven zeilen de rode wouwen, op zoek naar een prooi. Aan de kust is de kans groot dat u zeehonden op een rotsplaat ziet liggen of dolfijnen ziet zwemmen. Het is zeker de moeite waard om met een georganiseerde boottocht de zee op te gaan om deze dieren te kunnen spotten.

Ceredigion, tussen de bergen en de zee

Midden in Wales ligt Ceredigion, een graafschap grenzend aan de Ierse Zee in het westen en de Cambrian Mountains landinwaarts. Hier hebben we een gevarieerd wandelprogramma ontwikkeld: een combinatie van kustwandelingen en bergwandelingen. Ceredigion is nog weinig bekend. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de druk belopen Brecon Beacons in het zuiden en Snowdonia in het noorden, waant de wandelaar zich hier nog in een vrijwel onbetreden en ongerept land. Wel is er in navolging van het Pembrokeshire Coastpath in 2008 het Ceredigion Coastpath geopend, dat Pembrokeshire verbindt met de noordelijk gelegen schiereilanden Llyn en Anglesey.

De wandelingen

De tochten in de Cambrian Mountains voeren door heuvelachtig terrein, meestal over gemarkeerde paden, een enkele keer struinend door het veen. Ook de kustwandelingen gaan over paden, maar ook over ongebaand grasland en stenig strand. Hier en daar zult u drassig terrein moeten doorkruisen. Goed schoeisel is dus van belang. De route gaat vaak omhoog en omlaag en het hoogteverschil kan daardoor oplopen tot 600 meter per dagwandeling.

Het weer

Het gematigd zeeklimaat wordt sterk beïnvloed door de overheersende westenwinden en de warme golfstroom. Hierdoor is het weer wisselvallig en kunnen zon en regen elkaar op een dag verschillende keren afwisselen. Het is er echter vaak mooi weer met zon en een blauwe lucht.

Programma van dag tot dag

U kunt onderstaand programma ook verlengen. Er is een extra wandeling beschreven vanuit Aberaeron. U bepaalt zelf het aantal wandel- en rustdagen.

Dag 1
Aankomst in Aberaeron, vanaf 12h00

Dag 2
Kustwandeling van Cardigan naar Aberporth
Looptijd 4h45, ↑525 m ↓525 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Overnachting in Aberearon

Dag 3
Kustwandeling van Brynhoffnant naar New Quay
Looptijd 5h40, ↑650 m ↓835 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Overnachting in Aberaeron

Dag 4
Kustwandeling van Llanrhystud naar Aberystwyth
Looptijd 4h45, ↑550 m ↓570 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Overnachting in Aberaeron

Dag 5
Transfer van Aberaeron naar Pont (eigen auto of taxi of openbaar vervoer).
Op zon- en feestdagen rijden er geen bussen van Aberystwyth naar Pont. Een taxi
kost ongeveer £ 40 

Eventueel een wandeling naar de Teifi Pools
Looptijd 3h45, ↑350 m ↓385m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16
Overnachting in Pont

Dag 6
Wandeling Tregaron – Garn Gron – Pontrhydfendigaid
Looptijd 3h45, ↑430 m ↓485 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Overnachting in Pont

Dag 7
Wandeling Tregaron – Cors Caron – Pontrhydfendigaid
Looptijd 4h45, ↑250 m ↓240 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Overnachting in Pont

Dag 8 Vertrek ná het ontbijt.

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen.

Verblijf en prijzen

Verblijf

Het verblijf is op basis van logies/ontbijt. Het is in Wales gebruikelijk een stevig ontbijt te serveren met ei, ham en dergelijke. U kunt natuurlijk ook het ‘continentale’ ontbijt kiezen.

Aan de kust:
De eerste helft van de week verblijft u in het kustplaatsje Aberaeron. Er is een ruime keuze aan restaurants: van een eenvoudig fish & chips tot een Indian Tandoori. Ook in de lokale pubs kan goed worden gegeten.

In het binnenland:
Na uw verblijf aan de kust bent u te gast in een pub in Pont. De slaapkamers zijn in een gebouw naast het hotel gelegen. Alle kamers hebben een eigen badkamer. De bar annex restaurant met open haard is een aangename plek om een pint te drinken en daarna heerlijk te eten.

Prijzen 2019

Er is geen vaste aankomstdag. Op zon- en feestdagen rijden er geen bussen van Aberystwyth naar Pont. Een taxi kost ongeveer £ 40.  De reissommen gelden voor het basisarrangement, zijn per persoon en zijn gebaseerd op verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer. Het basisarrangement bestaat uit zeven overnachtingen en kan met een onbeperkt aantal dagen worden verlengd.

Tweepersoonskamer
Basisarrangement € 487
Verlenging aan de kust €   76
Verlenging in het binnenland €   58

Kinderen t/m 15 jaar krijgen korting bij verblijf op de kamer van de ouders. Honden zijn niet toegestaan.

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt/Engels of ‘continentaal’ ontbijt
 • transfers naar het beginpunt van de wandelingen in het binnenland
 • Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen
 • ingetekende wandelkaartjes schaal 1 : 25.000
 • GPS-bestanden van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers per bus naar het beginpunt van de kustwandelingen (reken in totaal op £ 20)
 • indien u per openbaar vervoer reist transfer per bus van de kust naar het binnenland (reken op £ 6)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • administratiekosten € 15 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

Bij boeking van een wandelarrangement waarvoor u naar de bestemming moet vliegen is het van belang dat de reservering van de vliegreis en het verblijf op elkaar zijn afgestemd. Dit is onder andere het geval bij deze bestemming. De procedure is:

 • U bepaalt aan de hand van beschikbare vluchten wanneer u het verblijf wilt laten aanvangen en eindigen. De vliegreis nog niet boeken.
 • U vult met deze gegevens het boekingsformulier in op deze website.
 • Wij gaan na of de accommodatie(s) beschikbaar is/zijn. U hoort meestal binnen twee dagen of dit het geval is.
 • Nadat wij u hebben laten weten dat de accommodatie(s) beschikbaar is/zijn, boekt u direct de bijbehorende vlucht. U geeft vervolgens de vluchtgegevens aan ons door.
 • Mocht de accommodatie niet beschikbaar zijn in de door u gewenste periode, dan zullen we in overleg kijken of er alternatieve data zijn.

Hoe komt u er?

Per auto:

Met een van de vele veerdiensten over het kanaal. Daarna het eiland dwars oversteken naar de kust van Wales. Enkele afstanden naar Aberaeron: Vanaf Ramsgate: 525 km, 5h45, vanaf Harwich: 525 km, 5h30, vanaf Hull: 400 km, 4h45
Of naar Calais. Daar de auto op de trein en door de Chunnel naar Folkestone. Daarna is het nog circa 525 km ofwel 5h30 naar Aberaeron.

Per vliegtuig:

Dagelijks directe vluchten vanuit Nederland:
KLM : Amsterdam ↔ Birmingham
Flybe.com: Amsterdam ↔ Birmingham

Dagelijks directe vluchten vanuit België:
Brussels Airlines: Brussel ↔ Birmingham

We raden u een vlucht aan die rond het middaguur arriveert in Birmingham. En voor de terugreis een vlucht die aan het eind van de middag vertrekt uit Birmingham. De luchthaven heeft een directe lightrail verbinding met het treinstation ‘Birmingham International Station’. Deze trein, Air-Rail Link genaamd, vertrekt elke twee minuten, is gratis en doet er ongeveer twee minuten over. Van dit station vertrekt eens per twee uur een directe trein naar Aberystwyth. De rit duurt circa 3h15, ritprijs vanaf £ 17 Zie voor de volledige dienstregeling: National Rail Daarna per bus van Aberystwyth naar Aberaeron. Er rijden twee bussen per uur. Ritduur circa 35 minuten, ritprijs ongeveer £ 3,65 Op zon- en feestdagen rijden er minder bussen.

Per trein:

Het is mogelijk om in een dag per trein van Nederland of België naar Aberystwyth te reizen. Er moet worden overgestapt in Brussel, Londen en Wolverhampton of Birmingham. Zie voor meer informatie NS-Hispeed

 

Uitstapjes en andere activiteiten

Dolfijnen spotten
Cardigan Bay is een van de beste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk om dolfijnen te zien. Ze zijn vanaf de kust te bewonderen langs de hele lengte van de baai – van Cardigan tot het Dyfi-estuarium. Een van de populairste observatieposten is New Quay, waar de dieren dicht bij de kade van de haven komen en bij een rif voor de kust naar voedsel te zoeken. Boek een ‘Dolphin Survey Boat Trip’ en kijk of u een paar dolfijnen in Cardigan Bay kunt waarnemen. Zelfs als u geen geluk hebt en geen dolfijn ziet, dan is het waarschijnlijk dat u Atlantische grijze zeehonden en verschillende zeevogels ziet – waaronder zilvermeeuwen en zeekoeten. Wij hebben goede ervaring met Newquayboattrips

Deze wandelvakantie kunt u eventueel combineren met de wandelvakanties in Yorkshire en in  The Scottish Borders


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

11 Gedachten over “Individuele wandelvakantie Wales standplaats Groot-Brittannië

 • Dré en Lieve

  Dré en Lieve
  We hadden een heerlijke wandelvakantie in Aberearon en Pont. De beide gastheren zijn uiterst behulpzaam en vriendelijk. De ‘Welch Breakfest’ in Aberearon is heel lekker en verrassend. En Alan, de ‘landlord’ van de accommodatie in Pont kan heel goed koken. De bus nemen in Aberearon is heel gemakkelijk en bovendien kom je makkelijker in contact met de Welchman, die heel vriendelijk en geïnteresseerd is.
  Wij zijn een extra dag in Aberearon gebleven om onze inspanningen te kunnen spreiden.
  Volgend jaar reizen wij terug met Hannibal, Heel waarschijnlijk de Yorkshire Dales

 • Cris en Ingrid

  27 juli 2017,
  We hebben genoten. Jullie hebben het weer prima geregeld. Prachtige wandelingen, mooie natuur en lekker rustig.
  In het hotel in Pont hotel heerlijk gegeten. Een echte aanrader.

  Reactie Hannibal Reizen:
  Leuk dat jullie een fijne vakantie hebben gehad Cris en Ingrid. Graag tot een volgende keer.

 • Hans en Joy

  Groepsreis Wales 29 mei -5 juni 2017 (Joy en Hans)
  In Wales is de natuur nog niet getemd (zoals in NL) en dat blijkt niet alleen aan de ruige kust (waar je 3 dagen de zee aan je linkerhand hebt), maar ook in het totaal verlaten landschap van de Cambrian Mountains; golvend en groen en eindeloze vergezichten. Zeer indrukwekkend allemaal, en het maakt dat je je een nietig mensje voelt te midden van het natuurgeweld, maar het is ook louterend en rustgevend voor de gestreste Randstadbewoner.
  Bijzonder was de boottocht vanuit New Quay waarbij de dolfijnen rondom de boot sprongen en we bijzondere vogels (o.a. alken en Jan van Genten) konden zien.
  Ook boften we bijna de hele week geweldig met het weer. Tijdens een enorme plensbui schuilden we in de grote loods van een boer en hoorden we over het harde boerenleven in Wales: de lammetjes worden vanwege het vlees verkocht en de wol wordt naar China geëxporteerd. Daarnaast is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten.
  Tenslotte het onderdak in Wales: zowel het Guesthouse in Aberaeron als het hotel in Pont voldeden aan onze stoutste verwachtingen: wat een vriendelijke gastvrijheid en prima eten en we hebben het cider van de tap als ons favoriete drankje ontdekt!
  Frank en Johan, dank voor je niet aflatende zorgen.

  Reactie Hannibal Reizen
  Hi Hans en Joy, thanks very much 🙂 We vonden het leuk jullie weer als gasten te mogen hebben. Graag tot ziens op een andere Hannibal wandelvakantie. Hartelijke groeten Frank

 • Maxime en Leo

  Zojuist een week doorgebracht in Wales, in Aberearon & Pontrhydfendigaid. Prima accommodaties in beide plaatsen. De wandelingen aan de kust zijn vrij makkelijk, we hebben het kustpad in Cornwall gelopen en daar is het een stuk ruiger. De wandelingen rond Bont zijn ook niet al te zwaar, dus we hebben een relaxte week gehad. Wandeling 7 heeft wat aanpassing nodig: de bank is nu een Lloyds Bank en het weggetje voor de school langs is nu een geasfalteerde weg. Dat was even spoorzoeken . We hebben genoten.

 • Caroline, Huub en Tim

  Begin augustus hebben we 9 dagen gewandeld in Wales. Hoewel het volgens de inwoners daar geen beste zomer was , hebben we daarvan 8 dagen stralend weer gehad. Abaereron is een heel leuk plaatsje, altijd een gezellig soort bedrijvigheid. Na een uitstekend ontbijt gingen we op pad, eerst met de bus en dan wandelen langs het kustpad. Iedere dag een ander stuk, toch altijd weer iets anders met prachtig uitzicht over de kustlijn en de Ierse zee. In New Quae boekten we een excursie en zagen we dolfijnen, een mooie ervaring! Na het avondmaal nog een rondje door Abaereron met een prachtige zonsondergang als toetje. Het guesthouse is een authentieke locatie met aardige mensen.
  Op de transferdag hebben we niet ook nog de wandeling gedaan van 14 km zoals werd gesuggereerd, dan wordt het toch wel haasten. We hadden een extra dag op beide locaties en dus hoefde dat ook niet. Het hotel in Pont bleek ook een prima locatie. We hadden een ruime kamer en in de inn kun je een heel goede avondmaaltijd gebruiken.In de ochtend word je weggebracht naar het startpunt van de wandeling. We hebben alle drie de wandelingen gedaan. Alle wandelingen waren toch weer anders en stuk voor stuk prachtig.
  Bij het kiezen van een volgende vakantie zullen we zeker weer eens de site van Hannibal raadplegen.

 • Peter en Désirée

  Hoi Frank en Johan, net terug van onze wandelvakantie in Wales. Het was, zoals we van jullie gewend zijn, weer prima geregeld. Wat een leuk guest house in Aberaeron. Heerlijke ontbijtjes en erg vriendelijk personeel. We hebben in verschillende restaurantjes gedineerd, allemaal even goed. Daarna 3 overnachtingen in het hotel in Pont. Onze gastheer was erg aardig. Zijn motto: “no worries!” Echt geweldig en trouwens heerlijk gegeten. De wandelingen die jullie hadden uitgezet waren prachtig! Bovendien hadden we geluk met het weer, op een enkel buitje na was het droog en zonnig. Dus, Frank en Johan, ook onze vijfde reis met jullie was weer prima, op naar de volgende! Hartelijke groet van Peter en Désirée.

 • Hettie

  In januari een week Wales geboekt bij Johan en Frank. De herinnering aan gezelligheid, betrokkenheid en mooie routes voelt na 8 jaar (vakantie in de Chartreuse) weer heel vertrouwd. Ik heb een fijne week gehad met afwisselende wandelingen langs de kust en in de heuvels van Cambrian Mountains, mede door het fraaie weer niet zwaar. De B&B in Aberaeron en het hotel in Pont van vormen beiden een prima uitvalsbasis met lekkere maaltijden. Op de toast met scrambled eggs is het goed stappen. Mei in Wales laat haar bloemen, vogels en heel veel schapen met lammeren zien c.q. horen. Frank en Johan dank voor de fijne week.

  Hettie

 • Metha

  De gisteren -helaas- geëindigde groepsreis in de county Ceredigion in Wales heeft ruimschoots voldaan aan mijn verwachtingen! Een prachtig landschap en prachtige wandelingen, zowel de drie langs de kust vanuit Aberaeron als de drie in de uitlopers van de Cambrian Mountains vanuit Pont. Fijne accommodaties ook, met goed eten. Frank en Johan, jullie hadden het perfect geregeld! Inclusief een dagje regen, toen we begonnen te denken dat het normaal was om in deze tijd van het jaar in Wales in t-shirt en korte broek te lopen . En het leek wel of jullie ook het reisgezelschap met grote zorg hadden uitgekozen, met twee plantenspecialisten, een vogelkenner en een fotograaf! Veel humor in de groep ook. Kortom, het was mooi, interessant en reuzegezellig. Nogmaals mijn dank en tot de volgende keer.

 • Frans en Margreet

  Opnieuw een individuele Hannibalreis gedaan. Ditmaal in Wales. De formule van dagwandelingen vanuit een of enkele standplaatsen voldeed ook in Wales prima. Heerlijk wandelen (zonder bagage) in prachtige landschappen. We hadden dat al ervaren in Spanje (3x), Marokko en Frankrijk (3x). De heren van Hannibal hebben een scherp oog voor kwaliteitshotelletjes, waar de kamers prettig en het eten lekker is. In Wales drie dagen over de kliffen langs de kust gelopen. Prachtige natuur, dagelijks zeehonden en dolfijnen en zeevogels in alle soorten en maten en leuke kleine havenplaatsjes. Aansluitend drie dagen binnenland: heuvels tot 600 meter hoogte, sompige hoogveenpaden, stilte, rust en af en toe een ree. Het was weer helemaal goed.

 • Annelies Platschorre

  Hallo Frank en Johan,

  Gisteren teruggekomen van een fantastische vakantie in Wales. Twee geweldige locaties, zeer verschillend, waar we zeer gastvrij ontvangen werden. Wat het weer betreft hebben we ook veel geluk gehad, weliswaar aan de koude kant maar nagenoeg geen regen, dus wat wil je nog meer in Wales.We hadden twee extra dagen in Aberaeron, wat een leuk stadje is. Veel leuke restaurantjes. We hebben tien dagen goed lekker gegeten. De keuken van het hotel is heel goed. Alhoewel we na tien dagen even geen ei met bacon meer kunnen zien. Maar we hadden ook om een continental breakfast kunnen vragen. De wandelingen waren stuk voor stuk de moeite waard, één keer flink mislopen, maar dan kijk je de volgende dag weer beter op de kaart. We zijn door de staking van het personeel bij Brussels Airport wel meer Hanniballers geworden. We mochten dus alleen maar handbagage meenemen. Ze waren wel heel soepel, maar we moesten toch keuzes maken wat wel en niet niet mee kon. Maar uiteindelijk hebben we niets gemist, dus namen we anders teveel mee.We hebben ons in ieder geval kostelijk vermaakt en hebben alweer voorzichtig plannetjes gemaakt voor een volgende Hannibal vakantie.

  Groetjes Annelies

 • Dirk en Karine

  Dag Frank en Johan,

  wat zijn we weer tevreden…..”Wales”….wat een prachtig gebied met twee mooie uitgekozen wandelroutes,het Kustpad en het Binnenland… Paden overvol met Sleutelbloem,Dagkoekoeksbloem en Blue-bells en steeds in het gezelschap van de Rode Wouw. We hadden ook de weergoden met ons mee…een beetje koude wind,maar meestal met het zonnetje erbij,dus ideaal wandelweer eigenlijk.Ook de mensen zijn bijzonder vriendelijk,en op onze logeerplaatsen zijn we goed ontvangen. We hebben ook overal goed gegeten,vooral in het hotel in Pont, gezellig daar bij het haardkacheltje na een flinke wandeling. Pleunie en Annelies waren weer twee toffe reisgenoten…met die meiden erbij hebben we weer goed gelachen !! We gaan thuis nog wat nagenieten en foto’s bekijken en stilletjes dromen van een volgende vakantie met Hannibal

  vriendelijke groeten van ons allen