Individuele wandelvakantie Yorkshire Dales standplaats Groot-Brittannië


Individuele wandelvakantie vanuit twee accommodaties van 8 dagen (7 overnachtingen)
Deze reis kan ook door één persoon alleen worden geboekt
Reissom: € 467 per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Honden zijn helaas niet welkom in de accommodaties
Reisperiode: dit arrangement kan worden geboekt van april tot eind oktober

Boek deze reis »
Bestemming >>
Programma van dag tot dag >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Ruig en ongerept heuvellandschap

Het nationale park Yorkshire Dales ligt ten oosten van de waterscheiding van het Penninisch Gebergte, de bergachtige ruggengraat van Engeland en zo’n tachtig kilometer ten noorden van Leeds. Deze regio staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De streek bestaat uit vier grote en talloze kleinere dalen (dales), die omringd worden door heuvels met rotsige hellingen. Het brede Wensleydale, dat dwars door het gebied loopt, staat bekend om de kastelen, watervallen en de kaas uit het dorpje Gayle. Het smalle Swaledale in het noorden wordt omzoomd door steile hellingen. In het diepe, grillig gevormde Wharfedale, in het hart van de Yorkshire Dales, liggen veel pittoreske dorpjes. In het westen strekt zich het Ribblesdale uit, een glooiend landschap met kalksteenkloven en hoog oprijzende toppen.

Wandelen door het land van James Herriott

Herinnert u zich de Britse televisieserie, waarin het wel en wee van veearts James Herriott werd gevolgd? De opnamen voor deze serie werden onder andere in Hawes gemaakt, een dorp in het Wensleydale. De wandelingen voeren u door dit Wensleydale, maar ook door het Ribblesdale en Dentdale. U verkent een ruig landschap met majestueuze heuveltoppen, steile en glooiende hellingen, hooggelegen heidevelden, groene dalen met een wirwar van stenen stapelmuurtjes en robuuste boerderijen en schuren. Overal grazen schapen, onverstoorbaar. De dorpen van de Dales bereiden hun gasten een warme ontvangst. De pubs en inns op het platteland, eeuwenlang een toevluchtsoord voor packhorse handelaren, bieden nu gastvrij onderdak aan wandelaars. Daar drink je een ‘pint of real ale’ of een glas wijn terwijl je wacht op de maaltijd, waarin de kok veelal lokale producten heeft verwerkt.

The Settle – Carlisle Railway

Door het westelijke deel van de Yorkshire Dales loopt een van Engelands mooiste spoorlijnen, The Settle-Carlisle Railway. De verblijfplaatsen Settle en Hawes liggen aan of dichtbij deze spoorlijn. Het boemeltje brengt u naar de verschillende uitgangspunten van de wandelingen. Zodoende kunt u een groot gedeelte van de Dales te voet verkennen. Als u geluk heeft, treft u een conducteur die tijdens de rit met heerlijk droge Engelse humor het voorbijtrekkende landschap becommentarieert.

daar-komt-ie-dan

Het weer

De westenwinden en de warme golfstroom zijn bepalend voor het klimaat in Groot-Brittannië. Hierdoor is het weer wisselvallig en kunnen zon en regen elkaar op een dag verschillende keren afwisselen. In de zomer is de kans op mooi weer het grootst en in het voor- en najaar is het over het algemeen aangenaam in Yorkshire.

Programma van dag tot dag

De wandelweek start in principe in Settle. Alleen als dit met de accommodaties beter uitkomt, begint de week in Hawes. U bepaalt zelf het aantal wandel- en rustdagen. U heeft de keuze uit onderstaande wandelingen.

Vanuit Settle:

Wandeling 1
Rondwandeling vanuit Settle naar de Attermire Scar.
Lange variant: 17½ km, ↑↓ 515m, 4h30, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 8½ km, ↑↓ 250m, 2h15, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 2
Rondwandeling vanuit Settle naar Feizor.
Looptijd: 4h15, 15 km, ↑↓450m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 3
Deze dag  loopt u door het prachtige Crummack Dale. ‘High tea’ in Elaines Tearoom.
Looptijd: 4h45, 17½ km, ↑ 490m ↓ 570m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 4
Wandeling van Horton-in-Ribblesdale naar Ribblehead Station. Voor deze wandeling reist u ’s ochtends met de trein naar Horton-in-Ribblesdale en ’s middags reist u per trein terug naar Settle.
Looptijd: 3h10, 11½ km, ↑ 330m ↓ 255m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Vanuit Hawes:

Wandeling 5
Wandeling van Dent Station naar Ribblehead Station.
Looptijd: 4h30, 16 km, ↑ 520m ↓ 560m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 6
Wandeling van Garsdale Station naar Hawes.
Looptijd: 5h15, 17 km, ↑ 300m ↓ 395m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 7
Rondwandeling vanuit Hawes naar Stagfell.
Looptijd: 3h15, 13 km, ↑↓ 395m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 8
Rondwandeling vanuit Hawes naar het Raydale.
Lange variant: 4h50, 15 km, ↑↓ 540m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 3h10, 10 km, ↑↓ 280m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Wandeling 9
Wandeling van Hawes naar Askrigg en Bainbridge.
Looptijd: 4h30, 14km, ↑270m ↓295m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen.

yorkshire.dales.hannibal.reizen.fot.2

Verblijf en prijzen

Verblijf

De twee oer-Engelse dorpen Settle en Hawes zijn het uitgangspunt van de wandelingen. U verblijft in gastvrije B&B’s. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt op een tweepersoonskamer met eigen sanitair. Beide accommodaties serveren een uitgebreid ‘full English breakfast’ waar u een groot deel van de dag op vooruit kunt! Een ‘continental’ ontbijt is natuurlijk ook mogelijk. Als een of beide accommodaties volgeboekt zijn wijken we uit naar een vergelijkbare B & B. In beide plaatsen kunt u in een restaurant of pub van een diner genieten.

Prijzen 2019

Dit arrangement kan worden geboekt van april tot eind oktober.  Het basisarrangement bestaat uit zeven overnachtingen en kan met een onbeperkt aantal dagen worden verlengd. Onderstaande prijzen zijn per persoon.

Verblijf op een tweepersoonskamer
Basisarrangement € 467
Verlenging per dag in Settle €   67
Verlenging per dag in Hawes €   67
Meerpersoonskamer  Prijs op aanvraag
Een hond is niet toegestaan

 

Verblijf op een éénpersoonskamer
Basisarrangement € 609
Verlenging per dag in Settle €   99
Verlenging per dag in Hawes €   71

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • ‘Full English’ of ‘Continental breakfast’
 • Nederlandstalige beschrijvingen van de wandelingen
 • ingetekende wandelkaartjes schaal 1 : 25.000
 • GPS-bestanden van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers per trein naar het beginpunt van de wandelingen
 • transfer per trein van Settle naar Hawes (alle transfers tezamen ongeveer £ 20 p.p.)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • administratiekosten € 15 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

Bij boeking van een wandelarrangement waarvoor u naar de bestemming moet vliegen is het van belang dat de reservering van de vliegreis en het verblijf op elkaar zijn afgestemd. Dit is onder andere het geval bij deze bestemming. De procedure is:

 • U bepaalt aan de hand van beschikbare vluchten wanneer u het verblijf wilt laten aanvangen en eindigen. De vliegreis nog niet boeken.
 • U vult met deze gegevens het boekingsformulier in op deze website.
 • Wij gaan na of de accommodatie(s) beschikbaar is/zijn. U hoort meestal binnen twee dagen of dit het geval is.
 • Nadat wij u hebben laten weten dat de accommodatie(s) beschikbaar is/zijn, boekt u direct de bijbehorende vlucht. U geeft vervolgens de vluchtgegevens aan ons door.
 • Mocht de accommodatie niet beschikbaar zijn in de door u gewenste periode, dan zullen we in overleg kijken of er alternatieve data zijn.

 

Hoe komt u er?

Per auto:

Met P&O Ferries vaart u van Rotterdam Europoort naar Kingston upon Hull. Daarna rijdt u in 2h30 naar uw eerste verblijfplaats Settle of Hawes. De rijtijd van Settle naar Hawes bedraagt ongeveer drie kwartier (35km)

Per vliegtuig:

Vanuit Nederland:
KLM vliegt dagelijks van Amsterdam naar Leeds Bradford International.
Easyjet vliegt dagelijks van Amsterdam naar Manchester.
Flybe vliegt dagelijks van Amsterdam en Rotterdam naar Manchester.

Vanuit België:
Brussels Airlines vliegt dagelijks van Brussel Zaventem naar Manchester.

Probeer een vlucht te nemen die in de ochtend aankomt. U heeft dan nog voldoende tijd voor het aansluitende traject van de luchthaven naar de eerste verblijfplaats.

Aansluitend vanaf Leeds Bradford International:
Van de luchthaven vertrekken drie keer per uur bussen naar het treinstation van Leeds. In Leeds neemt u de trein naar Settle. Zie Nationalrail Op zondag rijden er minder treinen. De reistijd bedraagt ongeveer een uur. Een enkele reis van Leeds naar Settle kost ₤ 12,40 Een enkele reis terug van Garsdale naar Leeds kost ₤ 17,80 Een ‘open return’ van Leeds naar Garsdale is goedkoper, namelijk ₤ 26,30 Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud. Controleer via bovenstaande links de actuele reisinformatie.

Aansluitend vanaf Manchester Airport:
Van de luchthaven vertrekken regelmatig treinen naar Leeds. In Leeds neemt u de trein naar Settle. Zie Nationalrail  De reistijd is 3 uur. Een enkele reis van Manchester Airport naar Settle kost ₤ 31,50 Een enkele reis terug van Garsdale Station naar Manchester Airport kost ook ₤ 31,50 Een ‘open return’ van Manchester Airport naar Garsdale is goedkoper, namelijk ₤ 39,20 Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud. Controleer via bovenstaande links de actuele reisinformatie.

Van Settle via Garsdale Station naar Hawes:
Halverwege het verblijf is er een transfer van Settle naar Hawes. Hawes ligt niet aan de spoorlijn. U neemt de trein van Settle naar Garsdale station. Bij Garsdale Station staat bij aankomst van de meeste treinen ‘The Little White Bus‘ klaar voor de aansluitende rit naar Hawes.

Terugreis naar Leeds Bradford International:
Vanuit Hawes reist u per taxi of met de LWB naar Garsdale Station en vervolgens met de trein en bus naar de luchthaven. Vanuit Settle kunt u direct per trein naar Leeds en vervolgens naar de luchthaven en vervolgens per bus naar de luchthaven. Op zaterdag bent u vanuit Garsdale op z’n vroegst om 11h19 op de luchthaven, en vanuit Settle om 09h16 Op zondag bent u op z’n vroegst van Garsdale en Settle om 12h59 op de luchthaven. Van maandag t/m vrijdag bent u op z’n vroegst vanuit Garsdale en Settle om 09h22 op de luchthaven. Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud.

Terugreis naar Manchester Airport:
Vanuit Hawes reist u per taxi of met de LWB naar Garsdale Station en vervolgens per trein via Leeds naar Manchester Airport. Op zaterdag bent u vanuit Garsdale op z’n vroegst om 12h12 op de luchthaven. Vanuit Settle om 10h12 Op zondag bent op z’n vroegst vanuit Garsdale en Settle om 14h05 op de luchthaven. Van maandag t/m vrijdag bent u op z’n vroegst vanuit Garsdale en Settle om 10h12 op de luchthaven. Alle genoemde tijden zijn onder voorbehoud.

Per trein:

Het is mogelijk om in een dag per trein van Nederland of België naar Settle of Hawes te reizen. Er moet worden overgestapt in Brussel, Londen en Leeds.
Reisschema op bijvoorbeeld zaterdag heen en op zaterdag terug:
Heenreis: Amsterdam 9h17, Brussel 12h52, Londen 15h03, Settle 18h57, Garsdale Station 19h28, Hawes 19h55
Terugreis: Hawes, Garsdale Station 9h00, Settle 9h29, Londen 16h04, Brussel 19h05, Amsterdam 22h42.
Dit reisschema is onder voorbehoud. Voor actuele tijden zie Thalys , Eurostar en National Rail

Deze wandelvakantie is te combineren met de wandelvakantie in Wales en in The Scottish Borders in Schotland.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

19 Gedachten over “Individuele wandelvakantie Yorkshire Dales standplaats Groot-Brittannië

 • Leo en Sandra

  We hebben een heerlijke vakantie in The Yorkshire Dales gehad!
  Alles was goed geregeld, uitgezocht en uitgeschreven door Frank.
  In beide B&B’s voelde we ons erg welkom. De kamers en het ontbijt waren prima.
  De wandelingen vanuit Settle gaan door een ruiger gebied en die vanuit Hawes gaan door een meer liefelijk gebied.
  We waren blij met onze twee verlengingsdagen in Settle, zodat we daar alle wandelingen konden lopen.

 • Loes, Marian, Marjolein, Nicolien en Cora

  Beste Johan en Frank,

  Wij, 5 wandelvriendinnen, zijn net terug van onze 8 daagse wandelvakantie in de Yorkshire Dales. De voorpret begon al toen we in april de informatie over de reis, de accommodaties en de wandelingen ontvingen.

  In Settle werden we gastvrij ontvangen, alles prima in orde.’s Morgens zorgden zij voor gevulde magen en thermosflessen. En ze bakken hun eigen brood, erg lekker.
  Vanuit Settle hebben we 3 mooie wandelingen gemaakt (nummer 1, 2 en 4).
  In het dorpje zijn genoeg gelegenheden om ’s avonds lekker te eten.

  De transfer naar Hawes met de ochtendtrein en de Little White Bus verliep goed en we konden direct inchecken. In het Victoriaanse huis vlakbij het Dales Countryside Museum hadden we 3 mooie kamers en ook hier stond elke ochtend een heerlijk ontbijt klaar.
  Hawes is een goede uitvalsbasis. Vanuit ons onderkomen ben je zo in het gezellige centrum met winkeltjes en veel restaurants en pubs. Iedereen was erg aardig en net als in Settle genoten we ook hier van de Engelse humor.
  We maakten de rondwandeling naar het Raydale ( met mooie uitzichten op de omgeving) en de wandeling naar Askrigg met een heerlijke lunch bij tearoom Humble Pie. Helaas waren de ‘stepping stones’ in de Ure te glad, zodat we via een ander pad terug moesten lopen naar Askrigg.
  Op onze laatste wandeldag regende het ‘cats & dogs’. Toen hebben we de Wensleydale Creamery (kaasfabriek) bezocht, ook geen straf hoor!
  Omdat er op onze vertrekdag geen treinen reden, zijn we met een taxibusje naar het vliegveld gebracht. Qua kosten goedkoper dat met het OV en bovendien een stuk sneller. En minder gesjouw met bagage 😉

  Groeten van vijf wandelvriendinnen

  p.s. Ondanks de uitgebreide beschrijvingen en kaarten was het toch fijn om bij twijfel de GPX route te kunnen raadplegen.

 • Ruud Bos

  Beste Frank en Johan,
  Met Hannibal in onze rugzak heerlijk gewandeld door de prachtige dalen en over de kale heuvels van Yorkshire Dales.
  Wat een fantastisch mooi landschap heeft het Yorkshire Dales National Park. We felt completely in love with it. Het is heerlijk om onbezorgd tussen de schapen door te struinen op weg naar het volgende muurtje en trapje. Geholpen
  door een mooi, zacht lentezonnetje hebben we van iedere wandeldag genoten.

  Settle en Hawes zijn een gezellige uitvalsbasis. Een pub met verrassend goede keuken troffen we in Hawes: The White Hart Country Inn. Daar troffen we de beste kok van al onze wandeldagen.
  Fijn dat jullie even meegedacht hebben om een alternatief te vinden toen we geplaagd werden door een treinstaking.
  Dat was een goede service. Dank!
  Tot een volgende wandelreis.

  Klaas en Ruud

  Toevoeging Hannibal Reizen: Beste Ruud en Klaas, ik zie het helemaal voor me, al fluitend door dit prachtige landschap

 • Kees Schipper

  Ik heb een fantastische vakantie gehad in de Yorkshire Dales. De wandeltochten waren prachtig en de kaarten en beschrijvingen goed te volgen. Ik verbleef in Hawes en in Settle, leuke plaatsjes voor een paar dagen. Er is niet zo vele te doen, mensen komen er om te wandelen. Settle is iets levendiger. Leuk was het om uit te zoeken hoe je in Hawes kwam. Ik besloot niet het busje te nemen maar te gaan lopen. Dat was toch wel een erg lange wandeling maar op die manier was ik gelijk in het ritme. Hannibal Reizen heeft het goed georganiseerd. Zouden ze zelf alle tochten gelopen hebben? Zo leek het wel……
  Kees

  Reactie Hannibal Reizen:
  Beste Kees, jazeker hebben we de wandelingen gelopen, we hebben ze zelfs uitgezet! Vele paden gelopen en de mooiste aan elkaar geregen tot een mooie wandeling. Daar steken we veel tijd in. En zoals je gezien hebt mag het resultaat er zijn. Wij vonden trouwens beide plaatsjes levendig daar er aardig wat pubs zijn. Die zochten we na de wandeling op voor een pint of een lekkere maaltijd. We hopen je weer een keer te mogen begroeten op een andere wandelvakantie. Hartelijke groet Frank

 • Roel en Loes

  Morgen Frank,
  We hebben een heerlijke vakantie gehad. Het was koud en regenachtig, maar we hebben dagelijks een mooie tocht vanuit Hawes kunnen maken. De B&B was uitstekend met professionele gastmensen.
  Nog een klein detail: de naam van de fantastische taartenbakker is nu HumblePie.
  Dit bericht mag je publiceren, maar verder willen we het hier bij laten.
  Groeten, Roel en Loes

 • Claudia Schussler

  Mijn eerste wandelvakantie die ik alleen heb gelopen. Ontzettend genoten van de prachtige uitzichten, mijn gesprekjes met koeien die mij elke keer weer kwamen opzoeken als ik over een muurtje was geklommen. Soms ook wel spannende en uitdagende wandelingen die ik met gps en de beschrijving heb gelopen. Heb ook op sommige dagen een ander plan getrokken vanwege het weer (helaas veel regen de laatste dagen) maar met leuke tips van de gastvrouw/gastheer heb ik een prachtige wandelvakantie gehad. De beschrijvingen, en alle info voor het reizen, zoals trein, bus was zeer compleet. Yorkshire Dales is prachtig en een absolute aanrader om dit via Hannibal Reizen te doen. Ook vooraf kon ik altijd met mijn vragen terecht.
  Reactie Hannibal Reizen: Beste Claudia, ik zie het helemaal voor me, die nieuwsgierige koeien die je komen begroeten en soms een stukje meelopen 🙂 Fijn dat u zo genoten heeft, dat is precies wat wij onze gasten wensen. We hopen u in de toekomst weer op een andere Hannibal vakantie te mogen begroeten.

 • Jan Menno en Goverdien

  Hallo Frank en Johan,
  Yorkshire Dales, wat een mooi wandelgebied! Prachtige, afwisselende routes die goed beschreven zijn met duidelijke plattegrondjes en ook nog een gps-bestand. Zelfs de reistijden van bus en trein zijn goed aangegeven.
  De gastfamilies van de B&B’s doen er alles aan om je thuis te laten voelen in hun gezellige, Engelse, accommodatie. De ontbijtjes zijn zodanig uitgebreid en lekker dat je voor de lunch niet veel nodig hebt. Vrijwel naast de B&B’s zitten leuke pubs waar je na de wandeling een “pint” kan drinken maar ook voor weinig geld heerlijk kan eten.
  De dorpjes Hawes en Settle zijn zeer verschillend en dat maakt het extra leuk, het wandelgebied daarbij varieert namelijk ook. Als kers op de taart het mooie wandelweer!
  Wij hebben genoten van een heerlijke, goed verzorgde vakantie en kijken uit naar een volgende Hannibalreis….

  Reactie Hannibal Reizen
  Hallo Jan en Menno, heel fijn om te lezen dat deze reis zo goed bevallen is. En tja, dat mooie wandelweer is zeker een cadeautje. Tot ziens weer. Hartelijke groeten Frank en Johan

 • Yvonne

  De groepsreis naar Yorkshire was geweldig. De wandelingen waren afwisselend in een ruig, wijds landschap, waar je de stilte nog kunt horen. Door de keuze van de plaatsen, van waaruit we gingen wandelen, de gastvrijheid bij de B&B’s en ’s avonds eten in de pub kon ik me echt helemaal onderdompelen in Engelse sferen. En de goede voorbereiding van Johan en Frank en ter plekke hun aandacht en zorg maakten dat ik als deelnemer maximaal kon genieten van alles wat er in deze vakantie voor handen was, Thanks Lads

 • Renée

  Yorkshire Dales…zucht… wat een ruimte, wat een groen, wat een leuke mensen, wat een leuke schapen en dan maar wandelen, wandelen en wandelen.
  Het is zoo mooi!

 • Dirk en Karine

  Yorkshire Dales National Park…..kort en krachtig, maar vooral prachtig !! Wat een mooi heuvellandschap om te verkennen ! Klimmen en dalen in de weiden en hooilanden tussen kilometers stapelmuurtjes, veldschuren en de ontelbare schaapjes met hun kroost.
  De Fazanten, Regenwulpen en scholeksters roepen ononderbroken hoe welkom je bent. Na iedere glooiing kwam weer een ander zicht tevoorschijn. Mooie wandelingen !!!
  En…..na iedere wandeling een lekker pintje in de pub, en ’s avonds genieten van een lekkere maaltijd….dan zalig slapen,…. en terug gaan wandelen met een stevig Engels ontbijt achter de kiezen. We hebben weer een weekje genoten…… een aanrader zou ik zeggen !!!
  Tot de volgende Hannibal
  Dirk en Karine

 • Hanneke

  Het Wendsleydale : eindeloze lucht, weilanden, veel schapen met hun lammetjes. Wat prachtig was het. Het begon met regen en hagel en we liepen door een beetje sneeuw. Daarna werd het ook in Settle en Hawes lente. Fantastische ontbijten en ja, zoals Dirk en Karin schreven: een goede pint in de pub met aangenaam gezelschap. Daarbij het onvolprezen gezelschap van Frank en Johan!
  tot een volgende reis, Hanneke

 • Clara en Akke

  Beste Frank en Johan,

  We hebben erg genoten van onze reis naar de Yorkshire Dales. We hebben heel erg geluk gehad met het weer. Eén regenbui, maar toen bezochten we het museum in Settle en twee maal drie druppen. De onderkomens zijn voortreffelijk. Bijzonder hartelijke ontvangst, goed ontbijt, fijne sfeer in beide verblijven. Geen moeite was de eigenaren van de Guesthouses te veel. In Settle had Clara haar pet laten liggen, en die werd door achterna gestuurd. In Hawes heeft Barbara een broek en hemdjes van Akke gewassen.

  Jullie informatie over de reis is prima. Twee puntjes: In Settle kun je treinkaartjes kopen in een automaat bij het station. Wij gingen ervan uit dat dat in Garsdale ook kon. Maar bij het station van Garsdale is geen automaat. Daar moet je kaartjes in de trein kopen. Dat was even spannend, omdat we niet voldoende contant geld meer hadden. Het bleek dat je ook met een creditcard bij de conducteur kan betalen.Jullie stuurden een update van de wandelingen en de tracks en wat we dachten een update van de dienstregeling van de White Bus. (Wensleydale Voyager Service). Volgens de Wensleydale Voyager Service rijdt de White Bus niet op zondag. Het blijkt dat de “oude” dienstregeling (Gale-Hawes-Garsdale Station) ook geldt. We konden gelukkig dus op zondag gewoon met de White Bus mee.

  We hebben een aantal wandelingen gelopen. De combinatie van routebeschrijving met kaart en de tracks maken dat je niet verkeerd kan lopen. Clara had van openstreetmap het deel van Yorkshire gedownload en de tracks geladen op haar GPS. Het werkte perfect.Ook hier één puntje: in het museum van Settle ontdekten we een boekje uit de serie “discovering britain” met daarin nagenoeg dezelfde wandeling als rondwandeling Attermire Scar (korte variant) Alleen andersom beschreven. We hebben die wandeling toen nog een keer gelopen. En door de informatie in het boekje veel meer gezien. De eerste keer zijn we bijvoorbeeld de Victoria Cave gewoon voorbijgelopen, de tweede keer zijn we naar boven geklommen om de grot te bekijken. De informatie staat ook op internet:http://www.discoveringbritain.org/activities/yorkshire-and-the-humber/walks/settle.html Voor mensen die naast het wandelen ook de cultuur van het landschap en de plaatsjes interessant vinden een waardevolle aanvulling.

  Met vriendelijke groet,

  Clara en Akke

  Antwoord Hannibal Reizen: Beste Clara en Akke,

  Hartelijk dank voor het delen van uw ervaringen tijdens deze reis. Het doet ons goed te lezen dat het een geslaagde reis was. Daar doen we het voor.
  We hebben um opmerking betreffende de treinkaartjes automaat in Garsdale in onze reisinformatie opgenomen. Ook hebben we de dienstregeling van de Little White bus aangepast. Graag tot ziens op een andere Hannibal vakantie. Hartelijke groeten Frank

 • Hans Gooszen

  Beste Johan en Frank,

  Net terug van een fantastische week wandelen in de Yorkshire Dales komen we even verslag uitbrengen.

  Wat een prachtig land, schitterende wandelingen en prima guesthouses met erg aardige mensen.Jullie hebben het weer uitstekend geregeld: prachtige wandelingen uitgezet en ons nauwgezet voorzien van bus- en trein-informatie. Complimenten!

  We hebben twee suggesties, namelijk bij route nummer 2: “Rondwandeling vanuit Settle naar Feizor” en bij route 9: “Van Hawes naar Askrigg en Bainbridge”.
  Bij de wandeling van Settle naar Feizor is het ons niet gelukt om boven de steengroeve het pad naar Feizor te vinden. Jullie schrijven daar dat er in 2013 nog een richtingpaal stond, die nu helaas is verdwenen. We hebben daar heel genoeglijk rondgedwaald in de zon op de moors boven de steengroeve op zoek naar het juiste pad: telkens terug naar het laatste herkenbare punt in de route, allerlei kleine schapenpaadjes uitgeprobeerd, maar tevergeefs. Toen zijn we weer afgedaald naar Giggleswick en hebben lekker geluncht in de Harts Inn. Daarna de route in omgekeerde richting begonnen: naar Stackhouse. Daar vonden we wèl een richtingpaal naar Feizor. Dat pad hebben we niet helemaal afgelopen tot Feizor, maar we hoorden later in het guesthouse van Jackie dat dat heel goed kan. Dus misschien een idee om de wandeling naar dat pad te verleggen? Je hebt dan wel heen en terug een stukje dezelfde weg (naar en van Stackhouse), maar dat vonden wij geen enkel bezwaar: het uitzicht is zó anders als je de andere richting loopt.
  Wandeling 9 van Hawes naar Askrigg: de route is heel duidelijk tot even vóór Askrigg, waar in de routebeschrijving staat “Neem het pad naar rechts langs de rand van het bos en boven de Mill Gill river. Door de hekjes en over de brug.Langs de watermolen en over het geplaveide pad door de wei in de richting van het dorp (225m)” Wij namen na het paadje door het bos langs de rivier de voetbrug om de rivier over te steken, maar vandaar af was het nog een behoorlijk stukje naar Askrigg: eerst naar de wat hoger gelegen boerderij, daar op het erf een voetpad nemen schuin door het weiland en dan langs een schitterend pad hoog boven de rivier (geen bospad, maar heuvelachtig graspad). Daarna kwamen we bij een vervallen bouwsel (de watermolen? — was niet goed te zien) en daar begon toen het geplaveide pad dat ons na zo’n 225m in Askrigg bracht. Is er misschien een stukje uit jullie routebeschrijving weggevallen?

  We hebben genoten en vonden het ook bijzonder prettig dat we zoveel keuze hadden uit lange en korte routes.
  Tot de volgende keer!

  Antwoord Hannibal Reizen
  Beste Hans, hartelijke dank voor jullie bericht. We hebben de opmerkingen reeds in onze routebeschrijvingen verwerkt. Bedankt voor de opmerkzaamheid. Dankzij jullie kunnen we onze routebeschrijvingen up to date houden. Graag tot ziens op een andere Hannibal vakantie. Hartelijke groet Frank Hannibal Reizen

 • Stijn en Jeannet

  een heerlijke week langs schaap, wei en kleine ‘bergmassieven’. Het landschap lijkt soms op de Pyreneeën en een beetje Chartreuse (toeval heren ??). Met het uitzonderlijk warme weer (22 graden voelde als 30 !) maakte dit het beklimmen van sommige heuvels tot alpiene inspanningen, schaduwrijke plekjes: no way! Of Ibiza, als je meer van die warmte houdt. 2,5 liter water p.p. per dag gedronken (excl wine and pints), is geen uitzondering. Slechts 1 dag liters water over onszelf laten lopen, an English Rain is ook hier gewoonste zaak van het land. Vooral als de onweersbui 3x terugkeert heb je het wel even gehad…Druppels als eieren zo groot hadden wij nog niet eerder gezien….
  Wandelingen zijn, as usual, adembenemend mooi en uitstekend uitgepeild door Frank&Johan. D’r zijn 9 wandelvarianten, we zouden er geen over willen slaan. Slechts 2x verkeerd gelopen, door onze oplettendheid. Aanrader: koop een geplastificeerde OS Explorer map, daar zit een gratis digitale code bij voor een digitale kaart op de smartphone. Met de OS-app zie je dan snel waar je (mis)zit.
  De ‘stiles’, stenen muren met slechts een beenbrede doorgang erin maken je soms waanzinnig. Kilometers ver, eindeloos kronkelend door het landschap, muur na muur. En wie zou toch al dat leisteen met de hand gestapeld hebben ? Wij zijn ermee gestopt na het tillen van 3 platen…Op Wildlife zijn de Britten erg zuinig: we hebben het genoegen gehad het Korhoen te mogen aanschouwen. De rest had het te druk met de Brexit denken wij. Over schaap en konijn struikelden we letterlijk te vaak, net als je door zo’n muurtje stapt, geen wonder dat deze pluizigen vaak op het menu verschijnen.
  Settle en Hawes zijn verrassend leuke plaatsen, en waarom het zo druk in Hawes is weet niemand zo bleek bij navraag. De cheese factory misschien ? Immens gastvrij, de gaststellen in de beide plaatsen zijn verrukkelijke mensen. Ook de locals doen hun opperbest en hebben soms wat moeite met buitenlandse kentekens: “Are you German?”
  Voor de culi-liefhebbers: In Settle hadden wij een klein zwak voor de Britse-Italiaan, een Milanees die met de recepten van moeder aan de haal is gegaan. Helaas begrijpt de Britse clientele de Italiaanse keuken niet helemaal. Beste plekken om te eten zijn in Hawes The Crown en The White Hart In. Reserveren is aan te raden, tjokvol in de weekenden.
  Kortom, Jongens: wat een heeerlijke wandelvakantie ! A la prochain !

 • Jaap

  Heerlijk gewandeld in de Yorkshire Dales. Wat een prachtig gebied is dat! De moors, en de graniet rotsen, de heuvels met zijn stenen muurtjes en schapen je ziet het er allemaal. De Engelsen hounden echt van hun “country side”. Met prachtige wandelpaden, overal schoon geen afval. Maar zodra je onderweg was kom je niet veel mensen tegen. Het weer was prima, geen regen (maar dat is misschien wel gewoon geluk).
  De B&B waren goed, met een Engels ontijt heb je een goede start voor de eerste paar uur. De wandelingen, GPS routes het was allemaal weer tip top in orde en goed geregeld door Hannibal reizen. Een aanrader voor iedereen, ook als je alleen reist.

 • Harry en Henny

  Begin augustus hebben we de wandelvakantie in Yorkshire, UK gedaan. Hoewel de weerverwachting op onze telefoon continu slecht weer aangaf, hebben we slechts één dag regen gehad. De overige dagen waren mooi, zonnig en soms echt warm. Het Yorkshire landschap is ruig (rotsen), groen, weinig bomen en niet meer klimmen en dalen dan 500 meter. Veel muurtjes, schapen, koeien, konijnen en af en toe een wandelaar gezien.
  Op een deel van de wandeling nabij Hawes werden we plotseling door een “sheep dog” begeleid, die precies wist hoe de route liep. Hij dreef ons als een kudde schapen in de juiste richting, tot hij blijkbaar aan het einde van zijn terrein kwam.
  Zoals we gewend zijn van Hannibal zijn de wandelingen afwisselend in landschap en looptijd en voorzien van een uitstekende omschrijving.
  De eerste dagen logeerden we in Settle, daarna in Hawes. Beide B&B’s waren uitstekend. In de plaatsen is genoeg gelegenheid uit eten te gaan. Hawes is toeristischer en drukker. We merkten dat het daar in het weekeind verstandig is om bij pub of restaurant te reserveren.

  In een paar woorden een heerlijke wandelvakantie. Zeker een aanrader!

 • Henk en Foka

  Wat een leuke vakantie! Prachtige wandelingen gemaakt en goed beschreven. Wij hadden prima wandelweer. Ook vriendelijke mensen in Settle en in Hawes en heerlijk gegeten in het dorp. We zouden er zo nog een keer naar toe gaan.

 • Vicky

  Wij hebben een prima wandelvakantie gehad in Yorkshire. De standplaatsen Hawes en Settle zijn goed gekozen. De aangeboden wandelingen prachtig, B & B’s comfortabel met zeer vriendelijke ontvangst. De informatie over heen- en terugreis per openbaar vervoer was uitstekend. Kortom wij kijken met plezier terug op deze wandelvakantie.

 • Engelien en Jan

  Al lopend een week lang genieten in de Yorkshiredales. Over paden door immense weilanden, omzoomd door muurtjes waar heel veel schapen grazen, over stiles en door hekjes. Langs kleine riviertjes, rustig kabbelend of woest stromend, met een privé excursie over het terrein van de immense kostschool ven Giggleswick met de hooggelegen kapel. Vriendelijke en behulpzame mensen in de gastvrije guesthouses. Dankzij duidelijke beschrijvingen maakten we prachtige wandelingen.

  Toevoeging Hannibal Reizen: Beste Engelien en Jan. We hebben elkaar al telefonisch gesproken en nu lees ik uw bericht in het gastenboek. Het doet ons goed dat u een geslaagde vakantie in het prachtige yorkshire gehad heeft. Het is een nieuwe reis en daarom is een bericht in het gastenboek zo belangrijk. Er zijn helaas nog niet veel Hannibal gasten naar dit prachtige geboed geweest. Wellicht halen uw ervaringen belangstellenden over om de stap te zetten 🙂 Hartelijke groeten van Frank en Johan, Hannibal Reizen