Vakantiehuis in de Chartreuse


Sinds 2002 ontvangen wij gasten in Ancienne Ecole du Villard, een voormalige basisschool in het dorpje Le Villard.

Ancienne Ecole du Villard heeft vijf gastenkamers, elk genoemd naar een bergtop op een van de continenten. Elke kamer heeft een geheel eigen sfeer. Zo is de Annapurna oosters getint, de McKinley hemelsblauw ingericht en herkent u in de Kilimanjaro Afrikaanse invloeden. De kamers zijn tweepersoons met naar keuze twee aparte bedden of lits-jumeaux. De Kilimanjaro is een vierpersoonskamer. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Op de begane grond is een grote eetkamer met gezellige zithoeken.

Aan de achterzijde van de Ecole is een groot terras met prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een heerlijke plek om bij mooi weer ’s ochtends te ontbijten en ’s avonds te dineren.

De omgeving van het huis is schitterend. Rondom liggen groene weides, van elkaar gescheiden door houtwallen met daartussen wandelpaden. Twee prachtige tafelbergen domineren het uitzicht vanuit de kamers en vanaf het grote terras. Beneden in het dal ligt het dorp St. Pierre d’Entremont.

Houdt u van wandelen, skiën, of langlaufen, van een comfortabel verblijf en van ‘s avonds lekker tafelen in een ontspannen sfeer? Kom dan beslist eens langs in de Chartreuse.

Geen zin in zelf koken, maar wel zin in lekker tafelen?

Onze vriend en chef-kok Gazo kan voor u komen koken. Hij bereidt een compleet driegangendiner in de ruime keukenhoek van de woonkamer. Hij kan dat eenmalig voor u doen, maar ook dagelijks, tijdens uw gehele verblijf. Gazo kookt met biologische ingrediënten, afkomstig van kleinschalige boerenbedrijven uit de nabije omgeving. Hij kan – als u dat wilt – een ‘thema-diner’ serveren, waarin bijvoorbeeld een speciale wijn centraal staat, of, al naar gelang het seizoen, paddestoelen. Ook lokale kazen kunnen een diner bepalen. Onze kaasboer is een maître-fromager, hij laat sommige kazen in zijn eigen ‘cave’ rijpen. U kunt al uw culinaire wensen en verlangens met Gazo bespreken, u kunt u ook laten verrassen door zijn eigen keuze.
Een driegangendiner kost € 20 per persoon.