Corona-virus


Laatste update dinsdag 12 mei

Hannibal Reizen houdt de ontwikkelingen rond het corona-virus scherp in de gaten. Vanwege de pandemie bestaat de kans dat uw reis niet door kan gaan. Wij kunnen hierover op dit moment nog geen beslissing nemen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van de informatie van de officiële kanalen zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Er wordt voortdurend informatie verstrekt over het virus en de consequenties van de verspreiding ervan. Deze situatie kan uiteraard van dag tot dag wijzigen. We adviseren u om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen via de officiële website van Buitenlandse Zaken

Wij zijn op dit moment erg druk met het informeren van onze gasten die voor half juni vertrekken. Er is nu nog geen zicht op hoe de situatie vanaf de tweede helft juni zal zijn.
Wij vragen u ons niet te bellen of te mailen. Wij brengen u tijdig op de hoogte van de ontwikkelingen.
De websites van reisverzekeraars geven informatie over de dekking van de verschillende verzekeringen die u mogelijk heeft afgesloten voor uw vakantie.

Kan ik nog op vakantie?

Voor alle Europese landen en Marokko geldt momenteel de code oranje of rood. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert bij code oranje alleen naar deze landen te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk.

Ik heb een reis geboekt. Kan ik deze omboeken of annuleren?

In het geval er voor een bestemming een negatief reisadvies (code oranje of rood) geldt of dat de bestemming niet meer per vliegtuig of trein bereikt kan worden, zullen wij in overleg met onze partners (hotels, vliegmaatschappijen etc.) kijken naar de mogelijkheden.

De vertrekdatum is op of voor 15 juni.
Wij bieden u graag de mogelijkheid uw reis (naar dezelfde bestemming) kosteloos naar een later tijdstip om te boeken.

De vertrekdatum is na 15 juni.
Als u zelf besluit de door u geboekte reis te willen annuleren dan gelden onze gebruikelijke annuleringsvoorwaarden. Als onze partners soepele annuleringsvoorwaarden hanteren zullen we deze volgen. We bekijken dan per geval in welke mate we de reiziger financieel tegemoet kunnen komen. U kunt de reis dus in principe niet kosteloos annuleren.

De kosten van eventuele vlieg- en treintickets kunnen niet worden gedeclareerd bij Hannibal Reizen. Mogelijk zal een reis- en/of annuleringsverzekering deze willen vergoeden. Raadpleeg hierover uw verzekering.

Wie dekt de kosten als ik ziek word op reis?

Reizigers die onverhoopt ziek worden tijdens hun vakantie kunnen een beroep doen op hun zorgverzekering en reisverzekering.