Covid-19


Hannibal Reizen houdt de ontwikkelingen rond het Covid-19 virus scherp in de gaten. Er wordt voortdurend informatie verstrekt over het virus en de consequenties van de verspreiding ervan. We adviseren u op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen via de officiële website van Buitenlandse zaken. Ook de ANWB biedt heldere informatie.

U heeft een reis geboekt vóór 1 november 2020 en deze reis kon vanwege Covid-19 maatregelen niet doorgaan:

We zijn overeen gekomen dat u de reis mag omboeken naar 2021. U heeft hiervoor een voucher ontvangen. Het reeds betaalde bedrag zal op de nieuwe reissom in mindering worden gebracht. De reis moet plaatsvinden voor 1 november 2021. Wel moet de reis binnen een jaar na de uitgiftedatum van het voucher opnieuw zijn geboekt. Indien op 1 november 2021 de reis nog niet plaats heeft gevonden, zal Hannibal Reizen het reeds betaalde bedrag minus de reserveringskosten van € 15 restitueren. Hannibal Reizen is lid van het SGR. Deze waardebon (voucher) valt derhalve onder de garantieregeling van SGR conform het bestuursbesluit van 16 maart 2020.

U heeft een reis geboekt na 1 november 2020 en deze reis kan vanwege Covid-19 maatregelen niet doorgaan:

Besluit u deze reis te annuleren dan gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden. U kunt de reis dus niet kosteloos annuleren. Alleen als de overheid voor uw bestemming een negatief reisadvies afgeeft (code oranje of rood), komt uw reis in aanmerking voor omboeking of annulering.

Als meer dan tien dagen vóór de vertrekdatum een negatief reisadvies geldt voor uw bestemming, kunt u de reis:

– omboeken naar een latere datum. U ontvangt een voucher ter hoogte van het betaalde bedrag.

– omboeken naar een andere bestemming waarvoor geen negatief reisadvies geldt.

– annuleren. We restitueren het reeds betaalde bedrag minus de administratiekosten van € 25

Als minder dan tien dagen vóór de vertrekdatum een negatief reisadvies wordt afgegeven voor uw bestemming, kunt u de reis:

– omboeken naar een latere datum. U ontvangt een voucher ter hoogte van het betaalde bedrag.

– omboeken naar een andere bestemming waarvoor geen negatief reisadvies geldt.

– annuleren. Omdat u alle reisbescheiden al heeft ontvangen (routebeschrijvingen, ingetekende wandelkaartjes en GPS-bestand van de wandelingen) brengen wij € 20 per persoon per geboekte overnachting alsmede de € 25 administratiekosten in rekening.

Indien u een groepsreis heeft geboekt:

– Indien de overheid vanwege Covid-19 beperkende maatregelen instelt waardoor de groepsreis niet uitgevoerd kan worden kunt u kosteloos annuleren. Wij brengen alleen de € 25 administratiekosten in rekening.

In bovenstaande situaties geldt aanvullend, dat wanneer de reiziger niet kan vertrekken omdat hij/zij zelf ziek is geworden, de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.

Wij raden u in elk geval aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Kijk op de website van uw reisverzekeraar naar de voorwaarden. Kijk ook specifiek naar de voorwaarden met betrekking tot Covid-19.