Covid-19


We adviseren u op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen via de officiële website van Buitenlandse zaken. Ook de ANWB biedt heldere informatie.

Wij volgen de adviezen van de overheid van het land waar de boeker woont en de adviezen van de overheid van het land waar de reis plaatsvindt.

U heeft een individueel wandelarrangement geboekt dat vóór 31 december 2020 had moeten plaatsvinden en deze reis kon vanwege Covid-19 maatregelen niet doorgaan:
U heeft voor deze reis een voucher ontvangen of we hebben afgesproken dat u de reis mag omboeken naar 2021. Het reeds betaalde bedrag zal op de nieuwe reissom in mindering worden gebracht. De reis moet plaatsvinden voor 1 november 2021. Indien op 1 november 2021 de reis nog niet plaats heeft gevonden, zal Hannibal Reizen het reeds betaalde bedrag minus de reserveringskosten van € 15 restitueren. Hannibal Reizen is lid van het SGR. Deze waardebon (voucher) valt derhalve onder de garantieregeling van SGR conform het bestuursbesluit van 16 maart 2020.

Voor boekingen van een individueel wandelarrangement  dat wij  na 1 januari 2021 ontvangen hebben geldt:
Indien een geboekte reis geannuleerd moet worden vanwege de door overheden genomen beperkende maatregelen overleggen we met de reiziger welke mogelijkheden er zijn. Zo kan de reis naar een later tijdstip worden verplaatst. Als dit niet kan dan is het misschien mogelijk om de reis om te zetten naar een andere bestemming. Spreken bovenstaande mogelijkheden u niet aan? In dat geval storten wij het door u betaalde bedrag meteen terug op uw rekening, minus:
* de reserveringskosten van € 25
* de SGR-bijdrage van € 5 per persoon

Groepsreizen:
Indien het niet mogelijk is om het ontbijt en het diner als groep in de voor ons gereserveerde ruimte te gebruiken annuleren wij de reis (bijvoorbeeld in het geval in een hotel alleen maar op de kamer gegeten mag worden) Wij brengen dan alleen de € 25 reserveringskosten en € 5 SGR – Garantiefonds bijdrage in rekening.

Indien de reiziger een reis wil annuleren terwijl  er door de overheden geen beperkende maatregelen genomen zijn gelden de standaard annuleringsvoorwaarden .

In bovenstaande situaties geldt aanvullend, dat wanneer de reis niet kan worden uitgevoerd omdat de reiziger met het COVID-19 virus is besmet, de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.

Wij raden u in elk geval aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Kijk op de website van uw reisverzekeraar naar de voorwaarden. Kijk ook specifiek naar de voorwaarden met betrekking tot Covid-19.