Reis- en annuleringsverzekering


U kunt via Hannibal Reizen verzekeringen afsluiten bij de Europeesche Verzekering Maatschappij N.V. De gewenste verzekering(en) kunt u op het boekingsformulier aangeven. Raadpleeg voor uitgebreide informatie en voor de algemene voorwaarden de website van de Europeesche

Kijk voordat u een verzekering via ons afsluit na of u niet al een (doorlopende) verzekering elders heeft afgesloten. Wanneer we een via ons afgesloten verzekering weer moeten intrekken of wijzigen, brengen we € 15 aan wijzigingskosten in rekening.

Annuleringsverzekering

Veel reizigers sluiten bij de reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering af. Bij ‘last minute’ boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om ook dan een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk ook de niet gebruikte reisdagen. Dus niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en vertrek, maar ook de kosten wanneer de reis moet worden afgebroken. De dagen die u noodgedwongen mist, worden dan ook vergoed! De annuleringsverzekering is uiterst compleet en kent ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging. Dat u met een gerust hart kunt annuleren wanneer er zich thuis, binnen uw familie, nare ontwikkelingen voordoen, is volkomen logisch. Maar wat als er iets gebeurt met degene die op uw huis en huisdieren past? Of met degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie? Voor een kleine aanvulling op de premie kunt u iedereen meeverzekeren die u reden kunnen geven naar huis terug te gaan. De premie voor de annuleringsverzekering is 5½ % van de reissom. Mocht u een of meer waarnemers willen meeverzekeren dan betaalt u 1 % extra per waarnemer. Over de premie betaalt u 21 % assurantiebelasting. De poliskosten bedragen € 3,50.

Reisverzekering

We kunnen voor u een reisverzekering afsluiten. Binnen het verzekeringsgebied Europa, waaronder ook Marokko valt, kiest u voor een van de volgende drie varianten: Basis / Comfort / Optimaal. Bij de varianten Basis en Comfort kunt u kiezen uit meerdere dekkingen. Bij de variant Optimaal zijn alle dekkingen standaard inbegrepen. Onderstaande premies zijn per persoon per dag:

Dekking Premie
Basis Comfort  Optimaal
Personenhulp (standaard inbegrepen) € 0,92 € 1,02 € 2,77
Uitbreiding bagage € 0,20 € 0,25 Inbegrepen
Uitbreiding geneeskundige kosten € 0,45 € 0,50 Inbegrepen
Uitbreiding ongevallen € 0,10 € 0,15 Inbegrepen
Uitbreiding reisrechtsbijstand € 0,15 € 0,15 Inbegrepen
Uitbreiding geld/cheques € 0,50 € 0,50 Inbegrepen
Kinderen tot 5 jaar gratis gratis gratis

Over de premie voor de rechtsbijstand betaalt u 21 % assurantiebelasting.
De poliskosten bedragen € 3,50

Op de site van de Europeesche vindt u een uitgebreid overzicht van alles wat onder de dekking valt.