Over Hannibal Reizen


De gezichten achter Hannibal Reizen

Frank-en-Johan 3Frank-en-Johan 2Frank de Jong (l) en Johan Verstappen (r) besloten in 1987 van hun hobby, wandelen in heuvels en bergen, werk te maken, het organiseren van wandelreizen. Verknocht aan het Franse land besloten we het vlakke land in te ruilen voor de Franse Alpen. We vestigden ons in de Chartreuse, een onbekende maar o zo mooie streek in het bergachtige zuidoosten van Frankrijk

La Grande Chartreuse, een bestemming die een speciale plaats in ons hart heeft

De Chartreuse was de allereerste bestemming van Hannibal Reizen. Vanaf 1987 ontvingen we er gasten in onze chambres en table d’hôtes. Eind 2002 verhuisden we naar een ander pand. Tot eind 2019 hebben we daar met veel plezier onze gasten ontvangen. In al die jaren hebben we vrijwel alle wandelpaden in de Chartreuse belopen. De mooiste kozen we uit voor ons wandelprogramma. Naast wandelarrangementen boden we ook langlauf- en sneeuwwandelvakanties aan. Duizenden gasten maakten zo kennis met deze prachtige streek in Frankrijk.

Hannibal Reizen groeide omdat we meer individuele bestemmingen ontwikkelden en regelmatig met groepen buiten de Chartreuse op stap gingen. We kregen het te druk. We besloten de chambres d’hôtes in december 2019 te verkopen en ons alleen nog te concentreren op individuele reizen en groepsreizen in een aantal Europese landen. De nieuwe eigenaren ontvangen u graag en verwennen hun gasten met veel enthousiasme. Wat de wandelingen betreft, profiteert u nog steeds van onze know-how. Wij houden de routes up-to-date. Wij genieten trouwens ook nog volop van de Chartreuse, we wonen er nog steeds.

Hannibal Reizen, gespecialiseerd in wandelreizen

Onze werkzaamheden concentreren zich op het ontwikkelen van nieuwe wandelreizen/wandelvakanties en het uitvoeren van groepsreizen. Wij zetten de wandelreizen zelf uit en beschrijven deze uitvoerig. We keuren de overnachtingplaatsen en proeven de lokale keuken. Met onze ervaring start uw toekomstige wandelvakantie. Die is tot in de puntjes geregeld.

Individuele wandelvakanties

Wie met partner, vriend, vriendin of samen met familie wil genieten van een verzorgde reis, kiest voor een individuele wandelvakantie. Deze wandelreizen kennen geen vaste vertrek- en of einddatum. Wij reserveren de accommodaties voor u, de wandelingen zijn gedetailleerd in het Nederlands beschreven, aangevuld met ingetekende routekaartjes. Bij een trektocht wordt de bagage vervoerd. U bepaalt zelf hoe en wanneer u naar het beginpunt van het arrangement reist. Bij de boeking geeft u aan wanneer u wilt aankomen bij de eerste accommodatie.

Groepsreizen

Lopen in een groep met min of meer gelijkgestemden is voor een toenemend aantal wandelaars een gewilde optie. Niet iedereen heeft een wandelmaatje. Sommige natuurliefhebbers vinden het prettig om hun ervaringen te delen, weer anderen kiezen voor de veiligheid van het lopen in een groep met een ervaren begeleider. Onze groepswandelreizen hebben het grote voordeel dat u meestal dagelijks tussen een kortere en een langere wandeling kunt kiezen. Wie twijfelt aan zijn of haar fysieke gesteldheid om aan een groepsreis deel te nemen, kan van te voren advies bij ons inwinnen.

Met wie wandelt u tijdens een groepsreis?

  • Gemiddeld zijn zes op de tien deelnemers vrouw.
  • Ongeveer de helft van de deelnemers reist alleen, de overigen zijn partners, vrienden of vriendinnen.
  • De deelnemers zijn van alle leeftijden met een groot aandeel van de leeftijdsgroep tussen de 50 en 70 jaar.
  • De groepsreizen hebben een vastgestelde vertrek- en einddatum.
  • Er is een minimum en een maximum aantal deelnemers.
  • Frank en Johan lopen, als het programma dat toelaat, beiden mee.

Wandelvakanties op maat

Regelmatig vraagt men ons een wandelvakantie op maat te organiseren. Dat kan zijn voor een aantal vrienden en vriendinnen, een familie met aanhang en kinderen of bijvoorbeeld voor een aantal leden van een sportclub. We kunnen in dat geval een reis organiseren die helemaal aan uw wensen is aangepast. Wacht niet te lang met de aanvraag van een reis op maat. Meestal is er veel tijd nodig om alle deelnemers op een lijn te krijgen en ook de voorbereiding en organisatie van de reis vergen tijd.

Wandelreizen met vaste standplaats

U verblijft in één of twee accommodaties van waaruit u dagwandelingen maakt in de omgeving. Er is meestal volop keuze in de lengte en zwaarte van de wandelingen. Om het wandelbereik te vergroten brengt men u soms van de accommodaties naar het beginpunt van een wandeling. Bij andere reizen maakt u gebruik van een lokale trein of bus om verder weg te kunnen wandelen. Ook zijn er rondwandelingen waarbij u met de eigen auto naar het startpunt rijdt. U bepaalt uw eigen programma en u bent helemaal vrij in de keuzes die u maakt.

Wandelvakanties vanuit minstens drie accommodaties

U verblijft in minstens drie verschillende accommodaties. U draagt enkel uw dagrugzak met wat u nodig hebt voor onderweg. Bij de trektochten kunt u vaak kiezen uit een korte en een lange variant van de route. U blijft op de meeste adressen een of twee nachten voordat u weer verder trekt naar het volgende adres.

Accommodaties

Wij kiezen voor onze wandelreizen bij voorkeur voor relatief kleinschalige accommodaties. De meeste wandelvakanties zijn op basis van halfpension: het ontbijt en diner is dan inbegrepen. In de regel kunt u een lunchpakket bestellen. Inkopen doen in het plaatselijke winkeltje is natuurlijk ook mogelijk.

Bij sommige wandelvakanties verblijft u op basis van volpension; dus inclusief ontbijt, lunchpakket en diner.

Een enkele wandelvakantie is op basis van logies. Er zijn dan voldoende restaurants in de nabijheid. We maken gebruik van dorpshotelletjes of van B&B’s.

Hannibal Reizen, Postbus 92069, 1090AB Amsterdam

www.hannibalreizen.nl info@hannibalreizen.nl + 31 630 622 623