Gastenboek Ancienne Ecole du Villard


Lees hoe onze gasten hun verblijf hebben ervaren in ons gastenboek Ancienne Ecole du Villard. U kunt op deze pagina ook uw ervaringen met ons delen. Uw bijdrage wordt niet direct in het gastenboek geplaatst, maar eerst gecontroleerd op spam. Heeft u een vraag, ga dan naar de contactpagina


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

6 Gedachten over “Gastenboek Ancienne Ecole du Villard

 • Rob en Liesbeth

  We hebben in juni 2019 een heerlijke vakantie doorgebracht in Frankrijk. De accommodaties waren geweldig. We kunnen deze wandelvakantie een ieder van harte aanbevelen. De Chartreuse is een prachtig wandelgebied. Daarnaast op deze manier veel leuke, aardige en gezellige mensen ontmoet!

 • T Jansen

  Zojuist teruggekomen van een fijne vakantie in de Elzas. De ontvangst in het hotel was uitstekend en informatief. Omdat ik iets langer ben dan de gemiddelde reiziger werd me verteld dat sommige kamers een schuin dak hadden en dat dit best lastig kon zijn. Of we, omdat we een week gingen verblijven, in een chalet wilden verblijven? Prima geregeld en direct aan het warme kleine zwembad gelegen. Op basis van half pension geboekt, en maaltijden, alhoewel simpel van aard, waren goed van smaak. Eigenaren spreken Frans en Duits, dus geen taalbarriere. Ligging van hotel aan een doorgaande weg, maar geen grote doorstroom van verkeer (mei 2019). Kan misschien anders zijn in de zomer. Het hotel is wat ouder maar dat geeft tegelijkertijd een charme die wij op prijs stellen. Complimenten voor de wandelingen en met name de route omschrijvingen. Tot op de letter nauwkeurig! Voor herhaling vatbaar en zeker aan aanrader!

  Reactie Hannibal Reizen: De maaltijden zijn goed verzorgd en er worden biologische producten gebruikt. De doorgaande weg levert in de zomer niet noemenswaardige overlast op.

 • Cora van Putten

  In januari naar Tenerife geweest, 8 dagen individuele vakantie. Wandelingen waren prima georganiseerd. Maar helaas was het weer niet zo best. Toch alle wandelingen gedaan, helaas was de weg naar de Semafoor afgesloten moesten terug en konden via het strand alsnog naar boven. Onze tweede overnachting op de bananaplantsge was super!! Sowieso gastvrij, goed ontbijt en een geweldige kamer en-suite! We zien al weer uit naar onze volgende wandelvakantie 😄!
  Cora

  Reactie van Hannibal Reizen: Het is heel jammer om geen mooi wandelweer te treffen op Tenerife. Maar sportief dat de wandelingen toch gelopen zijn. We nemen in de routebeschrijving op dat de weg naar het semafoor in januari 2019 gesloten was.

 • Hans van Bruggen

  Vijf dagen naar Kobern Gonsdorf aan de Moezel geweest. Mooi hotel ,aardige gastvrouw en super omgeving. De routes waren goed geregeld en goed te volgen. Zeker voor herhaling vatbaar.
  Bedankt, we hebben een fijne vakantie gehad.
  Vriendelijke groet Hans en Marian van Bruggen

 • Annette Vliegenthart Post auteur

  Hallo Frank en Johan, We hebben een heerlijke week gehad met elkaar in de Chartreuse, ondanks het minder fraaie weer. Maar ja dat kun je nu eenmaal niet van te voren regelen:-). We hebben echter toch elke dag gewandeld alleen de laatste vrijdag naar Chambery geweest, toen waren de voorspellingen wel heel slecht. Het huis is fijn en van alles voorzien en ook de keuken functioneerde prima. Het enige wat miste voor Hollanders als wij was een kaasschaaf, maar we hadden er zelf 2 meegenomen, dus ook dat was geen probleem. Servies was er voldoende, we hadden zelf allemaal thermoskannen bij ons, dus ook die werden veelvuldig gebruikt. Eigenlijk was iedereen net als ik de 1e keer dat ik jullie fraaie huis bezocht, zeer tevreden over het huis, zowel de heerlijke ruimte beneden als de slaapkamers met aparte badkamers. Al met al hebben we genoten van ons verblijf en het lijkt mij zelf nog leuk om jullie huis een keer te bezoeken in de winter, dus wie weet kom ik nog een keer terug met mijn kinderen. Ik hoop dat er nog veel mensen enthousiast jullie huis zullen huren, het ligt op een mooi rustige plek en is vanuit Nederland prima in 1 dag te bereiken. Heel veel succes met jullie wandeltochten en de verhuur van het huis. Wellicht tot een volgende keer. Hartelijke groeten Annette Vliegenthart Gite

 • Dolf Middelhoff Post auteur

  4-Sterrenlocatie voor de prijs van 2: Wanneer Frank en Johan iets nieuws bedenken moet je altijd even goed opletten! Nu hebben ze weer zo’n briljant idee: ze verhuren de vertrouwde ‘Ancienne Ecole du Villard’ als gîte. Want ze willen weer meer zelf op stap gaan met hun wandelgroepen. Goed voor die groepen en goed voor de jongens. Want het is weliswaar prachtig in de Chartreuse, maar je wilt ook wel weer eens een andere omgeving zien, nietwaar? Doen wij toch ook: daarom gaan we er met hen op uit in Corsica, Umbrië, Marokko, you name it. Of komen we lopen in de Chartreuse. Met het heerlijke eten van Frank en de dagelijkse weerpraatjes van Johan. Ze gaan er dus vaker op uit en dan staat de Ancienne Ecole leeg. Zonde, dus bedachten ze die te gaan verhuren als ze er toch niet zijn. Met een groepje van 6 mensen mochten wij deze herfst het spits afbijten. Wat een eer!

  Ik kende de Ecole van twee ‘traditionele’ wandelarrangementen en wist niet wat ik zag toen Christiane (een beleving!) ons ontving en de aangepaste gemeenschappelijke ruimte toonde. Er was een keuken in gebouwd en wat voor een! Voorzien van alle comfort en niet alleen praktisch fraai, maar ook schitterend vormgegeven. Ik ga het niet hebben over die enkele kinderziektes die we tegenkwamen (dat is nu eenmaal het voorrecht van de spitsafbijters) maar ook niet over het drank- en spijsgelach dat we er hebben aangericht. Dat zou dit verslag nodeloos lang maken. Kortom: we hebben het er geweldig naar onze zin gehad.

  De Ancienne Ecole is een geweldige stek als ‘table d’hôte’ en je legt er hele leuke contacten met mensen die je nog nooit eerder hebt gezien. Dat is een krachtige pré. Maar als gîte is hij minstens even goed. Met mensen die je door en door kent, waarmee je de dag goed doorkomt, waarmee je goed samen kunt zwijgen bij een vuurtje in de haard (met een goed glas wijn, uiteraard), luisterend naar passende muziek (zelf meenemen!) en de vrijheid te gaan en staan waar en wanneer je wilt. En je eigen 4-gangendiner kopen, koken en verorberen. En de jongens ergens ver weg in het wild lopend zodat ze niet zien wat een zwijnenstal het is in hun huis en wat een lui leven je er stiekem leidt. Gewandeld is er niet zoals we dat gewend waren, maar daar hadden we deze keer zo onze redenen voor. Blijft één GROOT nadeel: geen eten van de hand van Frank en wie zorgt er nu voor het weerbericht? ‘Gîte Ancienne École de Villard’ is een 4-sterrenlocatie voor de prijs van 2. Snel boeken dus, want als dit eenmaal goed bekend wordt, kom je er niet meer tussen!!!!