Groepsreis Rijk van Nijmegen, Nederland


Type reis: groepsreis Rijk van Nijmegen
Reissom: € 615 (tweepersoonskamer) € 675 (eenpersoonskamer)  
Reisperiode: vrijdag 24 december –  dinsdag 28 december, 4 overnachtingen

Maximaal aantal deelnemers: 20
Er zijn twee reisbegeleiders, we kunnen dus in twee groepjes lopen
Covid-19 maatregelen Nederland
Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

 

Boek de reis 24+28+december+2021 »

Bestemming >> 
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Het Rijk van Nijmegen

Een stukje buitenland aan de rand van Nederland, zo wordt de streek rondom Nijmegen ook wel genoemd. En terecht, want je vindt er landschapselementen die je in ons land zelden dicht bijeen aantreft. Op de plek waar de Rijn vanuit Duitsland ons land binnenstroomt, heeft het water een stukje buitenland meegesleept en afgezet. Gletsjerijs heeft het vervolgens opgestuwd tot voor ons land ongekende hoogte. De Waal en de Maas pasten hun loop aan en stromen nu onderlangs de heuvels door een landschap van uiterwaarden, polders, hellingbossen, bronbeekjes en vennetjes in uitgestrekte heidevelden.

De wandelingen
In het Rijk van Nijmegen zijn tientallen wandelingen uitgezet, die deels ook bekend zijn van de beroemde wandelvierdaagse van Nijmegen. Wij hebben een viertal wandelingen voorbereid in verschillende landschappelijke gebieden. Enkele wandelingen zijn door geaccidenteerd terrein, zodat u bij elkaar opgeteld aardig wat meters klimt en daalt. De wandelingen zijn echter niet lang in aantal kilometers. Omdat de meeste deelnemers met de auto komen, kunnen we gezamenlijk met een paar auto’s naar het beginpunt rijden.

Overzicht van de wandelingen

Vrijdag 24 december
Wandeling over 
glooiende rivierduinen, vele vennen en uitgestrekte heidevelden.
Het gebied waardoor deze wandeling loopt is in hoofdzaak gevormd door de grote rivieren. Na de laatste ijstijd was Nederland een poolwoestijn. Zand uit de bedding van de Maas werd tot hoge rivierduinen opgeblazen. De Waal had voordien al een laag klei afgezet. Daardoor ontstonden er vennen. Omdat de vennen dreigden te verdrogen is later een deel van het bos omgevormd naar heide. Hierdoor blijft de unieke flora en fauna van dit heidegebied behouden. Halverwege de wandeling komen we langs horeca.
Lengte: 12 km
Zuivere looptijd:
3h00, klimmen: 60 m, dalen: 60 m
Zwaarte: *

Zaterdag 25 december
Een route door de glooiende bossen op de stuwwal van Berg en Dal.
De topjes zijn tot ruim 90 meter hoog. Onderweg passeren we talloze schilderachtige laantjes en beekjes die de heuvels af stromen. Af en toe lopen we  door bewoond gebied, al zijn het vooral luxe villa’s die veelal afgeschermd liggen. Het heuvelachtige landschap biedt prachtige vergezichten over de polders, uiterwaarden en het rivierenlandschap van de Waal en de Rijn. Onderweg passeren we regelmatig terrasjes en uitspanningen.
Lengte: 14½ km
Zuivere looptijd:
3h50, klimmen: 450 m, dalen: 450 m
Zwaarte: **

Zondag 26 december
De Ooijpolder is een natuurgebied aan de rivier de Waal ten oosten van Nijmegen.

Voordat de dijken werden gebouwd was dit een ruig en moerassig gebied. De rivier heeft in het verleden bij overstromingen vruchtbare rivierklei afgezet. De klei is voornamelijk gebruikt om stenen van te bakken. De Ooijpolder maakt onderdeel uit van de Gelderse Poort, een grensoverschrijdend natuurproject met Duitsland. Het is er heerlijk wandelen langs strandjes, uiterwaarden en meertjes. En ook is er op tijd horeca onderweg. 
Lengte: 13½ km
Zuivere looptijd:
3h20, klimmen: 80 m, dalen: 105 m
Zwaarte: *

Maandag 27 december
Een afwisselende wandeling op de grens van Gelderland en Noord-Limburg.
We lopen eerst door het Zevendal naar de Mookerhei. Het Zevendal ligt aan de voet van de Kiekberg (77 meter) en is gevormd in een uitloper van de Nijmeegse stuwwal. Er zijn voor Nederland flinke hoogteverschillen. Op de Mookerheide heeft men op sommige punten prachtige vergezichten over de Maasvallei bij het land van Cuijk.  Na de hei gaat het over paden met vergezichten in het Zevendal richting Groesbeek. Daarna wandelen we over een landgoed, over slingerende paadjes op beboste hellingen, langs akkers en kleine bronbeekjes terug naar het restaurant met terras bij het startpunt.
Lengte: 17 km
Zuivere looptijd:
4h00, klimmen: 275 m, dalen: 275 m
Zwaarte: **

Dinsdag 28 december
Vertrek na het ontbijt

Verblijf en prijzen

Het verblijf

Tijdens deze wandelvakantie verblijven we in een grote, luxe groepsaccommodatie. U kunt kiezen uit een eenpersoonskamer of een tweepersoonskamer met lits-jumeaux. Alle kamers beschikken over een zithoek, bureau en badkamer met douche/toilet. Verder hebben we de beschikking over twee grote ruimtes met eettafels en diverse zithoeken. Voor de liefhebbers is er ook een sauna. Het verblijf is op basis van volpension.

 • De maaltijden

  Frank en Johan zorgen voor het ontbijt en het lunchpakket. Een cateraar verzorgd het avondeten. Al zoekend kwamen we ‘Yamen Cuisine’ tegen. Na overleg werden we heel enthousiast. Lees hier waarom. Yamen Cuisine schotelt ons drie dagen een driegangendiner voor: (h)eerlijke gerechten uit alle windstreken. We genieten van twee voorgerechten, twee vegetarische en één niet-vegetarisch hoofdgerecht, twee salades en een nagerecht. Op kerstavond krijgen we een feestelijk viergangen Syrisch buffet geserveerd. Dit bestaat uit zes voorgerechten, twee vegetarische en twee niet-vegetarische hoofdgerechten, twee salades en twee desserts.

  • Reissom per persoon

   Eenpersoonskamer € 675
   Tweepersoonskamer € 615

   Inbegrepen:

   • vier dagen verblijf op basis van volpension
   • begeleiding door Johan en Frank van Hannibal Reizen
   • welkomst met koffie en taart tijdens de wandeling op de aankomstdag
   • toeristenbelasting

   Niet inbegrepen:

   • heen- en terugreis naar Groesbeek
   • openbaar vervoer (trein/bus) tijdens de wandelingen
   • lunchpakket op de dag van aankomst
   • drankjes bij het diner (wijn/bier/fris)
   • uitgaven van persoonlijke aard
   • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
   • administratiekosten € 25 per boeking
   • eventuele reis- en annuleringsverzekering

   Foto’s

   • Praktische informatie

    De reis ernaartoe

    U reist met de eigen auto of met het openbaar vervoer naar Groesbeek. U kunt de auto gratis bij de accommodatie parkeren. Na boeking ontvangt u informatie over hoe u per auto en openbaar vervoer de accommodatie kunt bereiken.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

5 gedachten over “Groepsreis Rijk van Nijmegen, Nederland

 • Irma Bericht auteur

  Ik heb genoten van de mooie wandelingen, de gezelligheid en het heerlijke eten. Ik kijk uit naar een volgende Hannibal reis

 • Annemieke Bericht auteur

  Heerlijke dagen gehad, ondanks het werk wat ik tussendoor nog moest doen. Vooral de Ooipolder staat hoog op mijn lijstje om nog eens te lopen. Voor Frank complimenten dat hij zo heerlijk heeft gekookt voor zo’n grote groep. Ik hoop jullie allemaal op een volgende Hannibal reis weer tegen te komen.

 • Vicky Bericht auteur

  Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad én met een heel fijn gezelschap. Een bijzondere en persoonlijke organisatie van Frank en Johan van Hannibal Reizen. Ik heb zo heerlijk gegeten! Ik ga heel graag nog een keer mee met een groepswandelreis van Hannibal Reizen.

 • Margreet Vroom

  Beste Frank en Johan,
  De wandelingen van jullie in de omgeving van Groesbeek zijn echt een aanrader. Ze brengen je dicht bij de natuur en zijn heel afwisselend. Niet alleen omdat drie wandelingen over paden gaan dan weer door dicht bos, dan weer langs bosranden met mooie decorlandschappen, dan weer wat klimmend en dan weer wat dalend, maar ook omdat één wandeling in een geheel andere omgeving is, door de Ooijpolder. Dit maakte het wandelen heel plezierig. En het was ook fijn om halfweg of aan het eind van de wandeling op een terras iets te kunnen drinken. En terug in de accommodatie was het altijd gezellig thuiskomen doordat Frank ons altijd verwelkomde met kannen thee en koffie en met door hem gebakken bananencake. Daarna serveerde ie ook nog een super lekker diner. Wat kan hij heerlijk koken! Kortom: ik kijk terug op heel mooie en gezellige wandeldagen in het Rijk van Nijmegen.

 • Ans en Niek

  Dag Frank en Johan,

  Het was weer een geweldige wandelvakantie. We hebben genoten. De wandelingen waren iedere dag compleet anders. Zowel gelopen op de stuwwal met veel hoogteverschil, als in de Ooypolder, bij de Hatertse vennen en over de Mookerheide. Het zijn prachtige routes die Hannibal heeft uitgezet. De groepsaccommodatie was super, heel mooi en luxe. En het eten wat Frank heeft gekookt was voortreffelijk. Nogmaals bedankt. Hopelijk is er snel weer een wandelreis waar we weer mee kunnen.