Individuele wandelvakantie Allgäu standplaats Duitsland


Individuele wandelvakantie vanuit één accommodatie
Deze reis kan ook door één persoon alleen worden geboekt
Reissom: vanaf € 450 per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Type reis: standplaats, minimaal 8 dagen / 7 nachten
Honden zijn helaas niet toegestaan in deze accommodatie
Reisperiode: mei tot en met eind oktober
Covid-19 maatregelen Duitsland
Informatie over onze aangepaste annuleringsvoorwaarden n.a.v. Covid-19

Boek deze reis »

Bestemming >> 
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Allgäu

De Allgäu (zeg ‘Algoi’) is een streek in het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren. In het zuidelijkste deel liggen de Allgäuer Alpen die zich uitstrekken tot in Oostenrijk. Rondom Oberstaufen en Immenstadt in de Allgäu ligt het natuurpark Nagelfluhkette, een gevarieerd berglandschap met een oppervlakte van vierhonderd vierkante kilometer. Het beschermde natuurgebied ligt deels in Duitsland en deels in Oostenrijk. Hier verwelkomen alpenweiden met traditionele almboerderijen de wandelaar. Vanaf bergtoppen en graten ontvouwen zich adembenemende vergezichten. Het Nagelfluh-gesteente, in de volksmond ‘Herrgottsbeton’, is kenmerkend voor het landschap. Het bestaat uit voormalige rivierkiezels die tot een conglomeraat zijn samengeperst. Ongeveer vijfentwintig miljoen jaar geleden werd hieruit de Nagelfluhkette gevormd, een van oost naar west lopende bergketen van vierentwintig kilometer lang. Het hoogste punt ligt op 1833 meter.

Wandelen in de Allgäu

De Nagelfluhkette is een goed ontsloten wandelgebied op hoogte. Er zijn enkele kabelbanen die u naar boven brengen. Eenmaal daar hebt u een prachtig uitzicht op de Oostenrijkse Alpen van de Vorarlberg in het zuiden en op het heuvelland van de noordelijke Allgäu en Schwabenland. De paden zijn goed begaanbaar. Veel van de boeren hebben hun almboerderij uitgebreid met een terrasje, waar ze lokale drankjes, hapjes en heerlijke taart serveren. En wat dacht u van een heerlijke massage na de wandeling door de huis-masseur van het hotel?

Overzicht van de wandelingen individuele wandelvakantie

1. Rondwandeling Wildes Wasser. Een wandeling over makkelijke paden. Prima geschikt als inloopwandeling. Alleen de afdaling naar de Buchenegger Wasserfall is iets pittiger. Wie de lange variant te ver vindt, kan halverwege de korte kiezen.
Lange variant: 13½ km, 4h00, ↑↓ 600 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 10½ km, 3h10, ↑↓ 390 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

2. Wandeling over de Hochgrat West. De Hochgrat is een van de mooiste plekken van de Allgäu. De graat ligt op een hoogte van rond de 1800 meter en heeft een mooi uitzicht op de Oostenrijkse Alpen in het zuiden en op het heuvelland van de Obere Allgäu in het noorden. Wie de lange variant te ver vindt, kan halverwege de korte kiezen. In dat geval eindigt de tocht bij de Falkenhütte of bij Alpengasthof Hörmoos. Hier neemt u de bus terug naar het hotel (voor eigen rekening).
Lange variant: 13 km, 4h30, ↑ 390 m ↓ 1150 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 5 km, 2h00, ↑ 255 m ↓ 500 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

3. Wandeling naar de Salmaser Höhe en de Kalzhofener Höhe. Deze wandeling is de meest noordelijke van ons aanbod in de Allgäu. Ook hier klimt u naar een graat, zij het wat minder hoog dan de Hochgrat. Deze graat ligt op een hoogte van maximaal 1200 meter en heeft een mooi uitzicht op de Hochgrat in het zuiden en op het heuvelland van de Obere Allgäu in het noorden.
Looptijd: 12½ km, 3h40, ↑ 635 m ↓ 575 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

4. Wandeling vanuit het Imbergbahn Bergstation naar de Moos-Alpe. De Imbergbahn brengt u naar de graat van de bergketen die net ten noorden van de Hochgrat ligt. De graat ligt op een hoogte van rond de 1300 meter en heeft een mooi uitzicht op de Hochgrat in het zuiden en op het dal van de Weißach in het noorden. Een deel van de wandeling loopt door Oostenrijk (paspoort is niet nodig). Van deze wandeling hebben we een lange, een middel- en een korte variant voorbereid. De lange variant keert terug naar Steibis, bij de middelvariant neemt u de kabelbaan om af te dalen en de korte variant eindigt bij Alpengasthof Hörmoos. Hier neemt u de bus (voor eigen rekening) terug naar het Steibis.
Lange variant: 17 km, 4h45, ↑ 515 m ↓ 805 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Middel variant: 14½ km, 4h10, ↑↓ 515 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 11 km, 3h05, ↑ 390 m ↓ 325 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

5. Rondwandeling over de Denneberg. Een mooie wandeling met veel uitzicht vanaf de alpenweiden rondom de Denneberg. Over de graat van de Denneberg loopt de waterscheiding tussen het stroomgebied van de Donau en dat van de Rijn. De helling aan uw rechterhand watert af op de Rijn, die aan uw linkerhand op de Donau.
Lange variant: 13 km, 4h00, ↑↓ 670 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 11½ km, 3h30 ↑↓ 600 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

6. Wandeling over de oostelijke graat naar de Hochgrat en de Rindalphorn. De Hochgrat is een van de mooiste plekken van de Allgäu. De graat ligt op een hoogte van rond de 1800 meter en heeft een mooi uitzicht op de Oostenrijkse Alpen in het zuiden en op het heuvelland van de Obere Allgäu in het noorden. Wie de lange variant terug naar het dalstation te ver vindt, kan de middel- of de korte variant kiezen. De afdaling vanaf de graat terug naar het dalstation gaat over een prachtig paadje. Dit is echter vooral in het begin erg steil en op een aantal plekken is het hoogtevrees-gevoelig. Bij twijfel kunt u de middel- of korte variant kiezen.
Lange variant: 11 km, 5h15, ↑ 400 m ↓ 1230 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Middel variant: 8 km, 4h30, ↑↓ 580 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 4½ km, 2h35, ↑↓ 305 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen.

Verblijf en prijzen

Verblijf

U verblijft in het dorp Oberstaufen (ruim 7000 inwoners). Het ligt aan de rand van het natuurpark Nagelfluhkette. Het kleinschalig hotel ligt op een rustige plaats midden in het dorp. Het beschikt over een eigen parkeerplaats en een grote tuin met uitzicht op weides en bossen. ’s Ochtends geniet u van een uitgebreid ontbijt. Een lunchpakket kunt u bestellen in het hotel of zelf inkopen bij een van de bakkers/kruideniers in het dorp. Voor het avondeten kunt u terecht in verschillende restaurants in het dorp.

Prijzen 2021

De reissommen zijn per persoon

Soort kamerBeschrijving kamerPrijs
1-persoonsstandaard (17m2)€ 514
1-persoonscomfort (22m2)€ 574
2-persoonsaparte bedden (19m2)€ 450
2-persoonsstandaard met tweepersoonsbed (24m2)€ 480
2-persoonscomfort met tweepersoonsbed (29m2)€ 525

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • toeristenbelasting (inclusief Gästekarte Oberstaufen Plus; zie uitleg hieronder)
 • lokale transfers
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen en ingetekende kaartjes van de wandelingen
 • GPS-gegevens van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis
 • lunchpakketten en diners
 • eventueel bus Falkenhütte – Steibis (korte variant wandelingen 2 en 4)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • bijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Bij het verblijf is de toeristenbelasting (Kurtaxe) inbegrepen. Als tegenprestatie krijgt u de ‘Gästekarte Oberstaufen Plus’. Deze kaart geeft gratis toegang tot vrijwel al het openbaar vervoer in de directe omgeving. Ook het gebruik van de kabelbanen is met deze pas gratis. Dit geldt ook voor andere toeristische voorzieningen in de buurt, zoals het ‘Erlebnisbad Aquaria’, een groot zwembad met wellness-centrum in Oberstaufen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

Een gedachte over “Individuele wandelvakantie Allgäu standplaats Duitsland

 • Hannibal Reizen

  Deze bestemming hebben we op 10 januari 2021 aan ons programma toegevoegd. Het is hierom dat wij nog geen recensies hebben ontvangen.