Individuele wandelvakantie Chartreuse standplaats Frankrijk


Individuele wandelvakantie vanuit één accommodatie
Deze reis kan ook door één persoon alleen worden geboekt
Voor dit wandelarrangement is het niet noodzakelijk maar wel handig als u over een auto beschikt
Reissom vanaf € 400, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Type reis: standplaats, minimaal 6 dagen (5 nachten)
Honden zijn helaas niet welkom in deze accommodatie
Reisperiode: dit arrangement kunt u boeken van half mei tot eind oktober

Boek deze reis »

Bestemming >>
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

La Grande Chartreuse, een bestemming die een speciale plaats in ons hart heeft

De Chartreuse was de allereerste bestemming van Hannibal Reizen, het wandelreisbureau van Frank de Jong en Johan Verstappen. Vanaf 1987 ontvingen we er gasten in onze chambres en table d’hôtes. In al die jaren hebben we vrijwel alle wandelpaden in de Chartreuse belopen. De mooiste kozen we uit voor ons wandelprogramma. Duizenden gasten maakten zo kennis met deze prachtige streek in Frankrijk.

In december 2019 besloten we de chambres d’hôtes te verkopen en ons alleen nog te concentreren op individuele reizen en groepsreizen in een aantal Europese landen. Het ‘stokje’ door een enthousiast stel overgenomen. Wat de wandelingen betreft, profiteert u nog steeds van onze know-how. Wij houden de routes up-to-date. Wij genieten trouwens ook nog volop van de Chartreuse, we wonen er nog steeds.

Deze wandelvakantie voert u naar het zuidoosten van Frankrijk. Aan de rand van de Alpen, tussen Grenoble en Chambéry, ligt een klein maar indrukwekkend bergmassief, het ‘Parc Naturel Régional de la Grande Chartreuse’. Het contrast tussen de hoge rotswanden, de ruime dalen, de diep ingesleten kloven en de lieflijke bergweiden, maakt deze streek erg aantrekkelijk voor wandelaars. Kleine dorpjes, kapelletjes en kloosters worden afgewisseld door bloemenweiden, loof- en naaldbossen. Verscholen in een van de zijdalen ligt het imposante moederklooster van de Kartuizers. Boven de boomgrens, op ongeveer 1600 meter, gaat het bos over in ruige, alpiene bergweiden. Een netwerk van paden slingert door het dal en over de alpenweiden naar toppen die tot boven de 2000 meter reiken. Eenmaal op hoogte heeft u een prachtig uitzicht op de Mont Blanc, de Chaîne de Belledonne, het Massif des Ecrins en op de Vercors.

(Berg)wandelen in de Chartreuse

De Chartreuse is een rustig wandelgebied en een paradijs voor liefhebbers van planten. Wij bieden veertien wandelingen aan. U hebt deze wandelvakantie de keuze uit lichte en pittige tochten. Van alle niveaus zijn voldoende tochten beschreven, variërend van twee tot zeven uur wandelen. De hoogteverschillen lopen sterk uiteen, van enkele honderden meters tot soms meer dan duizend meter. U heeft de keuze uit onderstaande wandelingen.

Overzicht van de wandelingen

1. Wandeling naar St.Pierre d’Entremont. Met een pittig klimmetje naar de ruïne van Le Château. De beloning is een prachtig uitzicht. De tocht begint en eindigt bij uw accommodatie.
Looptijd: 2h45, 9 km, ↑↓390 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

2. Wandeling door het zuidelijke deel van het Vallée des Entremonts, met halverwege een terrasje in St. Philibert. Prachtig zicht op de imposante Lances de Malissard. De tocht begint en eindigt bij de accommodatie
Looptijd:
2h15, 8 km, ↑↓275 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

3. Combinatie van tocht 1 en 2. Wie bovenstaande inlooptochten afzonderlijk te kort vindt, kan ze tot een langere wandeling combineren. De tocht begint en eindigt bij de accommodatie.
Looptijd:
5h00, 17 km, ↑↓665 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16

4. Wandeling van de Col du Granier terug naar Le Villard. Het bergriviertje Le Cozon is de leidraad van deze wandeling. Het slingert door het noorden van de vallei, waar nog kleinschalige veeteelt wordt bedreven. Ook bij deze wandeling is halverwege een terrasje in het dorpje Epernay. De tocht kan in meerdere varianten worden gelopen.
Lange variant4h45, 15 km, ↑590 m ↓850 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Midden variant: 4h00, 13 km, ↑365 m ↓850 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 2h45, 9 km, ↑420 m ↓360 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

5. Tocht om ‘de huisberg’ van St. Pierre d’Entremont, de Roche Veyrand. De wandeling voert door open terrein en over paden tussen houtwallen. Meerdere alpenweiden met mooi uitzicht en prachtig gelegen terrassen in de dorpjes Corbel en Le Désert.
Lange variant: 5h15, 18 km, ↑880 m ↓650 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 4h30, 15 km, ↑↓650 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16  

6. Een alpiene wandeling van het Cirque de la Plagne naar het Cirque de St. Même via het Haute Plateau de l’Alpe. Een groot deel van het plateau bestaat uit alpenweides, die ’s zomers door koeien, schapen en geiten worden begraasd. De noordwest flank van deze ’tafelberg’ is de Pinet, met zijn 1867 meter het hoogste punt van dit plateau.
Lange variant: 5h45, 21 km, ↑865 m ↓1070 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 5h00, 18 km, ↑640 m ↓1070 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16

7. Rondwandeling door het Cirque de St. Même. Uit de wand van het cirque komt de ondergrondse rivier de Guiers Vif te voorschijn. Het water stort zich vervolgens trapsgewijs in vier watervallen omlaag naar de bodem van het cirque. Volgt de route terug naar  uw onderkomen over lieflijke paadjes door weides boven de Guiers Vif.
Looptijd: 3h30, 10 km, ↑450 m ↓435 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

8. Wandeling vanuit het dal van St. Pierre de Chartreuse via de Col du Cucheron terug naar het Vallée des Entremonts.
Looptijd: 4h00, 12 km, ↑550 m ↓545 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

9. Een rondwandeling door het dal van St. Hugues. Het kerkje van St. Hugues is een bezoek waard. Het is ingericht met kunstwerken van de nationaal bekende kunstenaar Arcabas. En bij een kerk hoort natuurlijk een leuk café met terras.
Looptijd: 4h15, 11 km, ↑↓420 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

10. Een pittige tocht naar de Petit Som (1772 m) De wandeling begint bij het klooster van de Kartuizers. Via mooie paden over alpenweides wordt de top bereikt, vanwaar mooi uitzicht op de hoge Alpen met onder andere de Mont Blanc. Daarna volgt een afdaling door het sprookjesachtige dal van Eparres.
Looptijd: 6h00, 18 km, ↑1110 m ↓1020 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16hannibal-reizen-ster2-h16

11. Een rondwandeling over het uitgestrekte domein van het klooster van de Kartuizers. Het klooster zelf is niet te bezoeken. Maar er omheen lopen en het van de buitenkant bewonderen kan wel. Tevens is er vlakbij een museum dat handelt over de historie van de orde en over hoe de monniken leven.
Lange variant: 3h15, 11 km, ↑↓520 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 1h55, 6 km, ↑↓260 m, zwaarte
hannibal-reizen-ster1-h16

12. Rondwandeling over de bijzonder ruige hellingen van de Charmant Som. Alpiene bloemenweides en indrukwekkende rotsformaties. En een grote kans op het zien van gemzen, die zich in dit landschap prima thuis voelen. Het beginpunt is het Chalet du Charmant Som, een boerderij annex auberge met terras, waar de boerensalade en een drankje goed smaakt na de wandeling.
Lange variant: 3h45, 6 km, ↑↓520 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16
Korte variant: 2h30, 4 km, ↑↓290 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

13. Rondwandeling vanuit Le Sappey en Chartreuse naar de oostelijke flanken van de Chamechaude, met zijn 2082 meter de hoogste top in de Chartreuse.
Lange variant: 3h45, 11 km, ↑↓685 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16
Korte variant: 2h00, 6 km, ↑↓295 m, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

14. Tocht vanuit Perquelin met een pittige klim naar het plateau aan de voet van de Rochers de Bellefont. Prachtige paden slingeren tussen rotsformaties van kalksteen en langs diepe spleten in de rotsige bodem. Karstverschijnselen (erosievormen in een bodem van kalksteen) zijn overal zichtbaar.
Looptijd: 5h00, 16 km, ↑800 m ↓900 m, zwaarte hannibal-reizen-ster3-h16

Naast de hierboven beschreven wandelingen zijn er nog vele (hogere en langere) wandelingen mogelijk. Zoals beklimmingen van de Chamechaude (2082 m), de Grand Som (2026 m), Dent de Crolles (2062 m) en de Petit Som (1867 m).

Lees meer over de zwaarte van de wandelingen.

Wandelingen en transfers

Voor dit wandelarrangement is het niet noodzakelijk maar wel handig als u over een auto beschikt. Alleen de eerste drie (inloop) wandelingen beginnen en eindigen bij  de accommodatie. Hiervoor heeft u dus geen vervoer nodig. Daarnaast zijn er vijf rondwandelingen waarmee u eerst met de eigen auto naar het beginpunt rijdt. Dit zijn wandelingen 5, 9, 11, 12 en 13. Als u ter plaatse niet over een eigen auto beschikt bent u voor deze wandelingen dus afhankelijk van de transferservice (zie hieronder).

Tenslotte zijn er vijf lijnwandelingen waarvoor u de transferservice nodig heeft. Voor deze wandelingen wordt u eerst naar het beginpunt gebracht en loopt u vervolgens terug naar de accommodatie. Dit zijn de wandelingen 4, 6, 7, 8, 10 en 14. Zowel wandelaars die met het openbaar vervoer zijn gekomen als wandelaars die over een auto beschikken hebben voor deze wandelingen een transfer nodig. De eigenaren bieden een transferservice aan naar het beginpunt van de wandelingen. Hiervoor vragen zij een vergoeding die u ter plaatse met hen kunt afrekenen. De hoogte van de vergoeding is per rit en hangt af van het aantal kilometers. De basisvergoeding per rit bedraagt € 5,00 verhoogd met een bedrag van € 0,50 per kilometer. Hun auto kan maximaal vier personen vervoeren. Hieronder een overzichtje van de kosten per transfer.

Let op: Wandelaars die niet over een auto beschikken moeten bij de rondwandelingen 5, 9, 11, 12 en 13 zowel worden weggebracht als worden opgehaald. Bij deze wandelingen worden de transferkosten dus twee keer in rekening gebracht.

Samengevat:
Wandelaars die met de eigen auto komen, kunnen de volgende wandelingen maken zonder gebruik te maken van de transferservice: 1, 2, 3, 5, 9, 11, 12 en 13.

Wandelaars die met het openbaar vervoer komen, kunnen alleen de wandelingen 1, 2, 3 maken zonder gebruik te maken van de transferservice.

Onderstaande prijzen zijn per transfer, dus niet per persoon.

Wandeling Beginpunt Kilometers Basisbedrag Kilometerbedrag Totaal
4A en 4B Col du Granier 26  km € 5 € 15 € 20
4C Entremont-le-Vieux   8 km € 5 €   9 € 14
5 St. Pierre d’Entremont   3 km € 5 €   4 €   9
6 La Plagne 12 km € 5 € 14 € 19
7 Cirque de St. Même   7 km € 5 €   8 € 13
8 St. Pierre de Chartreuse   8 km € 5 €   9 € 14
9 St. Pierre de Chartreuse   8 km € 5 €   9 € 14
10 Couvent de la Chartreuse 12 km € 5 € 14 € 19
11 Couvent de la Chartreuse 12 km € 5 € 14 € 19
12 Auberge du Charmant Som 22 km € 5 € 24 € 29
13 Le Sappey en Chartreuse 22 km € 5 € 24 € 29
14 Perquelin 11 km € 5 € 12 € 17

Verblijf en prijzen 2024

Het verblijf

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in een chambres et table d’hôtes’, de Franse naam voor een ‘B&B + diner’, waar u dus ook elke avond van een heerlijk maal geniet. Uw onderkomen ligt op ruim twee kilometer van het dorp Saint Pierre d’Entremont. Er zijn vier tweepersoonskamers met naar keuze twee aparte bedden of lits-jumeaux. Eén kamer beschikt over een lits-jumeaux en twee éénpersoonsbedden. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

Heerlijke maaltijden

De dag begint met een uitgebreid ontbijt. Na een inspannende dag wandelen en in afwachting van het driegangendiner met koffie/thee, is het heerlijk toeven in de tuin. Uit de keuken komen smaakvolle maaltijden. Er is een aangepast, gevarieerd menu voor wie geen vlees en/of vis eet. U kunt ter plekke een lunchpakket bestellen: € 7,50 (2 belegde broodjes, 1 stuks fruit, 1 energiereep of cake, 1 drankje). U kunt ook in het dorp Saint Pierre d’Entremont inkopen voor een lunchpakket doen.

Prijzen

Het arrangement bestaat uit minimaal 5 overnachtingen maar kan met een onbeperkt aantal nachten verlengd worden. De reissom is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen één kamer delen.

Prijs per nacht Laagseizoen Hoogseizoen
Vrijdag t/m woensdag o.b.v. halfpension € 85 € 89,50
Donderdag op basis van logies/ontbijt € 60 € 64,50
Toeslag 1-persoonskamer € 30 € 30

Hoogseizoen is van 24 juni t/m 8 september.

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van halfpension, op donderdag op basis van logies/onbijt
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen en ingetekende kaartjes van de wandelingen
 • GPS-gegevens van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis
 • transferservice
 • lunchpakketten
 • drankjes tijdens het diner
 • toeristenbelasting € 0,70 p.p.p.n.
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • consumentenbijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

Hoe komt u er?

Per auto:

Voor dit wandelarrangement is het niet noodzakelijk maar wel handig als u over een auto beschikt. De Chartreuse is goed in één dag te bereiken. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 1000 km, vanaf Brussel ongeveer 850 km. Op de laatste 35 km na, voert de rit over de snelweg. Na boeking ontvangt u een routebeschrijving.

Per trein:

Vanuit Nederland en België is de Chartreuse prima in één dag per trein te bereiken. Wij raden u aan niet op zon- en feestdagen per trein te reizen. Op die dagen rijden er minder treinen en rijdt de aansluitende bus naar Saint Pierre d’Entremont niet. Zorg dat u vóór 18h00 arriveert in Chambéry, zodat u voldoende tijd heeft om de bus te halen.

Via Parijs

U reist per Eurostar naar Parijs. Er is een overstap per snelmetro (RER) van Gare du Nord naar Gare de Lyon. Dan neemt u de TGV van Parijs naar Chambéry.

Via Brussel en Lyon

U reist per Eurostar of Intercity naar Brussel Zuid. Daar neemt u de directe TGV naar Lyon. Van Lyon reist u per gewone trein naar Chambéry. Op dit traject hoeft u dus niet over te stappen in Parijs.

Vanaf het busstation in Chambéry vertrekt dagelijks – behalve op zon- en feestdagen – om 18h20 een bus naar Saint Pierre d’Entremont. Deze bus doet er een uur over. U kunt tegen een kleine vergoeding door de eigenaren in Saint Pierre d’Entremont opgehaald worden.

Alleen maar wandelen?

Zwemmen

Het op 35 km afstand gelegen Lac d’Aiguebelette is een natuurlijk meer. Het heeft een prachtige turquoise kleur en is omgeven door heuvels en bergen. De zeven warmwaterbronnen geven het water een aangename temperatuur, tot wel 28° in de zomer.

Mountainbiken

De Chartreuse beschikt over tientallen kilometers aan mountainbike routes. In St. Pierre d’Entremont kunt u mountainbikes en elektrische fietsen huren.

Klauteren in de bomen, voor jong en oud.

In het nabijgelegen Le Sappey en Chartreuse (14km) is een ‘klauter en klimbos’. Over 15 uitgezette routes klautert en klimt u van boom naar boom. Als afsluiting scheert u aan een 200 meter lange kabel naar het einde van het parcours.

Stedenbezoek
Tijdens deze wandelvakantie kunt u ook een bezoek brengen aan de steden Grenoble of Chambéry met hun musea, winkelboulevards, mooie pleinen en parken. Ook kunt u met de auto een prachtige toerrit door de Dauphiné of Savoie maken.

Of bezoek het museum van de kartuizers en daarna de kerk van St. Hugues met haar zeer verrassende interieur. U kunt natuurlijk ook lekker niets doen of genieten van een mooi boek in de tuin of op het zonnige terras.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

20 gedachten over “Individuele wandelvakantie Chartreuse standplaats Frankrijk

 • Dirk

  Een fantastische reis met een schitterende locatie. De uitbaters van de B&B zijn super vriendelijk en zeer behulpzaam. Ze geven graag advies bij het kiezen van de wandelingen. De door Hannibal Reizen uitgezette wandelingen zijn heel mooi en gevarieerd. Het diner is telkens heerlijk en wordt met veel liefde klaargemaakt. Alles is heel verzorgd!

 • Peter Bosma

  De locatie van het hotel/ chambre des hotes is ideaal middenin het gebied, in een vallei met twee dorpen in de nabijheid. De oude dorpsschool is perfect gerenoveerd, heel authentiek en als groot pluspunt het terras waar met mooi weer het ontbijt en het diner geserveerd wordt door een perfecte gastvrouw en gastheer, met aandacht en vol tips, ze zijn enthousiaste ambassadeurs van hun omgeving. Ze serveren een genereus ontbijt en presteren een steeds verrassend driegangenmenu in de avond. Het assortiment routes verzorgd door Hannibal Reizen is gevarieerd en duidelijk beschreven. Hoogtepunten zijn de watervallen (Cirque des Meme) en de top van de Charmant Som. Een aanrader voor wie een ontspannen vakantie wil met wandelopties naar wens op maat.

 • Lieneke en Alice Bericht auteur

  Beste Johan en frank ,

  Alice en ik heb ontzettend genoten van het verblijf in de Chartreuse en van de prachtige wandelingen in de omgeving. Duidelijke beschrijvingen, zeker in combinatie met de gps . Jullie opvolgers zijn fantastisch hartelijke herbergiers en kok.

  We genieten volop na van ons heerlijk verblijf . Dank voor deze creatie.

  Lieneke en Alice

  • Lydeke & Mirjam

   In september 2023 een weekje in de Chartreuse. Top accomodatie, prachtige locatie, zeer schoon, heerlijk eten en de mensen van de accomodatie zeer behulpzaam en betrokken. De wandelingen waren fantastisch, prachtig, veel keuze en net even anders dan de wandelingen die door concurrenten aangeboden worden. Het is duidelijk dat Hannibal deze omgeving echt kent. Dit was de 3de keer dat we bij Hannibal hebben geboekt en wij zijn wederom zeer tevreden met deze reisorganisatie!!

   Mirjam en Lydeke

 • Maaike Struijk

  Wij waren eind mei in de Chartreuse. Wat een fantastische vakantie hebben we gehad! We logeerden in een aangename accommodatie en hadden een goede, gezellig ingerichte slaapkamer met ruime badkamer. Er is een fijne gezamenlijke zit/eetkamer waar, daar het eind mei ’s avonds echt nog fris was, de houtkachel elke avond lekker brandde. Er is ook een mooi terras met prachtig uitzicht, waar bij mooi weer het ontbijt geserveerd werd. En wat een rust; je hoort alleen de vogels en af en toe een loeiende koe of koeienbel; heerlijk!
  Gastheer en gastvrouw zijn gezellige mensen, in voor een praatje maar niet opdringerig, zeer gastvrij, en professioneel. De diners waren elke avond weer even heerlijk, met aandacht en creativiteit bereid en de borden perfect opgemaakt; restaurant-niveau!
  De door Frank en Johan van Hannibal Reizen uitgezette wandelingen waren ook erg mooi; we hebben genoten van de routes, bloemen, uitzichten, beesten, tochten naar de startpunten etc, etc. Ook de gezellige steden Grenoble en Chambéry zijn goed te bereiken en aan te raden voor een dagbezoek. We hebben helaas lang niet alle wandelingen kunnen maken dus komen we zeker terug naar dit heerlijke adres!
  Frank en Maaike

 • Philip

  Wat een uitzicht! Je komt op het terras en je wordt omringd door bergen, heuvels, bomen, weiden en rust. De vriendelijke ontvangst in de accomodatie is gastvrij en behulpzaam. De treinreis van Leiden naar Chambéry en de busrit van Chambéry naar St. Pierre d’Entremont hadden we net achter de rug. Wat er op tafel kwam (en elke morgen en avond daarna van onze 10-daagse vakantie) was heerlijk, mooi geserveerd en met aandacht voor details bereid. Wij, vegetariërs, hebben elke avond genoten van die verrassende gerechten.
  Alle dagen hebben we gewandeld en steeds gebruik gemaakt van de beschreven wandelingen van Johan en Frank en van Hannibal Reizen. De mogelijkheid om gebruik te maken van de transfers voor sommige wandelingen was makkelijk. De beschrijving was precies, accuraat en liet zelden ruimte voor enige verwarring. En elke wandeling was mooi en gevarieerd. Stokken zijn aan te raden voor de “pittige” wandelingen, vooral als je al wat ouder bent.

 • Merel & Björn

  Wij hebben een heerlijke week gehad in augustus 2022.
  De gastvrouw en heer zorgen van A tot Z voor een geweldig verblijf, zijn niet opvallend aanwezig, zeer behulpzaam, echt een voorbeeld als gastvrouw en- heer.
  Het ontbijt is goed, met elke dag een verrassing en bij lekker weer buiten; dat is nog eens wakker worden, wat een uitzicht zeg.
  Indien gewenst kun je een basic-lunchpakket meenemen, dit is ook echt prima verzorgd.
  Na de wandeling kun je heerlijk relaxen in de tuin op verschillende plekjes, het is echt een paradijs.
  Het diner smaakte elke avond heerlijk, was top verzorgd en wij proefden de liefde erin terug.
  Hannibal Reizen heeft voor elk wat wils qua wandelingen, enige voorbereiding / inlezen verdient aanbeveling, de omgeving is prachtig. Wat ons betreft is dit een absolute aanrader voor een hele fijne wandelweek.De slaapkamers en bedden zijn goed, net als de badkamers.
  Wij hebben ontzettend genoten van de omgeving, gastvrijheid en humor.
  Reactie Hannibal Reizen: Heel fijn te lezen dat Merel en Björn een geslaagde vakantie hebben gehad. We hebben nog een aantal van vergelijkbare wandelvakanties in ons programma. Er valt dus nog veel te ontdekken via Hannibal Reizen.

 • Nettie en Ger Bericht auteur

  In juli 2022 hebben we een week in de Chartreuse vertoefd.
  We zeiden vooraf dat we naar een wandelhotel gingen. Maar het is veel meer dan een hotel.
  Een schitterend gelegen Chambres d’hôtes met een fantastische gastvrouw en gastheer.
  De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen; groot en zwaar of klein en charmant, allen zorgvuldig uitgezet door Hannibal Reizen. De dag begint met een ontbijt met uitzicht op de omringende bergen en heerlijke broodjes met o.a. eigengemaakte jam. Heb je de vorige dag een zware wandeling gehad en wil je het een dagje kalm aan doen. Overal om het huis zijn heerlijke zitjes in de zon en in de schaduw. En als het regent is het ook binnen goed uit te houden.
  Om half acht ’s avonds wordt een heerlijk diner geserveerd. En als na de koffie en thee die daarna geserveerd wordt iedereen naar boven gaat is het opvallend gauw stil.
  Kortom een plek om naar terug te verlangen.

 • Irna

  We hebben een fantastische vakantie gehad, genoten van de wandelingen, de prachtige uitzichten, en bij terugkomst, de ontspannen sfeer in de Chambres d’hôtes. Heerlijk gegeten en gedronken, lekker geslapen, en helemaal uitgerust. Sommige wandelingen vereisten goede wandelervaring, en dit jaar was de eerste keer dat we met stokken liepen, echt een aanrader. Marjolein en Paul: heel erg bedankt voor de gastvrijheid en alle lekkere gerechten en tot de volgende keer! Frank en Johan: hartelijk dank voor de organisatie. Geweldig!

 • Fred en Ine

  We hebben een fantastische vakantie gehad; mooi gebied, goed beschreven wandelingen, goede en gezellige chambre d’hote waar ze ook heel goed hun best deden om aan de dieetbeperkingen te voldoen.

 • Hanneke

  De wandelvakantie in Chartreuse is zeer aan te bevelen: prachtige, goed beschreven wandelingen van Hannibal Reizen en een zeer gastvrije ontvangst in de chambre d’hote met heerlijke maaltijden.

 • Jolien Bericht auteur

  Beste Frank,

  We hebben het heerlijk gehad. Jerome heeft er alles aan gedaan om er een onbezorgde vakantie van te maken. De royale eetkamer met zithoek waar we altijd ons gang konden gaan, iedere avond een gezonde stevige maaltijd, zijn inspanning om glutenvrij te koken. Heel attent!
  Qua locatie moesten we met de aangereikte wandelingen eerst wat puzzelen, maar dat is zonder zijn hulp helemaal goed gekomen. Vooral de wandeling naar Col de Mas(?) was fantastisch. De eerste dag zijn we vanuit Col de Cucheron beide inloopwandingen gaan doen. Kon goed, maar was echt wel iets te veel voor twee van ons (waaronder ikzelf).

  Reactie Hannibal Reizen: Jolien en familie verbleven als eerste gasten in een accommodatie waar wij voor het eerst mee samenwerken. Vandaar dat ze wat moesten puzzelen. We gaan de reis-informatie zodanig aanpassen zodat alles duidelijk is. Deze accommodatie gaan we ook spoedig op de website toevoegen.

 • André Besseling Bericht auteur

  Een weekje volledig ontzorgen in de Chartreuse.
  Paul en Marjolein hebben in het franse gehucht Le Villard een perfecte plek om te kunnen genieten van buitenlucht en wandelen. De Chartreuse biedt duizend en een mogelijkheden om te lopen, te fietsen en ook cultuur te snuiven of te relaxen.
  Vriendelijk, gastvrij en heel professioneeel ontvangen Paul en Marjolein de gasten uit vooral Nederland. Ontbijt en avondeten is creatief vormgegeven met verrassende maaltijden en creaties. En met de wandelgidsen van Hannibal reizen, kun je alle kanten op. Voor de echte wandelaars bedacht, maar ben je geen liefhebber van lange afstanden en wandelingen, dan blijft er genoeg over om van te genieten.
  Reactie Hannibal Reizen: fijn te lezen dat André met zijn familie een geslaagde vakantie heeft gehad. In de Chartreuse bieden we korte en langere wandelingen aan, voor iedereen zit er wel een wandeling bij!

 • Wil en John Bericht auteur

  Wij hebben zeker fijne vakantie gehad in de Chartreuse! De 3 adressen waren heel verschillend maar alle drie prima en sfeervol. Uitstekende maaltijden. De wandelingen over het algemeen goed beschreven, maar kostte ons soms meer tijd dan voorzien, omdat de paden erg nat en glibberig waren door de vele regen. Een enkele keer konden wij het pad ook door die regen moeilijk vinden, was het gewoon een stroompje geworden. Daarom vinden wij het meestal prettiger om te lopen via gemarkeerde paden. En dat waren de meeste ook. Aanbod van varianten vonden wij ook handig, soms heb je geen goede benen of is het weer minder etc. Het is een prachtig gebied, en erg rustig, wat wij ook heel fijn vonden.

 • Jes en Fieke

  Erg mooi gebied, wel veel hoogteverschil waardoor pittige wandelingen. Maar al met al goed te doen.
  Bij de accomodaties kregen we zonder uitzondering een hartelijk welkom, fijne kamers, schoon sanitair en prima maaltijden. De routebeschrijvingen waren af en toe verouderd waardoor het soms wat zoeken was, maar gelukkig is er dan Google nog. De accommodatie in Saint Pierre d’Entremont ligt werkelijk prachtig en de eigenaren doen er alles aan om je er echt op je gemak te laten voelen. Kortom, een fijne wandelvakantie die we iedereen aan kunnen raden !
  Reactie Hannibal Reizen. In de Chartreuse kun je minder pittige en pittige wandelingen maken. Op de website informeren wij onze gasten over het aantal te overbruggen hoogtemeters. Het kan natuurijk zijn dat er een wijziging in een route is, het kan ook zijn dat de wandelaar iets ‘gemist’ heeft of misschien anders geïnterpreteerd heeft. Wat voor ons fijn is, is om te horen waar het fout ging. Vervolgens kunnen wij de route dan aanpassen.

 • Gerda, Harry en Laura

  We hebben een heerlijke week gehad in een unieke accommodatie met schitterend uitzicht op het Chartreuse Massif.
  We werden hartelijk onthaald en in de watten gelegd. We keken uit naar de lekkere en zeer goed verzorgde maaltijden.
  De door Hannibal Reizen uitgezette wandelingen zijn prachtig. Sommigen waren pittiger en steiler dan verwacht, maar alles is goed te doen mits je geen zijpaden of aanwijzingen mist, hetgeen ons wel eens gebeurde….
  Al met al een fantastisch arrangement.

 • Sarah, Marco en Christof Bericht auteur

  Wat een prachtig gebied en heerlijke wandelingen. Onze zoon Christof heeft alle lange wandelingen gedaan met hier en daar nog een topje erbij. Marco en ik hebben ook twee keer voor de kortere variant gekozen en genoten van de kerk in Saint Hugues.
  De accommodaties en de maaltijden waren goed, ook in jullie oude school, echt uitstekend! Wat bijzonder om vijf nachten op de heerlijke plek te mogen zijn, die door jullie Frank en Johan zo mooi is opgebouwd en nu door Paul en Marjolein met veel zorg wordt voortgezet. Hulde en dank voor jullie allen!
  Ook voor de mooie en goed door jullie uitgezette wandelingen, heel goed te doen, doordat we van Paul een lift kregen bij de tweede lange wandeling onderaan de Chamechaude, die we overigens de laatste dag nog beklommen hebben.

 • Maria en Wim Bericht auteur

  Dag Frank en Johan ,

  Wij hebben een heerlijke week gehad in de Chartreuse en hebben genoten van de prachtige plek die jullie daar hebben gemaakt. Jullie ‘ kindje’ is in goede handen bij Paul en Marjolein ze hebben, net als jullie, de goede genen voor dit vak.
  Het was leuk om jullie gezien te hebben.
  Ik hoop dat jullie van je nieuwe huis een fijne plek weten te maken waar jullie enorm gaan genieten.

  Tot ziens,
  Liefs Maria en Wim

 • Coco Bericht auteur

  Een wandelvakantie die ik van harte kan aanbevelen. De accommodatie wordt gerund door een leuk en zeer gastvrij Nederlands koppel. Het ontbreekt je aan niets en je krijgt elke avond een heerlijk diner voorgeschoteld. We Hadden een heerlijke kamer en het heeft ons werkelijk aan niets ontbroken. Het gebied is adembenemend en de wandelingen zijn goed gedocumenteerd; van eenvoudig tot pittig. voor elk wat wils.

  Coco en Sjaak

 • Helen en Jeroen Bericht auteur

  We zijn net een weekje terug van een heerlijke anderhalve week wandelen in de Chartreuse en genieten bij Paul en Marjolein.
  Dit was onze eerste vakantie bij Hannibal reizen en ook onze eerste standplaatsvakantie sowieso, we hebben wel vrij veel ervaring met SNP wandeltrekreizen in Zuid Europa.
  Zowel het verblijf als het gebied en de wandelingen is ons echt heel goed bevallen.

  Sowieso de locatie is uniek gelegen met mooi uitzicht op het centrale dal; vanaf het terras heb je het idee dat je midden in het groene dal verblijft. We konden meestal op het terras ontbijten met zicht op de opkomende zon. Dat ontbijt is overigens prima in orde, en veel beter dan we gewend zijn in Zuid Europa. Datzelfde geldt trouwens ook voor de kamer, het bed en de badkamer. Nederlands kwaliteit in een Franse omgeving. Alhoewel de eetcultuur in Frankrijk en Italië op een hoog nivo staat, hebben Paul en Marjolein aangetoond dat dat ook met gezonde gerechten behaald kan worden.
  De wandelingen, door Hannibal Reizen uitgezet en beschreven zijn goed bewegwijzerd. De Chartreuse hebben we leren kennen als een “knus” gebied waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen. Lieflijker dan de Alpen, groener dan het in het echte Zuiden, maar nog steeds met toppen van boven de 2000 meter.

  Al met al kunnen we stellen dat voortaan Hannibal en SNP samen op nummer 1 van onze short list komen te staan. Ook in de Chartreuse gaan we zeker terugkomen.
  We hebben een heerlijke vakantie gehad en zijn goed uitgerust thuisgekomen om de Corona omstandigheden aan te kunnen.

  Helene & Jeroen

  Reactie Hannibal Reizen. Deze gasten waren de eerste individuele wandelaars die te gast waren bij onze opvolgers Paul en Marjolein, zij hebben afgelopen december 2019 onze voormalige accommodatie overgenomen.Het doet ons goed te lezen dat Helen en Jeroen een fijne vakantie hebben gehad. Maar we wisten al dat zij goed verzorgd zouden worden 🙂 Frank en Johan (eigenaren Hannibal Reizen) wonen nog steeds met veel plezier in deze prachtige streek.