Individuele wandelvakantie Zuid-Limburg Nederland


Individuele wandelvakantie vanuit een luxe appartement in Epen
Reissom: vanaf € 228 per persoon met verblijf van twee personen in een appartement categorie 1
Type reis:
standplaats, vanaf 4 dagen (3 overnachtingen)
Honden
zijn niet welkom in het appartement
Reisperiode:
Dit arrangement kan het hele jaar door geboekt worden

Boek deze reis »

Bestemming >> 
Overzicht van de wandelingen >>
Verblijf en prijzen >>
Foto’s >>
Praktische informatie >>

Bestemming

Zuid-Limburg, Nederlands eigen buitenland

Voor de gemiddelde Nederlander van boven de rivieren is alles in Zuid-Limburg anders: het landschap, de taal en de cultuur. Dat maakt een verblijf in dit deel van ons land tot een bijzondere ervaring. Tussen de groene, beboste hellingen liggen dorpjes met witgepleisterde vakwerkhuizen, kalksteengroeves, bloemrijke kalkgraslanden en ouderwetse hoogstamboomgaarden. In de bossen ontspringen beekjes die samen klaterende stroompjes vormen op weg naar de riviertjes de Gulp en de Geul. Langs de zandpaden en landwegen die de dorpen verbinden, staan talrijke kruisbeelden en Mariakapelletjes. De vroomheid uit het nabije verleden is nog overal zichtbaar. Zuid-Limburg heeft de wandelaar veel te bieden. U loopt er over holle wegen, door beekdalen, langs schitterende uitzichten en over uitgestrekte plateaus. België is nooit ver weg: enkele wandelingen gaan deels door de Voerstreek.

Overzicht van de wandelingen

Om u zoveel mogelijk van het Zuid-Limburgse landschap te laten genieten, hebben we rondwandelingen vanuit vijf verschillende dorpen uitgezet. Vier van de vijf dorpen liggen aan de buslijn tussen Gulpen en Maastricht. De bus rijdt dagelijks minstens een keer per uur in beide richtingen. Het beginpunt van de vijfde wandeling is eveneens per bus bereikbaar. U moet wel een keer overstappen. Hierdoor kunnen wandelaars die met het openbaar vervoer naar Zuid-Limburg komen, deze wandelingen ook maken.

Wandeling 1
De rondwandeling begint in Noorbeek. In het dorpje Mheer komt u langs het terras van ‘Taverne In de Smidse’. Na het verlaten van Mheer passeert u de grens en trekt u de Belgische Voerstreek in. Op het landgoed Altenbroek wandelt u even langs de Noorbeek, een zijriviertje van de Voer. Daarna gaat het omhoog en via enkele indrukwekkende bomenlanen komt u terug in Nederland.
Korte variant: 3h15, 13 km, ↑↓240 m, zwaartehannibal-reizen-ster1-h16
Lange variant: 
3h35, 15 ½ km, ↑↓245 m, zwaartehannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 2
De rondwandeling begint in Slenaken. Het dorp heeft meerdere terrasjes. U loopt door het valleitje van de Gulp het dorp uit. Dan draait de route terug in de richting van de Belgische grens. Via een omweg bereikt u het Bovenste Bosch, dat in Nederland ligt. Dit hooggelegen bos vormt de natuurlijke scheiding tussen het Gulpdal en het Geuldal. Via een fraai pad komt u in het landelijke gebied van Heijenrath. Tenslotte daalt het af naar het Gulpdal bij Slenaken.
Looptijd: 4h40, 18 km, ↑↓ 375 m, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 3
De rondwandeling begint in Epen. U loopt over fijne paden tussen weilanden en langs beekjes naar het Geuldal. U volgt de Geul stroomopwaarts en passeert de grens met België. Vervolgens gaat de route in een ruime boog terug en klimt het Geuldal uit naar Nederland. U komt door de aardige buurtschap Cottessen. Het terras van ‘Buitenlust’ is een prettige plek voor een pauze. Het ligt aan de rand van de bossen en heeft een weids uitzicht over het Geuldal. Hierna daalt u af in het Geuldal en volgt u de route terug naar Epen.
Looptijd: 4h30, 17½ km, ↑↓ 425 meter, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 4
De rondwandeling begint bij het busstation van Gulpen. De route stijgt naar het plateau buiten Gulpen met een uitgestrekt weidegebied. Nu gaat het verder door het vrijwel ongerepte Gerendal. Dit is een van de meest geliefde wandelgebieden van Zuid-Limburg. In de kalkgraslanden bloeien verschillende soorten zeldzame wilde orchideeën. Na een stop op het terras van’ De Herbergier’, buigt de route terug en loopt u naar het Geuldal. Na een mooi traject langs de rivier brengt het pad u terug naar het plateau en daalt u tenslotte af naar Gulpen.
Looptijd: 4h15, 17 km, ↑↓ 300 meter, zwaarte hannibal-reizen-ster2-h16

Wandeling 5
Deze wat kortere rondwandeling begint in Vijlen. U loopt via enkele kleine buurtschappen omhoog naar het Holsetterbosch. Na een bezoekje aan het terras van ‘Het Hijgend Hert’, in Zuid-Limburg heel bekend, voert de tocht u langs de rand van het Holsetterbosch. U passeert een wijngaard en na nog een lus in de route gaat u terug naar Vijlen
Looptijd: 3h00, 12 km, ↑↓ 265 meter, zwaarte hannibal-reizen-ster1-h16

Verblijf en prijzen

Het verblijf

U verblijft op basis van logies en een zeer uitgebreid ontbijt in een luxe appartement. Eventueel kunt u uw maaltijden in de keuken van het appartement bereiden of uit eten gaan in een van de restaurants in Epen. Er zijn appartementen in drie prijsklassen.  

Categorie 1
Appartement 35m2. Slaapkamer met lits-jumeaux. Woongedeelte met zithoek, eethoek, tv. Badkamer met bad en douche in bad, wastafel en toilet. Kitchenette met koelkast, magnetron, waterkoker, kook- en Senseo koffiezet-apparaat.

Categorie 2
Appartement 45m2. Slaapkamer met lits-jumeaux. Woongedeelte met zithoek, eethoek, tv met Netflix. Badkamer met grote inloop regendouche, toilet en wastafel. Inbouwkeuken met koelkast, magnetron, waterkoker, vaatwasser, kook- en koffiezet-apparaat (Nespresso of anders naar keuze).

Categorie 3
Appartement 45m2. Slaapkamer met lits-jumeaux 2.1 m en tv. Woongedeelte met zit/slaapbank, eethoek, tv met digitaal zenderpakket en Netflix. Badkamer met bad, föhn, grote inloop regendouche en wastafel. Apart toilet. Aparte inbouwkeuken met koelkast, magnetron, waterkoker, vaatwasser, kook- en koffiezet-apparatuur (Nespresso of anders naar keuze).

Reissom 2024

U kunt deze reis boeken van half maart tot en met december 2024. Het arrangement kan met een onbeperkt aantal dagen worden verlengd. Er is geen vaste dag van aankomst. De prijs per persoon per overnachting is afhankelijk van:

 • Categorie appartement
 • Hoogseizoen/middenseizoen/laagseizoen
 • Weekend/midweek
 • Lengte van het verblijf; de prijs voor een overnachting wordt goedkoper vanaf 5 nachten
 • Wel of niet een feestdag

Onderstaande prijzen zijn bij een verblijf op een appartement voor twee personen. De prijzen zijn per persoon per overnachting en inclusief ontbijt. Een verblijf omvat minimaal 3 nachten. Er zijn ook appartementen geschikt voor vier personen, prijs op aanvraag. We vermelden de minimum en maximumprijzen p.p.p.n.:

Prijs Categorie 1 Categorie 2 Categorie 3
Minimum  € 76  € 85  €   91
Maximum  € 87  € 96  € 102

Wilt u een exacte prijs weten, vraag dan vóór boeking om een offerte. Geef aan welke categorie appartement, begindatum en einddatum en aantal overnachtingen u wenst.

Een hond is helaas niet welkom.

Inbegrepen:

 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • gebruik van routebeschrijvingen en ingetekende kaartjes van de wandelingen
 • GPS-coördinaten van de wandelingen

Niet inbegrepen:

 • heen- en terugreis naar Epen
 • eventueel openbaar vervoer (bus) naar beginpunt wandelingen
 • toeristenbelasting € 3 p.p. per nacht
 • consumentenbijdrage SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) € 5 per persoon
 • administratiekosten € 25 per boeking
 • eventuele reis- en annuleringsverzekering

Foto’s

Praktische informatie

De reis ernaartoe

U reist met eigen auto of met het openbaar vervoer naar Epen. U kunt de auto gratis bij de accommodatie parkeren, er is voldoende parkeerplaats. Na boeking ontvangt u informatie over hoe u per auto en openbaar vervoer de accommodatie kunt bereiken.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende getal in *

11 gedachten over “Individuele wandelvakantie Zuid-Limburg Nederland

 • Peter Bosma

  De accommodatie ligt op een goede locatie voor wandelaars. De busverbinding is frequent, het blijkt de handigste optie te zijn om naar startpunten van de meeste wandelingen te gaan. Het heuvellandschap is prachtig, met veel afwisseling. Bij een regendag ligt Aken om de hoek. Het concept van een appartement in combinatie met royaal ontbijtbuffet is heel gerieflijk. Je kan je thuis voelen en je hebt een keuzevrijheid over de dinerkeuze. De inrichting van het appartement is goed doordacht, het is compact maar toch ruim genoeg. Gastvrijheid is groot.

 • Anneke van Veen

  Wij vielen van de ene verbazing in de andere, het Zuid-Limburgse landschap is van een ongekende schoonheid. De uitzichten, de smalle paadjes door de landerijen, de afwisseling tussen beschut en open landschap, de dorpjes waar we onderweg doorheen kwamen, het was allemaal even mooi. De wandelingen zijn goed beschreven, de bussen reden op tijd, wat het allemaal erg comfortabel maakte.
  Reactie Hannibal Reizen: Toen wij dit wandelprogramma aan het voorbereiden waren vielen wij ook van de ene verbazing in de andere, het is een prachtig deel van Nederland.

 • Bate en Janny

  Genoten van een heerlijke wandelvakantie in Zuid-Limburg.
  Alles was weer op en top geregeld zoals wij van Hannibal gewend zijn.
  Wie met Hannibal reist is verzekerd van een volledig ontzorgde vakantie.
  Echt een aanrader.

 • Yvonne Schreiner

  Wat een mooie en afwisselende tochten, die telkens in een andere plaats beginnen. Daardoor heb ik een uitgebreid zicht gekregen op de verschillende dalen en hoogte met elk een eigen karakter. Wat verder heel mooi is aan deze reis dat alle beginpunten bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. En alle wandelingen zijn rondwandelingen, zodat ook de terugreis gaat dan gemakkelijk.

 • Gerda

  Heerlijk gewandeld in de Limburgse heuvels en een paar stukjes van de Belgische Voerstreek. Hannibal heeft prachtige wandelingen uitgezet en het beginpunt is nooit ver weg van de accommodatie.
  Prachtig weer en prima eten maakten onze vakantie compleet!

 • Jack Mertens

  Wandelen in Zuid-Limburg is echt heel leuk. Ik heb al vele malen in het Limburgse Heuvelland gewandeld, maar nooit in dit gebied. En ik moet zeggen dat het mijn verwachtingen heeft overtroffen. Het gebied is nog wat meer geaccidenteerd. De wandelingen gaan tussen groene weilanden door, de bomen staan in herfstkleur en vele paddenstoelen soorten ertussen. En niet te vergeten de runderrassen die je onderweg aanstaren. Deze variatie aan rassen ben ik nergens anders tegengekomen. De tussenstops zijn uitgekiend op mooie plekken voor een beetje Bourgondisch Limburg. Met een kop koffie en een Limburgse vlaai, de bosbessenvlaai voorop, wandel je een stuk lekkerder. Echt genoten van dit stukje Nederland en beetje België.

 • Carla Kalhorn

  Prachtige, heel afwisselende, goed beschreven wandelingen in het mooie Zuid Limburg. Ik heb genoten. En ook fijn dat wandelingen makkelijk in te korten zijn als je dat wil. Dorpje Gulpen ook heel leuk!

 • Rob en Irene

  Weer een heel mooie, goed verzorgde reis. We troffen het met het weer en de prachtige herfstkleuren.
  Niet te ver rijden naar de verschillende startplaatsen en afwisselende wandelingen.
  Zoals altijd hebben we weer genoten.

 • Bianca de Smit

  Ik had voor half mei dit arrangement geboekt. En weer was ik verrast door het basale van de boekingen via Hannibal. Het is precies wat ik zoek. Een prettig, basaal,logement, gelegen op een werkelijk prachtige plek als uitvalsbasis in het Geuldal. Hun terras ligt op het zuiden, dus dat was prettig ‘thuiskomen’ na een flinke dag wandelen. Ook het ontbijt en diner zijn helemaal prima. Ik vond het verrukkelijk om tijdens het ontbijt een lunchpakketje te maken van hun huisgebakken speltbrood. Een aanrader! De wandelingen zijn gevarieerd en inderdaad zoveel mogelijk over onverharde paden. Heerlijk. Ik liep de routes via het bijgeleverde gpx-bestand op mijn telefoon. Heel prettige manier van wandelen vind ik. Mede omdat ik deze vakantie nogal moe was en dus zo op elk moment kon kiezen om de route in te korten. Dus voor wie een basic vakantie zoekt…doen ?!

  Reactie Hannibal Reizen: weer een tevreden gast, daar zijn we blij mee. Overigens, in ons programma bieden we ook onderdak aan in het luxere segment. Voor elk wat wils!

 • Ina de Kock

  Fantastisch arrangement. We werden vriendelijk ontvangen door op service gerichte eigenaars. Uitstekend ontbijt. Prachtige kamers. Afwisselende wandelingen. Aanrader!
  Reactie Hannibal Reizen: Wij hebben met veel plezier dit wandelarrangement in Zuid-Limburg uitgezet en vinden het fijn te lezen dat onze gasten ook van dit gebied genieten.

 • Katrien en Caroline Delvaux Bericht auteur

  Goedenavond,
  Wij zijn bijzonder enthousiast over onze vakantie.
  De logies, het lekkere en uitgebreide ontbijt, de vriendelijkheid en gastvrijheid en tenslotte zeker ook de fijne wellness. Heel tevreden. De wandelingen waren ook wat we ervan verwachtten. Alles was mooi aangegeven, op 1 puntje na. Tijdens de rondwandeling vanuit Gulpen, was een metalen klaphek waar we eigenlijk door moesten afgesloten met een hangslot en prikkeldraad erboven. We moesten nadien de blauwe paaltjes volgen, maar er stond slechts eentje meer. Het weggeslagen bruggetje hebben we niet gevonden. Misschien is dit het gevolg van de overstromingen afgelopen zomer? We hebben de wegbeschrijving weer kunnen oppikken achter de bierbrouwerij Brand.
  We zijn dus zeer tevreden en hebben het al aangeraden bij vrienden.

  Vriendelijke groeten en fijne avond
  Katrien en Caroline Delvaux

  Reactie Hannibal Reizen: hoewel er al meerdere gasten via Hannibal Reizen in Zuid-Limburg hebben gelopen, zijn Katrien en Caroline de eersten gasten die een reactie hebben geschreven. En daar zijn we heel blij mee. We vermoeden dat de onduidelijkheid tijdens de wandeling rondom Gulpen inderdaad met de overstromingen heeft te maken. In oktober gaan we met een groep in Zuid-Limburg op stap. Dan kunnen we bekijken wat er aan de hand is.